26 mars

Idag hade vi tävlingsgruppen. Eftersom en ridlärare har slutat så har vi Sirpa (en ridlärare som jag hade förut) men vi ska få den nya till nästa gång.

Red inte Killberry och inte Basse heller för den delen utan fick rida en av ridskolans ponnyer Lisa. Gick helt okej, har inte ridit henne på mer än ett år så hade inte några större förväntningar. Red på utebanan och låg på volt, flyttade undan lite och körde lite öppnor och trav och galopp. Lisa är en ponny som helst krullar ihop sig och springer på och blir stark. I slutet var hon lätt i handen och hade en högra form. Vart rätt glad där.

Syrran tog basse faktiskt och Berra gick 1 lektion, för vi tävlade ju igår.

Fanny

Mitt namn är Fanny Pettersson född 1995 och bor i en stad söder om Stockholm. Alltid bott här och flyttar lätt här ifrån när jag får chansen. Vi är uppstallde på Nynäshamns ridklubb där vi stortrivs.

Ridit sedan 5 års ålder och fick min och systers första ponny vid 10 år. Vi har alltid delat på en häst och får ofta frågan hur det fungerar. Det fungerar väl helt ok. Men nu är det enklare då syrran får mer tid till våran häst då jag har börjat fodervärda en av ridskolans ponnyer. Men turen i oturen ramlade syrran av men snart uppe igen.

Har nästan alltid ridit ridlektioner på ridskolans hästar men ett tag tog det stopp och hade ett russ som jag medryttare ett tag. Då vi endå hade flyttat från ridklubben i något år. För övrigt så är jag väl en allt i allo ryttare. Kanske ett dressyrfreak då jag var hopprädd ett tag. Men satsar dock på fälttävlan vilket är hur roligt som helst!

Här får ni hänga med på mina mål med Killberry (ridskole ponnyn) och våran egna häst (best for you)


Best For You

Best for you
e: Quite Easy Född 2004

Min och systers storhäst vi delar på. Har gått upp till 120 hoppning och har haft han i ett år nu efter mycket otur med hästar fram och tillbaks. En häst med stort hjärta och en riktigt prins. Bara på ett år har han tagit både mig och tror Amanda med storm.

Är väl meningen att han ska bli fälttävlans häst och han är påväg att förstå att han är något för det. Lyfter gärna på sina fötter och är riktigt snygg att se på i dressyren. Jag har startat en startfälttävlan på han och två klubbhoppningar.

I vår får vi se vad han går för då Amanda är snart uppe på fötterna efter en skada.


Killberry

Killberry
Född: 1996 Imp: Irland (okänd)
Mankhöjd: 147,6

Killberry är en ridskole ponny som jag fodervärdar 1-2 dagar i veckan.
Jag började vårterminen 2012, alltså rätt nyligen.

Har har tävlat upp till LB hoppning, LA dressyr och startat debutant fälttävlan.


Här kommer jag blogga om våran utveckling. Vad vi satsar på är Lag-Sm i fälttävlan vilket avgår på Runsten gård (nästan hemma plan för oss)
Under denna termin ska vi göra några starter i hoppning och dressyr och fälttävlan.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0