28 april

Hej på er! Har varit en helg med massor av hästar. Varit i stallet hela dagarna och sedan kollat på tävlingarna från scandi på kvällarna. Massa inspiration!!
 
Nu är det så att på tisdag så åker jag iväg en vecka till italien. Är hemma den 7/5 och sedan är det tävling 9/5. Inte alls bra planerat med så får det bli. Katre har fått ansvar att rida min ponny mina fodervärdsdagar (fredag och lördag) så Katre känn ingen press eller så men hoppas på att han är fin när jag är tillbaks! haha
 
Så den 9/5 är det lektionsmästerskapen, egentligen var det inte fler tävlingar inplanerade men när täbys tävling 2/6 dök upp så satte jag mig som reserv då den är full. Ligger som tredje reserv i både Lb1 och La1, är en månad kvar ju så hoppas på att de avanmäler sig några!
 
Nu ska jag lägga mig och sova! en skoldag imorgon sen är jag ledig!! Ingen söndagsångest här inte!

vår känslor i stallet

Hej! Har varit i stallet hela dagen, ridit två hästar och bara chillat lite. Helt slut i kroppen då kroppen slitit med 3 dagars träningsvärk, det är nog slut imorgon. Red först ut på gulan, testade att rida på hackamore och det gör jag aldrig igen kan jag säga, inte på uteritt. Benita däremot skötte sig jätte bra, var ett tag jag satt på henne och det var lite skillnad på henne!
 
Imorgon står stalldag på tur också. Det är klubbtävling i hoppning och jag ha lovat att vara där. Knoppa, ta kort och hjälpa till på sidan. Mysigt och hoppas på bra väder! Ska dessutom rida en vit ponny efter det, en busponny. Tror jag tar ut honom på utebanan och glider på lite rosa moln.
 
Nu ska jag ta och se hoppningen från scandi samtidigt som jag packar lite i resväskan. 3 dagar kvar!! Syrran ivigde även caben för iår idag, myyyys!
 

scandinavium

Där önskar jag att jag var nu. Kollade in snygga saker på mässan, titta på dressyr och hoppning live och inte tänka på annat än hästar. Bästa som finns!!
 
Men här jag sitter hemma och ser på svtplay istället. Uppskattar att jag var hemma vid 12.30 med en god plocksallad och kan nu se på dressyren ensam i tystnad. Torsdagar kommer vara en underbar dag fram till sommarlovet, slutar nämnligen 10.45
 
Igår var det ridning, gick helt okej. Vi red ute och vi gjorde mycket slutor och det slutade med bra stöd i handen från min ponny. Skönt att kunna rida ute, utebanan är nästan perfekt i underlaget. Tänkte rida där ute imorgon.
 
Bilder från 13 april, Jag och Killberry på terrängbanan. Om två veckor har vi stilterräng på ridskolan, ska dock inte vara med utan aggerar som funkis istället.
 

Uppbokad tjej!

Får nog stanna inne hela helgen!!


24 april

Hej på er! Har sovmorgon så tänkte uppdatera er lite.
 
Idag är det onsdag och ikväll är det tävlingsgruppen, tror det är dressyr. Taggad på att rida iallafall. Hoppas vi kan vara på utebanan, då blir jag jätteglad!
 
Men i helgen iallafall så står det mycket på schemat. På fredag så ska jag rida Gulan, lördag ska jag rida Benita och Gulan, båda får ridas ut. Och söndag är det klubbtävling men jag ska inte vara med, men tänker såklart hjälpa till! Sen ska jag rida Express söndag efter tävlingen då Amanda är iväg på begravning och sen kanske vi får ihop ett möte med ungdomasgruppen också!
 
Något jag skulle behöva är nya ridbilder, eftersom vi glömde kortet hemma i lördags när vi var iväg på tävling så finns det ju inga bilder. Ska försöka ta några bilder på lördag och söndag kanske :)

Vill ha

Stövlarna drömmer jag om varje natt..
 
 
 

Träning fredags

Här kommer liten video från träningen i fredags! Stundvis är han verkligen fin!
 
 

Veckan

Nu har ni fått resultat av tävlingen.Tyvärr glömde jag minneskortet hemma så det vart svårt att fota..
 
Idag har jag bara tagit det lugnt, åkte iväg en sväng med mamma och sedan har jag bara chillat i fina vädret. Vid 18 var mamma och jag iväg och tränade, ett friskis&svettis pass vart det och det var första gången på väldigt länge men det gick bra! Tog även en sväng till solariumet. Nu är jag redo för en ny vecka!
 
I veckan har jag två prov, så ska försöka plugga väldigt mycket då jag lagt skolan åt sidan en stund. Ska försöka träna mycket också så jag hinner slappna av. Dessutom ska jag planera in en träning för Sirpa innan jag åker utomlands (nästa tisdag) sen blir det ridning fredag och lördag. Ska försöka rida ut båda dagarna då det blivit mycket dressyr i ridhuset på sista tiden och han lär uppskatta det väldigt mycket.
 
Bjuder på lite mobilbilder från tävlingen!
 

Stäket ryttarna - Dressyrtävling

I lördags var vi iväg på tävling på stäket ryttarnas anläggning. Hade varit där tidigare då våran första ponny stod där med sina ägare efter oss, men det var väldigt längesen.
 
Lc:1 63.88%
Har inget speciellt att säga förutom att det tog stopp inne på banan. Han var trött och jag hade alldeles för mycket kläder på mig. Han kändes inte riktigt framme i handen eller skänkeln utan det var mycket fram och tillbaks i både fart och form.
 
 
Lb:1 60.00 %
Red inte fram allt förlänge och var först i klassen. Här var han tröttare men det kändes lite bättre från min sida. Han vart dessutom mer seg inne på banan än på framridningen men jag kämpade på!
 
 
 
För övrigt så gav träningen i torsdags och fredags mer utveckling, vi ska bara fortsätta så, så kommer det att bli as bra tror jag! Kommer upp videos på det senare också!

Går inte så bra

Hej! Uppdateringen försvann igår eftersom jag var iväg på tävling hela dagen. Och jag ville inte uppdatera utan videos på ritterna men det har strulat med att ladda upp sen igår när jag ridit klart... Kämpat hela dagen och har bara lyckats med en video just nu. Surt.
 
Men jag lovar att uppdatera snart även om det inte fungerar!!

Innan tävling

Hej! Ligger äntligen nere under mitt mysiga täcke och tänker sova närsom. Min kropp skriker efter vila så det ska bli skönt! Vi ska lasta 09.30 imorgon så det blir inte så jätte tidig morgon.
 
Har inte packat något än utan bara tagit fram lite saker. Eftersom varmvattnet tog slut snabbt idag hann jag inte heller bada honom. Utan jag får åka upp tidigt imorgon och fixa honom, putsa, packa osv. Men det är mysigt det med!
 
Ridningen idag gick bra, gjorde samma som igår dock inte lika länge. De här två lektionerna jag har haft igår och idag har faktiskt givit mycket, jag har lärt mig riktigt mycket på två lektioner och idag fick vi ett skjut i utvecklingen. Kul! Men imorgon får vi se hur det går, har inga förväntingar då vi kört slut på honom två dagar irad så tror jag nästan att det kommer ta tvärstopp imorgon.
 
Har inga bilder som vanligt men kameran åker självklart med imorgon! Nu ställa klockan och sova!

Torsdag

Skoldagen gick väldigt fort idag eftersom första lektionen var inställt och vi har blivit av med en lektion på torsdagar så slutade 12.25 idag, riktigt skönt!
 
Gick iallafall direkt till stallet (skolan ligger 5 min där ifrån) och tog in min blöta ponny från hagen. Hade regnat hela förmiddagen men när jag hämtade honom hade det slutat. Hagen var sådär mysigt lerig också. Tog innan och pysslade om han riktigt länge eftersom det var 1,5 innan jag skulle rida.
 
Ridningen gick förövrigt jättebra, jobbade på att få han böjd och få igång bakbenen ordenligt och det slutade riktigt bra. Fin ponny och tyvärr var ingen där som kunde filma men imorgon kan nog mamma vara med och filma iallafall. Efter ridning stod jag också och pysslade om honom en stund, han uppskattade det väldigt mycket.
 
Imorgon vet jag inte riktigt hur det blir. Funderar på att gå till stallet efter skolan och bada honom, sen åker jag hem och äter lite och sen tillbaks och packar och rider vid 19.30
 
Låt mig rida fram i korta tröjor då!!
 
 

Temadag

Idag har vi temadag istället för lektion. Det är detsamma som teori fast alla kan vara med och se på. Idag kommer en person och berättar om sitsen och ger tips. Får se hur bra det är och om man lär sig något nytt, känner mig väldigt påläst om det ämnet konstigt nog. Ska vara där 18.30 så åker dit efter 18 någongång!
 
Imorgon har jag privatlektion direkt efter skolan, ska rida dressyr för Sirpa. Sist jag gjorde det var precis innan finalen i allsvenskan div2 så det var en tag sedan. Sen ska jag göra det på fredag också. Är så himla taggad på tävling just nu! Vill bara börja packa och knoppa nu,nu och nu!
 
Bästa skötaren aka pappa och Gulan!

Videos

I fredag när jag ridit släppte jag ut Gulan i hagen. han var lite tokig. Filmade allt och på Lördagen efter tävlingen så gjorde han nästan exakt samma sak. Knäpp ponny men så glad!
 
Förlåt för min röst, men vem pratar inte så bland djur?
 
 

Tisdag

Hej hej!!
 
Idag hade vi möte med Knus gruppen, det är alltså några ungdomar på ridklubben som håller i aktiviteter. Eftersom vår senaste gick så himla bra så är vi väldigt taggade på mer, iallafall jag. Nu står tårttävling och övernattning närmast tror jag, sen planerar vi en annan stor grej som blir roligt.
 
Sen gick några tjejer och åt pizza, jag följde med och åt lite på tovas pizza. Mysigt. Nu ska jag byta om och försöka sova. Riktigt trött tjej idag!
 
Tog en bild från Katre - från vänster: Elise, Amanda, Tova och jag som är väldigt seriös.

Måndag - veckan planering

Okej min måndag sög helt enkelt. Var så trött imorse så funderade helt på att stanna hemma i sängen men jag kom upp. Var hemma vid 15 och satte i mig massor av mat. La mig i sängen men somnade aldrig. var så trött när det var dags för middag så fick bara i mig gurka.
 
Veckan planering ser ut såhär
 
Tisdag: Skolan, gym och ungdomsmöte i stallet.
Onsdag: Skolan, gym och temadag i stallet. Marie Zetterqvist kommer och ger tips för en bättre sits.
Torsdag: Skolan, träna för Sirpa 14.00
Fredag: Skolan, gym, stallet för att packa, putsa och träning för Sirpa på kvällen 19.30
Lördag: Tävlingsdag på stäket, rider Lc:1 och lb:1
Söndag: Plugga och vila för min del.
 
Jag är så grymt taggad på årets första lokala tävling på Gulan. Spännade! Det blir bara jag och Katre som åker från klubben tror jag, tråkigt. Det är så mycket roligare när hela ponnygänget är med!
 
Liten del av ponnygänget, bästa!

Söndag - Klubbtävling

Hej på er! Idag har det varit en lång och tuff dag.
 
Åkte upp tidigt imorse till stallet eftersom jag stalljobbade hela dagen. Det var massor av annat folk där eftersom det var klubbtävling. Satt funktionär de två första klasserna och sedan red jag lb:1 Det var väldigt mycket strul med grupper i ridhuset för utebanan var bara för lerig/isig att rida på. Och när jag gick för att sadla gulan skulle jag tydligen in och rida fram. Skyndade på och fick knappast rida fram, men det fungerade och det slutade med en helt okej ritt.
 
Mamma filmade men missade sista delen. Men ni får se såklart! Som sagt helt okej med ritten för att fått en dålig framridning då jag inte hade en aning om att dom rört om i grupperna. Bjuder på mobil bilder också!
 
Programmet
 
 
Knoppar
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Fredagsmys

 
 
 
Hej på er! Sitter just nu i soffan med mamma. Det är bara hon och jag hemma i helgen så vi har lite mys! Vart ingen ridning idag då jag hade insatt extra lektion idag eller prov rättare sagt men tydligen så fick vi börja tidigare och var klar redan vid 14.30 och då hade jag inga kläder för att åka till stallet och rida så jag åkte hem.
 
Har spenderat resten av dagen i soffan och läst en engelskabok som vi ska göra en uppgift av nästa vecka. Sen vart det stopp och göra middag och sen läste jag lite till. Försökte mig på annan uppgift men det vart inte så lyckat, så gjorde lite på en annan inlämning som ska in nästa vecka. Känns som skol livet går utför just nu... vill bara ge upp!
 
Men som ni ser kom min intervju ut idag i tidningen, fina mormor och jag. Och det var ju inte liten bild dom satt upp heller.. Och att den kom ut gav mig lite glöd till att fortsätta plugga haha. Nej nu måste jag duscha och sen sängen!

11 april

Hej på er! Skoldagen gick fort idag och var redan på gymmet 13.30 körde ben och rumpa och kände direkt hur det stramade i benen och musklerna, skönt! Men känner verkligen att jag borde strecha efter ridningen för att kunna träna bättre på gymmet. Sen åkte jag hem och tryckte i mig protei.
 
Efter 16 åkte jag och Katre till stallet och fixade inför helgen klubbtävling. Förhoppningsvis blir det någon tävling men utebanan som ska stå för framridningen ser inte så lovande ut. Men vi löste det och hoppas det fungerar heltenkelt. Jag ska bara med och rida Lb:1 har inte tränat något alls så det får gå som det går helt enkelt. Stalljobbar dessutom så det blir en tuff dag.
 
Har bokat in träning nästa vecka (v.16), onsdag har vi ingen ridning utan det är temadag, torsdag rider jag privatlektion för Sirpa och det gör jag även Fredag. Lördagen åker vi iväg till Stäket.
 
Men nu ska jag koncentrera mig på matte, har prov imorgon och det känns som jag har lite halvkoll just nu. Får se hur vi gör med ridningen imorgon men förhoppningsvis åker mamma ner med mig vid 19 tiden och rider..
 

onsdagens

Godmorgon! Hade ingen ork att skriva igår efter träningen men det kan jag göra nu.
 
Igår stod hoppning på schemat. Alla var inställda på dressyr men så var det inte. Vi byggde fram rätt mycket saker så som, upphöjda galoppbommar, kombination på räcken, ett till räcke och en oxer med bom framför och bakom på båda.
 
Testade gas och broms när vi red fram. Sen började vi rida skänkelvikning i trav in på bomar som sedan höjdes upp till hinder och sen galopp in istället. I traven så glömde jag bort att rida så han stannade på 70cm två gånger man sen vart det bättre. I slutet red vi en bana, första gången i banan gick det helt ok för mig, han blir lätt i korsgalopp och det hann jag inte fixa innan nästa hinder men annars gick det hur bra som helst. Men tydligen galopperade inte min häst så sista rundan så skyndade vi på han lite mer och då hoppade han hur fint som helst! saknar bara fart helt enkelt! avslutade rundan med 90cm på ett hinder, haha glad jag blev. Efter det åt när vi travade av, märkte jag självklart av att han hade bättre stöd i handen och det var ju för vi galopperat så mycket. Lär sig något nytt varje dag!
 
Idag ska jag egentligen behöva åka till stallet och sen har jag massa annat jag behöver göra. Så får se hur jag löser allt helt enkelt. Nu måste jag fixa mig inför skolan..

Fotoarbete

Tänkte visa bilder som jag fotade på Gulan för några veckor sedan inför ett fotoarbete i skolan! Temat var poesi och för mig förmedlar bilderna det! En av bilderna visar jag stegvis hur jag redigerade!
 

 

 
 

Busfrö

I lördags struntade jag i att rida och jag och Katre ställde oss och lösgalopperade Gulan i ridhuset. Alltså jag gick raskt med han 10 min  och sedan släpptes han lös en stund i ridhuset. Det visade sig att han var bus sugen och bockade en hel del.
 
Sen började vi med att galoppera han 2min, vila 2 varv i skritt och sedan byta varv. Vi körde 4 gånger tror jag och han var helt slut efteråt. Hahha snacka och dålig kondis han har, sedan står dom ju bara och äter i i hagen så det är ju inte så konstigt. Bjuder på två videosar, förlåt för allt mitt pratande!
 
 

Kaos

Okej! Nu ska jag försöka blogga lite bättre här. De senaste inläggen har bara varit onödiga och ovettiga. Men nu börjar hårdträning inför stäket som är om 2 veckor. Ska rida Lc1 och Lb1, och det blir första tävlingen på Gulan för iår, kul!
 
Ska boka in en träning med Sirpa denna vecka och sedan en nästa vecka. På onsdag är det dressyr i träningsgruppen, fredag eller lördag blir det uteritt och den andra dressyr. Om jag har tur kan jag åka iväg och prova ut sadel nästa vecka på onsdagen, annars hoppas jag att det blir veckan efter det. Har fortfarande inte en egen sadel tyvärr men hoppas lösa det snart såklart!
 
Nu ska jag lägga in bilder från gårdagens tävling, sen kommer min fina vän och sover här. Ska upp 06 imorgon för att ta 07 tåget in till stan. Skönt!!

dressyrtävling

Godmorgon! Sista lov dagen och jag är uppe i tid. Ska nämnligen iväg på dressyrtävling och agera skötare. Kameran åker också med såklart! Vi ska åka till Södertälje så det är inte så långt bort iallafall. Ska snart åka till stallet så ska snabbt fixa mig och packa ihop en ryggsäck! Mysig dag står framför!

RSS 2.0