Sista biten av 2013

Kommer ihåg att jag sa till mig själv att slappna av mer 2013 och kan nog säga att jag uppfyllde. Jag har alltid haft lätt att slappna av och inte stressa upp mig för onödiga saker men endå velat vara på den rätta sidan.
 
2014 kommer det hända mycket saker. Upplevelser som kommer göra att jag aldrig kommer glömma 2014.och det får visa sig vad det är! Tänker inte sätta upp några äckliga mål vad som ska ske 2014 för det kan väl man göra den dagen man bestämmer sig för att förändra sitt liv, vilket borde vara den dagen du är trött på att se dig i spegeln inte när klockslaget slår 00.01 den 1/1 2014.
 
Antingen så lever man som att klockslaget slår 00.01 den 1/1 varje dag eller så är man bekväm med sig själv varje dag och gör det bästa utav det. Med det säger jag inte att jag är glad varje dag men jag försöker.
 
 
 

Nu blir det lov

Nu har julstressen släppt och för oss ungdomar är det lov. Finns inget skönare.
 
Innan jul började rensa garderoben och avslutade det idag. Har rensat så mycket kläder, vissa har jag slängt för de var så slitna och några plagg som in på klädförmedlingen. Så skönt att de ha ordning och snyggt i garderoberna, det har verkligen varit kaos de senaste veckorna.
 
Julafton var helt okej är som sagt inget stort fan av julafton. Var borta i Gustavsberg hos kusinerna, aldrig firat med dom så det var en ny upplevelse med nytt folk och så. På kvällen umgicks jag med några vänner, hade krypit ur skinnet om jag var tvungen att sitta hemma. Julklapper fick jag massor, inget i hästväg faktiskt. Har allt jag vill redan!
 
Nu i dagarna innan nyår ska jag försöka sova så mycket jag kan, träna, plugga (ja det är det måste) och bara njuta av ledigheten.





grymt avslut

åh känslan idag vart så bra tillslut efter lite arbete.
 
Red ute på utebanan vilket var riktigt skönt, det var lerigt men vi drunknade inte. Började med att skritta fram länge, sedan började jag med att göra slutor på långsidorna och jag märker direkt att han trivs mycket bättre när han får större utrymme (utebanan är dubbelt så mycket större än ridhuset) när han väl kom till ro där så travde jag igång och han var på trycket och travde på bra. Här låg inte bromsen i (vilket det brukar bli i ridhuset)
 
Travde inte så länge utan började galoppera och galopperade på tills det släppte och herregud vad bra det gick. Lät att vara med huvudet och inte kräva någon form och galopperade bara fram. Märkte så fort jag tog lite i tygeln så backade han av och slutade med galoppen jag krävde. Men när det lossande så tog jag lite i tygeln och krävde lite mer samtidigt som jag tröck på han och då slappnade han av mer och mer. Berömde jättemycket och avslutade när jag kört båda varven. Ett riktigt bra avslut på denna termin helt enkelt!




21 december

Hej! Har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Julafton närmar sig, jag har en julklapp kvar och sen är allt klart!
 
I onsdags var det dressyr på schemat och tyckte synd om min häst som gått i det där fyrkantiga ridhuset de senaste veckorna. Men lektionen var nyttig och fick bra med hjälp vilket man inte får alla lektioner. Efter en stund fick jag köra 15varv med galopp i båda varven för att få han att släppa lite. Det var omhoppnings galopp som gällde och nu fick de andra gå in i mitten så jag kunde få spåret för mig själv, annars är det så svårt när alla ska rida fram samtidigt och man får inte riktigt den plats man behöver. Vet inte om det släppte helt men visst vart det bättre. I slutet var han iallafall genomkörd och lösgjord.
 
Igår vaccinerades hästarna så vi var självklart att ta det lite lugnt så jag och två andra tjejer tog våra hästar och skrittade ut. Skönt slut på höstterminen då vi gick på jullov igår såklart. Vi skrittade 40 min och travde kanske 100m ganska lugnt. Verkades uppskattas av alla hästar att bara skritta lite lugnt, komma utanför ridhus och hage.
 
Idag ska jag rida lite lugnt på utebanan. Blåser rätt mycket ute men vill verkligen inte ta in han i ridhuset så får chansa och rida på utebanan.


En trött häst efter onsdagens pass!

17 december

Hej på er! Idag är det tisdag och som vanligt har jag bara en lektion, idag var den dock inställd så har gjort en massa andra saker.
 
vaknade vid 10 och gick upp, drack mitt morgon kaffe och sen ställde jag mig i köket. Pappa fyller år idag och det ska firas, så gjorde en kladdkaka som ska ätas ikväll. Sen vart det frukost i magen och iväg till gymmet! Stod cardio på schemat och det vart riktigt svettigt, och cardion slutade inte där utan även en promenad hem och ut med hunden på promenad. Vill verkligen få bättre kondition nu, behövs verkligen. Sen vart det lunch, en sallad på massa grönsaker och kyckling. Skulle kunna leva på det alla dagar i veckan!
 
Nu är jag ny duschad och dricker kaffe innan jag ska ner och köra på körskolan. Ska in på någon affär innan också.
 
Imorgon är det lång dag inne i stan, ska ta 7.00 tåget in till stan. Och frågan är om jag ens kommer vakna på morgonen? Ska försöka lösa det, hoppas mamma kan dra mig upp eller något för annars kommer jag inte komma någonstans. Sen är det ridning på kvällen imorgon, äntligen dressyr!

video på kadriljen

Här har vi videon på kadriljen och ni kan ju se hur mycket folk det är på läktaren, förhoppningsvis får vi ett nytt ridhus till nästa år och kan ta in mer folk. Och ni ser ju dessutom vad min häst håller på med, om han bara kunde springa med i kadriljen hade det blivit superbra!
 
 
Videon är tagen från Elise

15 december

Har så mycket att berätta men känns för jobbigt.
 
Kan väl börja med fredag, först var det luciatåg runt centrum. Mycket folk i år som stod och vinka till oss, donna var piggare än de andra åren och jag fick kramp i händerna för jag vill hålla in henne så mycket. Väl tillbaks till stallet så vart det sista kadriljträningen och denna gång skulle all klädsel vara på. Och välplanerat som vi gjort det så strulade det självklart till med hästar, utrustning osv men tillslut var alla hästar lugna och alla ryttare var nöjda!
 
Lördag fick jag inte sova så länge, men åkte tillslut upp till stallet för att vara på samlingen till 13.00 Stallet skulle snyggas till innan showen, hästarna skulle snyggas till och allt skulle förberedas innan publiken skulle komma. Vi var först ut med kadriljen och för mig vart inte uppträdande så långt, men en sån stor publik är jag inte förvånad att Spirit fick scenskräck och börja flippa. Fick hoppa av efter bara någon minut och ställa mig åt sidan.. Har tyvärr ingen egen film men elise skulle fixa tror jag! Istället tog ponnyteamet i agility hem segern och jag var nog den enda som fick in hästen i tunneln. Jag och donna var ett riktigt team!
 
På kvällen var jag på julmiddag och sen ut på krogen en liten sväng men var inte roligt alls och längtade bara hem till sängen (helt slut efter dagen)
 
Nu vill jag bara ha lov, denna vecka blir jobbig. Uppgifter och ett prov imorgon så nu ska jag plugga innan jag somnar.

12 december

Dagarna går så otroligt segt nu. Vill bara ha lov, min kropp väger dubbelt så mycket på morgonen, kommer inte ur sängen.  Bara 1 vecka kvar nu sen får man sova hur länge som helst.
 
Gårdagens ridning gick jättebra! Vi hoppade, började med olika linjer och sen avslutade vi med bana. Mellan åt vart han lite seg men efter några varv i galopp var han igång och sprang på. Han tyckte det var riktigt kul, inte förvånad. Vi har ju bara trimmat dressyr den senaste tiden. Ska försöka ta han ut imorgon på en promenad eller något, så han får komma ut i annan miljö än hagen och ridhuset.
 
I helgen är det fullt ös medvetslös som gäller. Fredag eftermiddag ska jag tillbringa tiden i stallet då vid 17.00 går hästtåget med stans lucia. Varje år har vi en liten kortege (?) den 13 december, alla hästar från stallet ska med och jag har en tradition att köra stallet gammlaste shettis Donna på 22år varje år. Tror det är 4e eller 5e gången detta år. När vi är tillbaks så är det sista kadriljträningen med kläder på!
 
Lördag är det luciashow! Vi bjuder på massa roliga saker som varje år, det börjar 16.00 och jag är med i både kadrilj och hästagility (även detta med donna) Sen är det julmiddag på kvällen med massor av familjevänner, 20e året i rad så det blir storfirande hoppas jag!
 
Nu ska jag plugga, prov på måndag och det finns inte många tillfällen att plugga på. Sista nu innan lovet!
 
Jag och Donna för två år sen! Då var vi ett änglapar!

sammanfattning helgen

Hej på er! Helgen har gått så otroligt fort, och just nu är det så mycket i mitt huvud. vet inte riktigt hur jag ska hinna med allting och så men det löser sig nog och det visar sig i slutändan att det inte var så hemskt!
 
I fredags var det skolan och stund och sen kom jag hem och somnade på soffan, har varit otroligt slut den senaste tiden. På kvällen blev det ridning med kadriljen, det börjar bli riktigt bra. Bara två träningar kvar så är vi redo! Somnade snabbt samma kväll, lite konstigt eftersom jag somnade på soffani 2 timmar..
 
Lördag bestämde jag mig för att ta det riktigt lugnt. Var nere i hamnen med en vän och såg årets lucia bli vald, träffade vänner, köpte julklappar, hämta kläder jag beställt (min kommande nyårsoutfit) hängde i soffan tills det var dags att åka till stallet.
 
Fick äntligen rida lite ordentligt, testade mitt nya träns och han vart lösgjord på 30min (rekord) kan det vara nya tränset som gjorde det hela?!?! haha det får vi se, men innan han vart riktigt lösgjord fick jag kämpa en del. Var ju dum och satte på mig vinter ridbyxor = stelt och obekvämt i sadeln = flög som en vante men det gick bra tillslut!
 
På kvällen var jag med mina vänner, hade en riktigt kul kväll! Inte skrattat så mycket på länge. Kommer inte ha en så här lugn helg på länge nu känns det som. Kommade helger kommer vara fullt upp med olika saker. Vi får se hur det slutar.
 
Idag har jag hunnit med att plugga, städat rum och varit ute på promenad i kylan med mamma. Ska fortsätta pluggandet straxt och sen ska jag åka till stallet!






SNN news

Att gå i en media linje kan vara riktigt kul, som att gå på inspelningar. Det gjorde vi idag! Var först lite osäker på om jag skulle åka in till stan, SNN news har inte tilltalat mig något. Lite för tråkig humor för mig. Men vi var 9 stycken som åkte in (från klassen) så det saknades 10st av någon konstig orsak.. haha. Men det gick bra, så nu lär ni se någon skymt av mig på tv imorgon.
 
Imorgon är det äntligen fredag och denna vecka har inte gått lika fort som de andra de senaste månaderna. Kan vara för att det närmar sig jul och man vill att tiden ska gå fortare (fast det vill man ju alltid) Dessutom går man ju runt och hoppas att snön ska komma, kanske imorgon ?!?!?!
 
Nej men min helg ser rätt lugn ut, ska gå på julmarknad med mina vänner här i staden. Rida och bara mysa. Har inte haft en ledig helg på riktigt länge nu känns det som så ska ta in lugnet innan nästa helg. Fast jag har en del jag måste plugga och så. Men det löser sig!
 

3 december kaos i mitt huvud

Känns så konstigt att vara inne i december och det är noll julstämning, det är 8 plusgarder och ingen snö alls. Man får pynta hus och lyssan på julmusik istället så är det bara snön som fattas. Knas.
 
Har varit så konstig dag i alla olika vinklar, har fått mycket gjort men samtidigt inte alls. Fick ryck nu på kvällen och städade ur min låda i hallen, så mycket man kan hitta i en liten låda. Allt från protokoll, mankammar, småpengar och ringar man hade glömt. Fannys glamorösa liv, eller? Kommer ner till rummet och det stinker läder utav mitt träns som hänger i rummet, kanske lite mysigt endå. Dessutom blänker det fint i mitt rum, min lilla egna discokula.
 
Nu ska jag städa på rummet, undra vad man kan hitta? Just nu ligger det ett sprillans nytt schabrak på golvet, vill inte lägga ut det bland hästsakerna än.. Det är för fint för det! haha nej men innan duschen så ska jag fixa på rummet, annars kommer det se ut som ett helvete när jag somnar.
 
Imorgon är det skola till 13.00 sen ska jag kolla synen, kommer säkert vara halvblind eller något. Har blivit värre de senaste åren känns det som. Sen blir det gymmet, måste komma igång igen. Blivit liten seg start efter min halsont period. Och på kvällen blir det ridning! woho!
 
Älskar att jag ler på bilden, han gör mig glad!

Ny vecka

Måndagen är över! Som vanligt var den seg men nu är den över och kan äntligen blicka in i veckan lite. Imorgon ser min tisdag lite annorlunda ut, och de kommer resten av alla tisdagar se ut. Det ska läggas ner massor av timmar på vårat gymnasiearbete, och jag är peppad! Kommer bli otroligt kul och se hur långt vi kommer. (ingen idé att se gymnasiearbetet som något negativt)
 
Resten av veckan ska jag plugga, och göra en massa andra saker! Såg nyss att jag hade ett arbete som ska in på torsdag och har inte kommit långt alls, så det är ju bara börja.
 
I hästväg är det hoppning på onsdag, intressant! Är lite pepp, bara inte hinderna blir för höga så är jag glad! Fredag blir det ridning två gånger, en gång efter skolan och sen kadriljträning lite senare på kvällen! Behöver lite egen stund i ridhuset vilket jag inte får om jag rider kadriljgruppen. Har dessutom börjat kolla efter lite tävlingar inför nästa år!! :D
 
Sen ska ni få se på mina köp, kan dock inte bestämma mig om ni ska få se i video eller bilder! Lite saker ligger nämnligen redan i stallet och ska dit tidigast onsdag!
 
Prinsen
 

Läsning

Hur mysigt är det inte att läsa i tidiningar istället för att sitta på internet och läsa artiklar? Nu ska jag dricka kaffe och läsa innan bussen går! 
 



Tuff helg

Nu har jag landat i min säng! Mina ben i är trötta och hjärnan full med massor av inspiration och allt möjligt! Det har varit en tuff helg, imorgon är det tillbaks till vardagen. Ska försöka ta lite lugnt så kommer bilder på shoppingen när jag har tid! 





RSS 2.0