Årets hästjulklapp, 1 årsförbrukning med handskar!


Basse film!

Här får ni en film när jag rider Basse, andra gången på några månader. Kändes dåligare än vad det faktiskt ser ut!
 

Bilder

Idag föjde min vän Emma med och fotade eller jag tvingade henne. Dock vart inte bilderna alls bra. Min kamera mår inte bra, börjar nog bli gammal.. Dessutom åkte schabraket iväg under ridpasset men vi fixade så fort vi såg det. 
 
 

show

Här kommer två filmer från våran julshow i stallet. På käpphäst kadriljen fick jag och syrran hoppa in hastigt.
 
 
Och sedan våran hemliga nummer som var jockey style!
 

19 demeber

Det är 5 dagar kvar till julafton. Två skoldagar kvar. Det är väldigt slappa dagar men det är närvaro som gäller. 
 
På fredag ska vi ha ryttargala tillsammans med ridskolan. Det kommer vara julmys och det ska delas ut priser. Jätte kul med något nytt på ridskolan! Ska även rida fredag och lördag så jag får se hur jag planerar in det. Hade tänkt att åka iväg och köpa julklappar på fredag men det kanske inte behövs.
 
Iallafall så känns det inte jätte kul att blogga på två ställen när det inte finns något speciellt att ta upp. Så kan ni läsa andra bloggen istället. Och filmerna kommer upp när jag tömt min mobils kamerarulle, den är överfull så går inte att göra något.

Sista lektionen för i år

Hej på er! Har inte bloggat så jätte bra men vi hade julshow i lördags så då hann jag inte rida. Hade istället en väldigt bra show och alla verkade roade med våran underhållning. Jag körde både käpphäst kadrilj och hemligt nummer. Kommer upp videos senare. 
 
Idag var det sista lektionen för året, vi hade hopping på schemat och jag fick rida ridskolans största häst, vet inte exakta höjden men över 170cm är han iallafall. Var liten chock när jag hoppade upp, satt så otroligt högt upp och d-ponnysarna såg ut som shettisar. Men vi hoppade mellan två hinder och ändrade avstånden. Tyckte faktiskt att det flöt på riktigt bra, vågade mer än vad jag trodde. 
 
Får rida på fredag och lördag, tror det blir utomhus om vädret tillåter. Annars tar skolan rätt mycket uppmärksamhet just nu och mitt i julkaoset dessutom. Vi hörs senare!
 
 

Fredag

Igår red jag lite i ridhuset innan jag och Katre drog ut och red i snön. I början var jag lite feg men tillslut så körde vi och det var hur kul som helst! Bjuder på lite bilder.


Fredag

Godmorgon! Har blivit dåligt med uppdatering men har inte ridit något faktiskt. Igår red vi runt staden med luciatåg. Tradition varje år. Tror det var 3 eller 4e gången jag körde donna nu, hade inte förberett någon utstyrsel men lite glitter fick hon. 
 
Börjar 11.30 eller 11.45 idag, då har jag matteprov och efter det slutar jag faktiskt. Då blir det direkt till stallet och rida. Äntligen! Har inte ridit på fredagar på 3 veckor nu. Dressyr ska det ridas!

Måndags träning

Hej på er! Är hemma så sent på måndagar så då vill jag bara komma hem och äta. Men på tisdagar har jag sovmorgon så hinner uppdatera då. 
 
Igår hade vi markarbete, Fia hade satt mig på julia vilket jag inte hade något emot alls. Den ponnyn är ju hur rolig som helst att rida. Vi skulle räkna lite galoppsprång och rida över bommar. Inget speciellt och när jag väl kommit på hur jag skulle rida flöt det på.
 
Nu har jag ätiti frukost och varit ute med hunden. Ska börja fixa mig för skolan så vi hörs lite senare!

andra advent

Det snöar förfullt utanför, får se hur det ser ut imorgon. Blir spännade och se! Ska bli nyss snöoväder på onsdag troligtvis. idag är det andra advent. Antar de flesta bakat och fikat hela dagen. 
 
Jag åkte till stallet vid 10 och fixade med hästarna. Åkte 11 och skulle ha barnridning i centrum, dock var det helt folktomt så vi flyttade oss lite men vi åkte hem väldigt tidigt iallafall. Stannade upp hemma och värmde mig lite innan jag åkte till nästa stall. Red Basse för första gången på väldigt länge och ska börja göra det en gång i veckan nu. 
 
Skillnad från igår till idag är jag mycket kryare. Hoppas det fortsätter så. Gjorde nog susen att stå ute med hästarna en hel dag. Nu sova. Imorgon är det skolan - stallet - plugga.
 

Barnridning

Har hjälpt till med barnridning nere i våran hamn hela dagen. När vi kom tillbaks till stallet med ponnysarna vid 15 tiden så tog jag in Gulan och red. Hade bokat ridhuset vid 16 så det passade in rätt bra med tiden. Hade även på mina nya vinterridbyxor. 
 
Eftersom jag inte ridit honom på 1 ½ vecka så kändes det helt fel. Efter halva passet började jag få bra känsla i handen iallafall. Dock var mina nya ridbyxor obekväma då jag inte hunnit tvätta de och de måste ridas in lite tror jag. För jag åkte från ena sidan till den andra och kunde inte riktigt komma ner i sadeln. Fick utslag av dom också..
 
Får hoppas jag får rida honom på måndag så jag kan få lite hjälpt, går oftast bäst då. Ska verkligen försöka sätta min ridning lite i förstahand nu. Har blivit så mycket på andra saker så jag missat massa gånger.
 
Har feta huvudvärken just nu och ska försöka sova nu. Imorgon är det barnridning igen! 

när jag är sjuk

..eller ivanliga fall när jag är uttråkad. Då är det hästnet eller hemnet jag sitter och tittar på. Hästar av olika slag och hästgårdar som jag bara kan drömma om. 
 

Rött

Är så himla snyggt med rött just nu tycker jag speciellt vinrött. Så ändrade lite på bloggen men vart inte precis som jag ville. Ska fixa det senare. På tal om rött hittade jag dessa snygga saker som skulle passa bra i julklapp, Gulan skulle vara übersnygg i det.
 
Allt från schockemöhle, skulle inte vara dåligt.

Onsdag

Har inget speciellt att blogga om. Snökaos har dragit över våran stad, kom säkert 1m snö. Struntade i skolan och var hemma för man kom ingenstans. Är fortfarande sjuk så försökte vila upp mig men det hjälpte inte så mycket. Var i stallet en snabbis och anmälde mig till glögghoppningen, lämnade saker och pussade på min älskling.
 
Ändrade mina ridningplaner på fredag. Tanken var att rida dressyr i ridhuset men ska istället ut i snön och bli fotad härliga bilder förhoppningsvis. Slutar 12.20 på fredag så man hinner ju rida innan det blir mörkt iallafall.
 
Förra vintern!

Godmorgon

Tisdag morgon och jag börjar 10, så mysigt att gå upp lite tidigare än behövligt och dricka kaffe i lugn och ro. Har även tid att blogga lite.
 
Igår fick jag inte rida min Gulis utan istället fick jag rida Robbie. Har suttit på honom lite den senaste tiden men aldrig från början av ett pass. Nyttigt att sitta på en annan häst än den man oftast rider, eftersom gulan har väldigt lätt att bli ställd och gå i form så vart det en hel annan ridning nu som gällde. Vi tränade på fram och bakdelsvändningar och sedan se hur lösgjorda dom blivit. Vi höll oss till en egen del av ridhuset för oss själva och skulle göra det på en liten volt och upprepa ofta och ibland länge. Sedan skulle vi rida in på rak linje och göra halt. Slutade helt okej och lite skillad på lösgjordhet var det, men Katre gör det 100 gånger bättre. 
 
Men eftersom jag nu inte fick rida Gulan så är nästa gång fredag och det får bli i ridhuset. Lördag är det glögghopping (maskerad) och jag har en bra idé! Ska bara klura ut hur jag ska gå vidare.
 
Bjuder på en bild från Gladö i höstas.
 
 

Shopping Globen

 
1. Schockemöhle dressyrschabrak 
2. Horse Guard lackboots, gummisnoddar och hårsmycke.
3. Protector skydd med ludd
4. John Whitaker vinterridbyxor
 
Även massa ridsportstidningar och lite gratissaker som man drar på sig.

Globen

Tuff vecka som funktionär i Globen. Blivit sjuk under helgen då jag blivit kall/varm fort så idag ligger jag hemma i soffan.

Nu ska jag se julkalender som jag missat sen ska jag ta kort på allt jag handlat, har aldrig köpt så mycket hästsaker på samma gång...


RSS 2.0