night

Glad tjej! 259 dagar kvar... haha.

Tar 10 tåget till stan imorgon med syster typ. Ska försöka hitta en klänning till systers student och lite sommarkläder kan man ju hoppas på. Inga planer inför kvällen så får se vad som sker.

Lördag är det tävling som gäller, KM dressyr. Det är på eftermiddagen men åker till stallet vid 9 tiden så inte allt för sent då jag är ansvarig och har häst att ta hand om. Nu säger jag godnatt!


Planering med Benita

Ska straxt skriva en egen text om hur jag ska planera hennes ridning. Eftersom dom går på bete i juni så känns det ingen idé att jobba upp något riktigt ordentligt utan ska bara läga ner tid på att hon ska tycka att det är rolig att gå framåt. Alltså inge mer ridhus rida utan ska bara ut och ha kul!

Efter sommaren är prio 1 att gå framåt, på vilket sätt är oklart då jag gärna vill ha hjälp utan att göra hästen skänkel/spödöv. prio 2 är att bygga muskler. Nästa år är mitt sista år som ponnyryttare, har alltså 3 terminer att rida vilket jag ska ta vara på.

På lördag är det tävling, framridning i ridhus och sedan LC:1an på utebanan. Tror mamma faktiskt ska stanna hemma och inte följa med syster till åkerbo på terrängtävling. Så lite hjälp av henne får jag nog trots allt.


skit dag

Gick up 08.30 med huvudvärk, jätte roligt. Tog ut hunden på promenad, kom hem och skulle baka. Mjölet var slut, tack mor och far för ni glömde köpa det. Gjorde min dag! Så nu ligger jag och möglar i soffan, dricker kaffe och känner att min hals har fått ett slag med bakterier.

Vid lunch tar jag ut hunden igen och sedan får jag vänta tills tjejerna kommer.

Vid 18.00 åker jag och syster till stallet för att fixa inför tävlingen. Plus att vi ska försöka plocka fram saker vi vill sälja osv. Och på lördag kommer jag vara ensam på tävlingen utan mina familje medlemmar så vi får se hur det fungerar. Får göra mitt bästa så kommer nog allt faktiskt gå bra!

inget spännande att skriva

Ligger i min säng, som jag oftast gör denna tid på kvällen.
Min kväll har varit helt ok. Red benita, hade dock tänkt rida i hagen men den var full med hästar så det var ju ingen idé. Red i ridhuset och hon var sjukt trög så fick lite hjälp av några men ibland tror jag att den där hästen är knäpp.. måste få hjälp på något vis iallafall. Rider LC istället för LB på lördag, kommer inte fungera.
Ledig imorgon och dagen ska inte gå åt spillo. Vid 9 ska jag ta ut våran hund på promenad, han har fått en allergisk chock så mår inte så jätte bra min lilla plutt. Sen ska jag baka bullar, kommer känna mig som värsta hemmafrun, nya bree typ. Sen kommer två vänner komma hem till mig som vi ska fixa balfrisyrer på jag och syster och vid 18.00 blir det stallet.

Videos från start till slut


Våran tid

















Min pärla, ♥ från start till slutet

Onsdag

Konstig morgon, usch allt är konstigt. Mesta konstiga är att jag vaknar av att syster tagit sitt efterlängtade körkort, grattis ♥

Ska ge mig till skolan göra klart min uppgift och sedan åka hem igen. Ikväll är det dressyrstaket bygge på ridskolan inför tävlingen på lördag. Ska även rida Benita i hagen, dressyrtrim! Öva på att hålla farten framme hela tiden och hålla upp nacken.

Imorgon är jag som sagt ledig och då ska jag hjälpa syster med två baluppsättningar. Sedan är det tävlingsfix i stallet. Fredag är tanken att jag ska gå på någon show och sedan åka in till stan. Köpa lite kläder och hitta klänning till systers student som är den 7e.

vecka kvar

En vecka kvar sen är det sommarlov! Dock jobbar jag som sagt så vi får se hur det blir med bloggandet men ska ju försöka så mycket som det går.

Dagen har varit knäpp, inte alls glad men tar nya tag imorgon. Imorgon har jag en lektion, värt att åka till skolan men måste jobba på en uppgift sen får vi väl åka hem igen skulle jag kunna tro. Torsdag är vi lediga och fredag ska vi kolla på någon show skulle jag kunna tro. Inte alls jobbiga skoldagar kvar.

Gammla videos

Här kommer två filmer jag fann på ett gammalt minneskort.

Ridning på kravlös nivå för mig. Vet om att jag "sågar" rätt mycket med händerna men på denna tid red jag inte på någon ridskola och hade nästan aldrig med en lärare på sidan om. Men på denna ponny lärde jag mig mycket på faktiskt. Han var själv en väldigt svårriden ponny, tog två år för mig att lära mig rida på honom och då var det tid för att sälja honom.

Nu betar våran fina Wiktor på trappalanda..


Stalldag

Fick sluta tidigare idag så cyklade med katre till stallet vid 15.30. Väl framme så bestämdes det att jag skulle rida Amandas ponny Express. Katre skulle rida iväg på Dante så fick iallafall något kul att göra. Kan säga att den där ponnyn är en drömponny. Man flyger på molen där uppe. Gör det mesta man ber han om men det fanns lite svagheter, självklart. Men riktigt fin ponny som kan faktiskt komma långt och Amanda har några år på sig.

Sedan satte vi oss och putsade och vid 18.45 var det dags för temadag, föreläsning för helena johnsson. Väldigt bra och lärde mig ett och annat, kul! Sedan tog jag cykeln och cyklade hem. Tyvär inga bilder för dagen.

Två videosar jag hittade igår vägrar bli hittade av min videofy så försöker göra om typen av fil på ett redigerings program just nu. Hörs senare!


time to sleep

Min kropp har redan ställt in sig på sommarlov så är inte speciellt trött så ligger istället och kollar på film.

Ska väl försöka sova snart, börjar 8.15 imorgon så det blir 5 i 8 bussen. Går lång dag med inlämning i samhälle och idrott.. Men tror inte att lektionerna är så hemska.

Ridmässigt denna vecka så är det ingen ridning imorgon utan det är Temadag på ridskolan, en liten föreläsning om hur man läser hästen och människans kropp. Sedan är jag tävlingsansvarig och då är det "möte" på torsdag. Fodervärda onsdag, dressyrtävling lördag. Ska väl rida basse någon dag eftersom syster har fullt upp med annat.
Har dessutom lite videos jag ska ladda upp på videofy som ni ska få se :D

godnatt!


Köpa ny ridhjälm

Är sugen på en ny ridhjälm. Syster har en uvex och jag gillar den, hon har uvex fp 3 classic tror jag.

Vill dock hitta en brun eller svart, helst brun. Då jag har mest bruna saker. Funderar på en uvec unvision som inte är så speciellt dyr heller. Ska vänta tills sommaren då jobbpengarna kommer in då kanske det blir en fp3 classic endå.

Uvex UvisionUvex fp 3 Classic


söndag

Godmorgon på er! Blir rätt mycket vardags bloggning på denna blogg just nu känns det som men det finns inget roligare att skriva om då tycker jag just nu då jag inte har någon häst att rida på typ.

Igår kväll så var syrrans två vänner här och jag hängde med dom på fest. Helt okej kväll, det var rätt mysigt med musik och sitta med filtar utomhus. Stod också inne och kollade när loreen vann, sjukt!

Nu ska jag plugga lite tills solen kommer fram på våran framsida för då ska jag ut och sola hela dagen tills jag åker till stallet ikväll. Men som sagt först plugga för vill inte ha någon skol ångest imorgon på första lektionen då uppgiften ska in och allt ska vara klart.. Så vi hörs!


BR schabrak

Såg detta schabrak första gången hos warnmarks häromdan. Vart tok kär men den är slut överallt.. Färgen heter camel och kostar 429 kr, tror jag. Jag har redan ett schabrak från BR och tycker det är jätte bra.


riktigt snyggt


lördag

förstår inte hur mycket otur jag kan ha.. Vill bara flytta här ifrån, ta allt pick o pack och flytta ner till en gård i skåne. Blir så less..

Min morgon blev inte alls som jag planerat så nu sitter jag på rummet och ska fixa mitt rum. Tänker även rensa lite i klädeslådan osv. Så någon nytta ska jag få utav denna dag.

kväll

Gokväll på er!

Slutade vid 12 idag, åkte hem hämta hunden och drog ner till hamnen och åt glass med två vänner. Mys i solen men hunden vart verkligen trött och la sig mitt i centrum när vi skulle gå hem och vägrade lyfta. Hemma så var tanken att jag skulle baka men la mig ute i solen istället. Somnade sen på soffan tills mamma kom hem och åkte till stallet.

Ikväll så är farbror på besök och vi åt thai ute i uterummet. Sedan kom marika och sedan sa vi puss och hej vi ses aldrig igen.. nej men typ. Får komma på sleepover någon gång i sommar!

Går och lägger mig och går upp 7.00 och går ut och går innan jag åker till stallet och hoppar benita!

början på ny historia





Benita f.2006


det är såhär man mår när man hemligheter har

Ligger på altanen med hunden och syrra, hunden går väl för det mesta runt och kan inte bestämma sig om vart han ska ligga. Lysnnar på musik som melissa horn, ted gärdestad och tomas ledin, jag och syster diggar till. Idag är en hästfri dag för mig.
Ska straxt gå in och fixa mig. Ska på en av stadens grundskolors show, dvs massa av stalltjejerna är med och medverkar skulle jag tro. puss

mycket tankar

Har väldigt mycket i mina tankar just nu, även om skolan börjar släppa är det massa andra beslut jag måste stå i och bestämma.

Idag åker dom in med Killberry till atg kliniken och kollar honom. Efter nästan två veckors vila är han fortfarande halt tyvär. Har beslutat att jag inte fortsätter rida på honom även om man blir frisk. Det menas ju att alla mina saker som jag köpt måste bytas ut eller säljas. Tror jag fortsätter rida Benita sista året eftersom jag fyller 18 nästa år. Hon är väldigt liten och nätt medans Berra är stor grov och maxad.

Sedan är jag ansvarig för klubbens nästa tävling tillsammans med några andra så det får gå lite extra tid i stallet nästa vecka. På klubbtävlingen ska vi även ha loppis och det menas med att jag ska ställa mig och rensa ut alla våra garderober med hästsaker och ta fram vad jag vill ha och inte så vi kan få sålt på lite saker.

Nu ska jag till skolan och ha en lektion sen skippar jag tyvär gymmet och åker hem och pluggar. Ikväll ska jag gå och titta på en show!

får damp

Har massor som måste göras nu orkar inte skriva dagens ridning som gick piss. motgång..

Ska nu lägga mig och sova, spela mobilspel och skriva en lång göra-lista.

Onsdag

Som igår så känner jag en hel drös med sommarkänslor, härligt! Hoppade av i centrum och köpte med mig iskaffe i centrum och gick hem i solen. Bra känsla. La mig ute sen och solade i en timme, mer klarar jag inte av för då får jag sån energi.

Ska åka till stallet vid 17.30 och rida i syrrans ridgrupp vid 19.30, vet inte på vilken häst men hoppas på Benita. Funderar starkt på att få rida henne på Dressyr KM måste bara träna men om hon är så fin som hon var i måndags är det nog inga problem. Lille ponnie.

Imorgon har jag 2 lektioner, knappt och sen fredag en lektion så im living the dream

Kvällsritt i sommarväder

Sitter på mitt rum just nu och det känns som fredag... Nu är alla nationella som sagt klart och arbetade på mitt samhällarbete idag och kom riktigt långt. Fotade även syrran till fotoinlämningen så kan redan skicka en till min lärare imorgon!

Vid 18.30 åkte jag till stallet med pappa och hund. Jag skrittade ut Basse med pappa och hund som sällskap, riktigt mysigt med kvällsol, och så himla grönt i skogen. Var ute ca 50 min.

Vill inte säga hur min morgondag ser ut stallmässigt men åker dit på kvällen som vanligt. Först skola men det känns inte så ansträngt längre, väldigt slös på tid men betygen sätts ju inte förän vi gått ut..


Massa fotograferingar

Har haft för mig massa med fotograferingar på sista tiden. Sen 7an har intresset varit stor och visst på senaste tiden har det inte blivit lika mycket men nu känns det som jag är igång igen.

Hela helgen har kameran varit med på två tävlingar, ett photoshoot med marika och nyss var jag ute med syster min.

Kommer lite bilder som jag fotat i helgen!






Dagens ridpass

Hej på er! Nu sitter jag sängen och stinker svett, fräsh. Ska nu duscha, bädda ner mig och plugga lite matte framför BB och läsa bloggar.

Här kommer dagens ridpass:
Vi tog oss till fotbollsplan och red övergångar. Red fram först och tänkte bara framåt framåt och framåt. Hon var riktigt duktig och sprang på. Klart när det är ute och stor gräsplan.

Sedan red vi övergångar som trav-galopp, galopp-trav, skritt-galopp, galopp-skritt, hon var jätte fin och mellanåt lät jag henna gå lägre ner i formen vilket hon gillade. Fina bebis, nu ska vi bara börja bygga muskler!



Klubbtävling 60cm

Här är lite bilder från min runda på benita!





helgen

Ska försöka skriva om hela helgen tänkte jag.

Börjar med fredag: Åkte in till stan med familjen och shoppade lite. När jag var hemma hade jag två toppar och ett par solglasögon med mig, nöjd! Vid 19.00 var vi alla 6 tjejer hemma hos matilda, vi skulle äte "middag" men överaskade becca med fest också. Hade rolig kväll och traskade hem vid 02.00 tiden.

Lördag: Fick mig en sovmorgon och åkte till stallet vid 11.45, var full aktivering i stallet med ridning. Fixade anmälan och började knoppa benita. Helt plötsligt var det bygge så sprang ut och hjälpte till med allt möjligt. Kom in knoppade tills hon skulle gå lektion, hann inte mycket. Går ut igen och hjälper till men hon behövde inte gå lektion så in och knoppa klart. Glömde nycklarna så fick inte tag på mina saker alls men tillslut i sista stund kommer jag åt dom och hoppar upp. Fick till fina språng på framhoppning och hela banan gick galant också! Fin bebis/minibettan

På kvällen blev vi bjudna på middag hos födelsedagsbarnet Rebecca, god mat och efterätt. Sen begav jag mig hem och somnade snabbt.

Söndag: Åkte med Marika till stallet vid 09.30 hade photoshoot i skogen och alla möjliga ställen. Sen åkte jag med klubben på tävling och som katres hästskötare. Alla skötte sig jätte bra och Elise drog åt sen en första plats! Aggerade också fotograf åt alla. Kom från sundby vid 19.45 så var hemma 21.00



Det var helgen i sig. Nu laddar jag åt 9 skoldagar med plugg och sista rycket!


lång söndag

Försökte blogga men för trött för att skriva svenska till 100 % så får bli imorgon kväll eller något då jag är upptagen hela dagen imorgon!


fredag

Hej på er!

Orkar inte blogga på häst bloggen längre. Finns så mycket att tänka på och dessutom var mitt liv ett helvete vid exakt denna tid för två år sen också. Finns inte något roligt att se upp till just nu tyvär.

Men glömmer det för stunden. Pluggar vidare, tar en dusch om 50 min och sen åker jag till stan med mamma och syster vid 13.00 måste försöka hitta en klänning eller något och någon topp och så. Har inga kläder!

långhelg

Nu startar jag min långhelg. Har fått i mig morgonkaffe och fruskost. Fortsätter nu med att städa mitt rum med musik på högsta volym. Ser inte roligt ut alls men det går fort. Sen tänkte jag plugga lite tråkigt nog. Behövs för jag inte ska behöva stressa ihjäl i sista sekund. Ska sen se om någon ska hänga med till gymmet. Hoppas för jag är lätt på!

För övrigt ser min dag oplanerad ut och klockan är bara 10.

Hatar att blogga när jag inte kan se hur mitt liv ser ut framöver. Så sjukt jobbigt. Har verkligen inte fått den start på året jag velat så finns inget roligt längre med att blogga eller leva.

idag

Idag så vart det en långskoldag och efter skolan ett gympass med 15 min cykel, 20 min powerwalk på löpand och benövningar. Nöjde mig, åkte hem och fick i mig mat vid 18.00

Veckan då, bara en skoldag kvar sedan är det långhelg. Har Engelska nationella imorgon, både läs och hörförståelse. Även spanska nationella. Snart klar med nationella. Lätt skönt.

Endast 13 skoldagar kvar. Matte nationella kvar efter engelskan imorgon. Plus en stor inlämning om konflikterna i cypern. Och massa annat smått. Ganska insentivt i skolan just nu och den friatiden blir det mest gymmet och stallet för min del. Alltså inte så mycket tid här vid min dator. Jobbigt nog när jag verkligen vill men finns ingen tid, typ.

Ikväll ska jag försöka ge mig på lite träning som jossan tipsade om på youtube, se lite 90210 och plugga lite. Plugg räknas väl endå som att se på 90210 utan svensk text? :)

Tisdag

Hej på er! Ni kan läsa helgens historia ett inlägg ner.

Har sovmorgon idag. Är nog det bästa som finns, har hunnit gått ut med hunden, ätit storfrukost och kollat två avsnitt 90210. Bussen går om 20 min så ha liten stund på mig innan jag måste gå ut.

Berra var halt igår, men inte så jätte mycket. Avanmälde mig från helgen tävling, 80-90cm på botkyrka och dressyr på sundby. Fick rida på en av våra ungponnys, benita och får väl göra det fram tills han är ohalt igen. Vilket jag hoppas på snart!

På lördag är det Hopp KM på våran ridklubb och funderar på att anmäla mig till 60cm på benita, det var en tjej som hade gjort det men hon sa att det var okej om jag ville ta hennes plats.

Benita
Här har vi benita, bilden snodd från ridskolans hemsida.

Fälttävlan på Kinda p70

ÅKte ju ner dagen innan och stallde in oss på en mysig gård långt ut i skogen utan täckning. Red lite dressyr dagen innan med dom andra tjejerna. Gick helt okej.

Söndag så åkte vi till tävlingen och var framme 09.00, gick terrängbanan. Var en helt okej bana, inget läskigt alls. Sedan red jag fram till dressyren, han var lite spänd men arbetade mycket galopp så han kunde arbeta bogen lite. Gick ner till banan och han spände på sig ordentligt. Kune verkligen rida som jag ville inne på banan. Men det är väl något att arbeta på..

Bort sen och byta till hoppsaker, han taggade till ordetligt när han såg hinderna och hoppade några språng innan vi gick in på banan. Inne på banan körde vi en felfri runda. Så duktig min kille. Gå från dressyr till hoppning är väl lite knäppt.

Sen till vetrinärbesiktningen, han visade inte en bra sida och det vart ingen terräng helt enkelt. Försökte två gånger men han visade lite markeringar så vi fick avstå. Så surt när terrängbanan såg hur rolig ut som helst.

Ska slänga in bilder senare idag!

kvälls update

Kom nyss hem från stallet. Ska hoppa in i duschen och sedan se 90210, uppdaterar imorgon. Har sovmorgon till 09.30


livet suger rätt hårt

Har mycket att skriva men för trött. Mina ben värker och vill bara somna. Stänger av datorn, ställer klockan på 06.30 och drar till skolan. Efter skolan blir det gym och efter det blir det nog stallet så får se när jag uppdaterar.

Syns och hörs!

lördag

Godmorgon! Satte klockan på 06.30 men hoppade i duschen vid 07.00. ¨

Har hunnit torka av bilen och packat det sista kan man säga. Ska snart åka till stallet. Får se om jag kan mobilblogga när jag är borta för mobilen är dumm men då blir det utan bilder skulle jag kunna tro..

Vi hörs när jag är hemma på söndag igen skulle jag kunna tro!

fredag kväll

Hejsan!

Åkte ner till stallet vid 16.00 och var där fram till 19.15 eller något. Är inte ens klart.. Ställde mig först och pustade och sedan hämtade jag honom för ett bad. Stod ute i spöregnet och badade honom, lika bra när man endå ska bli blöt eller vad tänkte väderguden? Hann sedan lägga i alla saker i påsar innan vi åkte hem.

Ska göra en ny packlista som jag sen kan checka av lättare imorgon när jag kommer till stallet. Då ska allt bäras ut i trandsporten, och sedan åker vi vid lunch tid.

Nu ska jag plugga lite historia innan jag ska packa min egna väska som ska med.



stallet om en timme

Kom hem vid 13.00 tiden som sagt och satte mig vid datorn direkt.. typsikt mig. Bestämde mig för att börja om och se 90210, bästa serien.

Mamma slutar om 40 min och då ska hon få köra mig till stallet direkt. Först ska jag pusta alla saker och sedan börja packa. Ingen ridning för mig idag, det tar syster. Berra går lektioner som vanligt.

Nu ska jag fortsätta min soffstund genom att lyssna på musik och läsa bloggar... Börjar bli min nya hobby.


Torsdag

Go kväll!

Det är verkligen storm ute. Glad att jag hann rida innan det började blåsa såhär mycket. Spöregnade när jag red, så det inte så jätte mycket. Mest för att Basse skulle få rasta av sig. Ska hoppa in i duschen nu och sedan ner i sängen.

Imorgon har jag mycket planer. Ska först gå i skolan. Sen är jag hemma 13.00, få i mig mat och sen tar jag cykel till stallet. Först ska jag putsa alla saker innan jag börjar packa ner. Han ska även gå lektioner lördag (killberry alltså) så hans saker får hänga kvar i stallet tills vi åker. Planerat att vi åker 14.00 från stallet på lördag. Måste även packa till mig själv.

Mina inlägg blir mest tråkiga dessa veckor det bara är massa skola tyvär.

10onde maj

20 dagar kvar till studiebidraget kommer.. känner mig fattig.

Kom nyss hem och satte på kaffe direkt. Nu ska jag ta en kopp och ta fram historiaboken. Fick reda på idag att vi har prov på måndag, alltid redo eller? Har även 8 timmar i helgen jag kan spendera i böckerna så lär nog sluta bra tillslut.

Ska åka till stallet vid 19.00 ikväll och rida. Imorgon blir det massa med packning kan jag lova!

Tidningen

Märke häromdan att jag var med i våran lokaltidning, Nynäsposten! Fick lite status sådär haha.

image description


Dagens ridpass

Idag begav vi oss ner på terrängbanan. Var väldigt nervös eftersom jag hoppade över p80 i lördags på hemmaplan. Men jag fick pressa mig själv helt enkelt.

Började med att vi skulle rida bort på den smala avlånga delen och rida själva och sen hoppa en liten stock, liten pyramid och liten stock upp på banken och ned för ca 0.80m höjd. Sen tog vi stor stock, liten byramid, hus, och mur. Vägrade på huset och även på muren en gång innan vi kom över. Sedan tog vi mur, oxer och kulvert. Kände att farten måste upp mer men kände att jag stod upp den mesta tiden. Sen tog vi lite mer som vatten, dike, stock, upphopp.

Fick mest i uppgift att galoppera på medans dom andra red vatten. Han är så klockren på det så slapp hålla på. Fick varning att jag kommer få jaga han runt banan på söndag. Vilket jag mer än 100% säker på. Det blir ett test helt enkelt.

Packlista fälttävlan

Här kommer min långa packlista, har säkert glömt något som jag kommer på i efterhand.

Packlista

Dressyr

Sadel

Träns

Schabrak

Nummerlapp häst/ryttare

Dressyrspö

Sporrar

sadelgjord

Handskar

 

Hoppning

Sadel

Träns

Förbygel

Skydd

Schabrak

Hopp spö

Sporrar

Nummerlapp häst/ryttare

sadelgjord

Handskar

 

Terräng

Sadel

Träns

Förbygel

Schabrak

Skydd

Tejp

Nummerlapp häst/ryttare

Sadelgjord

Handskar

 

Ryttare

Stövlar

Hjälm

Nummerlapp

Säkerhetsväst

Handskar

Spö

Ridbyxor gröna/vita

 

Hemifrån

Långärmad

Kavaj

Skjorta

Skärp

Mjukisbyxor

Sport-BH

Munktröja

Jacka Regnställ

 

Övrigt

Svamp

Vatten hink

Hö/kraft/betfor/salt

Vattendunk

Handdukar

Licens

Sjuklåda

Ryttarboken

Knopplåda

Borstar

Easywhite, pälsglans

Täcke? Täckgjord?

Kyllera/salva

Trandsportskydd, svansskydd

Hjälmöverdrag

Ryckväska

Hinkar


onsdag

Hej på er! Nu sitter jag hemma, känns som att jag varit borta i en vecka men har bara sovit borta två nätter..
Inte varit i stallet något dessa dagar men nu är det dags för lite stall.

Har två timmar på mig att fixa mitt rum och försöka få ordning på det mesta här hemma och få i mig mat innan jag tar cykeln mot stallet. Ska träffa elise där halv 5 för att skrubba trandsporten inför helgen och sedan blir det ridning. Terrängritt på G!

Bloggar mer sen!
image descriptionimage description

snestreck världens sämsta bloggerska

tja hinner inte blogga ska ta bussen som går om 12 minuter hejdååå

Planering

Tänkte ta min planering för veckan.

Måndag: Skola, gymma, Skritta ut basse, Dressyr KB
Tisdag: Skola, gymma?, plugga
Onsdag: Skola, gymma?, rejält kondispass på KB
Torsdag: Skola, inga planer än
Fredag: Skola, packa stallet
Lördag: Stallet, åka till kinda med hästarna. Rida KB på uppstallningen.
Söndag: P70 i Kinda.

För övrigt måste jag städa ur en bil och även tvätta en trandsport. Får se hur det här går ihop! Har massa planer över lite inlägg osv!

Stilterräng Nynäshamns ridklubb

Okej för att börja från mitten så avstod jag och red 80cm av olika stjäl.

60cm- Red fram, solen gassad och kände att allt fungerade. Gasen var väl lite gles men jag kunde inte göra något åt det direkt kände jag. Finns inga direkt hjälper som hjälper precis innan start. Hoppade fram och allt gick super. Red sedan bort till terrängbanan. När jag kommer dit säger dom att jag är nästa start och får skynda mig bort och fick starta direkt. Allt rullade på i sin egen fart. Dock lite ostadigt och det var lite saker jag störde mig på. Var felfri runt banan och min häst var inte alls blåsig efter den lilla rundan. 

Som sagt så avstod jag 80cm. Blir en P70 i kinda på lördag istället!

 




söndag

Hej på er!

Har varit hemma hela dagen, städat och pluggat. Igår var jag hos en vän men vid 12 tog jag bussen hem, var så trött efter dagens tävling.

Ska göra inlägg om tävlingen som kommer upp senare. Ska gå en handledarkurs på 4 timmar om en timme. Kommer vara så uttråkad. Men sen får jag ut och köra! När jag är hemma igen vid 20.00 ska jag plugga mer. Har två spanska prov denna vecka!


Medical card

Något som måste användas i terrängen (den enda sporten du bär din peronliga uppgift på kroppen under tävling) är ett Medical card. Där ska man fylla i all din information som du ser i bilden här nedan.

För den säkra sidan om du ramlar av och blir allvarligt skadad ska man kunna ha all information på plats direkt.
Otroligt bra anser jag! Användes även i dom minsta klasserna.




Fix inför imorgon

Hej på er! Har inte haft tid eller ork att uppdatera. Tyvär.

Men var i stallet idag, fixade lite tävlingssaker, nummerlapp, tränset, schabrak osv. Ska matchas snyggt imorgon! Åkte ner en snabbis på terrängbanan men blåste kallt och fanns inte mycket att göra så åkte hem.

Imorgon åker jag till stallet senast 10.00 Berra går lektion på förmiddagen men 11.30 är det besiktning och då ska han vara fin. Sen lämna häst, springa ner till terrängbanan gå terrängbanan, sprinag tillbaks och rida fram. Så ser det typ ut. Tänkte ta ut hästen 13.15 då jag rider 14.00 skritta kvar, trav galopp och hoppa lite hinder.

Först blir det 0.60m klass och sedan 0.80m klass. Kommer ha två fina vänner som hejar också. Inget kommer gå snett! Inag bilder :(


Ny kategori - Fälttävlan

Gjorde en ny kategori - Fälttävlan

Tänkte lägga upp allt inom fälttävlan här. Eftersom jag kommer tävla fälttävlan hela denna termin så passar det!


tråkiga inlägg

Idag är det fredag, hehe. Nej men är inte så jätte taggad just nu. Helt slutkörd i kroppen, konstiga saker som dyker upp. Men idag har jag beställt mina första egna ray-ban brillor. Tar en vecka för dom att komma, lite cool jag kommer vara framöver på tävlingarna med mina ray-ban.. haha

Tror syrran tar hästen idag dock. Så ska jag hjälpa till nere på terrängbanan, massor att göra och tror det är massa fler som ska ner dit så tar med kameran lätt. Sen ska jag småfixa inför tävlingen imorgon. Taggad till säsongens första terrängtävling!




mys

Vart ju inge stallet för min del idag. Istället har jag ätit thaimat, åkt till terrängbanan och sedan gelat med världens sötaste 2 månaders kanin unge. Nu sitter jag hemma med té och apelsinklyftor. Bättre än inget. Måste äta bra när jag inte kan träna men ska försöka komma igång nästa vecka! Kämpar för att inte bli sjuk just nu.

Imorgon blir det ridning för min del. Får se om jag åker ner direkt efter skolan med mamma eller rider efter passen vid 19.00 tiden.

På lördag är det tävling. Stilterräng på klubben. Våran terrängbana är verkligen jätte fin. Ska ta bilder nästa gång jag är nere så får ni se vad min pappa och massa andra pappor har jobbat med i nästan i två år. Min terrängoutfit ska jag även visa upp!



Hemma tidigt

Hej! Hemma tidigt på torsdagar. Hade nationella, som för övrigt flöt på bra. Hade sedan två lektioner innan jag slutade.

Var tanken att gå ut och gå men orkar verkligen inte.. helt slut. Sitter inne istället och läser nya ridsport, äter och ser tv. Vill gå ut och sitta i solen men den går i moln fram och tillbaks och blåser ute. Får väl sitta här, kolla lite bloggar osv.

Jobbig vecka

Hej på er! Nu är det två skoldagar kvar innan helg igen och tävling.

Imorgon har jag engelska nationella (suger på engelska) men tar det som det kommer bara. Men vill ju endå inte gå om första ring. Sen har jag två lektioner innan jag slutar vid 14.00

Tänkte då ta med massa spanska böcker hem faktiskt. Måste börja någongång, och även lite matte. Men först tänke jag ta en promenad när jag kommer hem och sen sätta mig med böckerna och plugga. Jag vet att saker kommer dyka upp och få motstånd mot pluggade så måste börja. Peppar bara en måndag kvar!

Sedan måste jag köpa massa block. Har inte funnit någon kalender utan får bli såhär nu med lite anteckningar och egen träningsbok.

Fina hästar står och väntar snällt!


Dagens ridpass

Idag så stod lite klättring som arbete. Louise och jag red iväg till våran stora backe vi har och skrittade upp en gång och sedan galopp. Märkte då att två sömmar lossnat och skon satt lös på höger fram. Konstigt då båda skorna satt hårt och som vanligt innan jag red. Typiskt så hoppade av iallafall, louise körde en gång till med galopp innan vi skrittade tillbaks.


Fixade alla saker från gårdagen. Pustade och la allt till sin plats.

Lokal hoppning - Färingsö

Det var en eftermiddags tävling så åkte ner till 09 och börja fixa. Lastade 11.00. Var för en gång nöjd men knopparna någolunda. Ska bara tunna ut lite mer på vissa ställen och klippa till den.

85cm klassen- Framridningen var trång. Skrittade ryttare överallt som var i vägen så kunde inte arbeta han ordentligt. Fick tillslut komma in i ridhuset för att hoppa fram. Allt flöt på bra. Var jätte varmt och båda vi var helt slut när vi gick in på banan utomhus. 85cm är en konstig klass och den skiljer 5 cm från lite högre lite lägre, tyckte vi båda var jobbigt. Andra hindret fick jag ett stopp på. Hade korsgalopp in och jag hade hunnit ändra om jag orkade.. Näst sista hindret i grunden vart det ett till stopp och där tog våran far slut in på en stor färgglad oxer men kom i mål tillslut.

90cm klassen- Hade jätte bra känsla när jag hoppade upp men hade gått runt och oroat mig innan att det är för högt för att jag ska orka och våga. Red fram lite lätt tills jag gick in och hoppade fram. Fick lite problem där inne då en häst inne ville hoppa så fick aldrig hoppa oxern på rätt höjd men tillslut fick jag till ett kort språng innan jag fick trava bort till banan. Alla hinder gick jätte bra i grunden tills omhoppningen kom och vi stannade ut oss på näst sista hindret. Hade redan hoppat det hindret i grunden men han orkade inte och fick gå ut efter många försök.

Mitt sista ord är att jag är otroligt nöjd över våran första tävling. Nöjdare i 90cm även om vi vägrade ut oss, då vi endå kom till omhoppning. Det var många ryttare som föll av igår. Men alla våra ryttare kämpade bra och vi fick hem en dubbelvinnare!

Bilder från 0.90m





dagens tävling

Hej på er!

Kom hem för några timmar sen men fick inte förän nu mat i mig. Ska snart hoppa in i duschen och fixa mig för sängen. Och då kommer massa uppdatering!


RSS 2.0