mina tankar till ord

 
 
Blondinbella är en otroligt smart person. Hon har tagit mina tankar till ord.
 
Om du inte är lycklig, eller glad på livet. Gör något åt det! Du kan inte sitta och vänta på att något ska hända, det är bara du som kan bestämma över ditt liv. Det personer som kan göra saker värre, men också bättre. Men i slutändan så är det du som bestämmer hur du ska reagera och hur du ska göra dina beslut punkt

riskutbildning två

Hejsan alla läsare!
 
Min dag startade klockan 06 då jag gick upp för att åka iväg 07 till tullinge. Det var dags för halkbanan. Var lite nervös men efter lite googlade var det lugnt, haha. Det var riktigt kul faktiskt och vart godkänd! Ett steg närmare körkortet.
 
Kom hem vid 13 och somnade några timmar på soffan tills mamma kom hem, då åkte vi iväg på lite ärenden. T.ex. hämta ut mina nya ridbyxor från hööks, kan visa bild senare. De var såå sköna!! Kommer rida bättre än bäst i dom.
Men nu är jag hemma, fått i mig ytterst lite middag då mitt huvud dunkar så äckligt mycket. Får det att åka i bil länge och det var ju några varv vi snurrade med bilen... Känner snurret när jag blundar.
 
Ska ta en värktablett och hoppas det försvinner. Har lite saker att göra innan jag går och sover.
 
 
 

film!

Här har vi en film som är tagit från fyra olika lektioner! senaste ligger sist vilket var igår.
 
Som ni ser i sista filmerna så har jag lite svårt med stövlarna, men hoppas det blir bättre snart.
Älskar dom!
 
 

Gårdagens programridning

Igår var det som sagt lite program ridning på schemat. Var rätt taggad på att rida då det inte är någon ridning idag utan teori, mer om det sen!
 
Idag testade jag ett annat bett, eftersom han fick sår av sitt enkla tredelade så bytte jag till min raka bett med latex på, han gick hur bra som helst på det. Men på ridskoletränset fick han ett rakt med gummi. Märkte faktiskt skillad direkt när jag tog tyglarna, och efter en stund skummade han rijält i munnen.
 
Ridningen gick bra, jag hade mina nya stövlar så fick rida utan stigbyglar men det är inget mig emot. Dessutom hade jag jobbiga stigbyglar (påminnselse till mig själv att jag måste skaffa egna ridläder till sadeln) istället för att rida runt i ridskolans. Red mycket övergångar och att han skulle lyssna på mina hjälper direkt.
 
Väl inne i ridhuset när vi skulle rida program delen vart han helt plötsligt överlydig på mina hjälper, vilket jag inte var beredd på. Så rumpan fladrade lite hit och dit. Alla delar var bra men kan ju alltid bli bättre, men det var så konstigt att han helt plötsligt lyssnade så bra! Och det är ju inte negativt.
 
Men nu planerar vi in en pay and ride i november! Kul!
 


Tisdag

Godmorgon på er! Sitter redan i soffan med magen full av frukost och väntar tills klockan ska gå lite, för vid 9 ska jag vara på gymmet och träna. Så nu sitter jag och peppar med musik och ser på nyhetsmorgon. Om livet kunde vara såhär skönt varje dag...
 
Senare idag ska jag upp till stallet. Idag är det programridning som gäller, ska rida lb:1. Det blir min och spirits första gång vi rider ett program men det är ju ingen tävling. Endast för att få lite rutin och tror det blir bra att få ett öga på oss som kan säga vad vi verkligen behöver öva på. Jag vet att övergångarna är det största problemet just nu. Känns så hemskt där uppe när det kommer en galopp-trav övergång, men öva, öva och öva!
 
Sen får jag se vad som händer. Kanske stannar kvar en stund i stallet och plockar fram saker till loppisen. Bäst att börja i tid så man hittar allt!
 
Hoppas ni har ett bra lov och ta vara på tiden. Snart börjar skolan igen..

Stallbilder

Gillar att sitta och titta på bilder som man tagit i stallet. Man tänker tillbaks och det är ju bara mysigt att vara där! Bjuder på lite bilder.
 
Mysiga dagar innan hästarna gick på bete! 
Vi tre kämpade med terrängbanan dagen innan fälttävlan, stress men vart roligare när vi fick lära oss köra traktor!
Jag och Killberry i hagen, nu är han såld och pensionerad.
Duktiga Elise med Lisa (lektionsponny) en dag efter fälttävlanstävling.
Mys med mina fina kille <3
 
 
 

höstlov

Förlåt för den otroligt dåliga uppdateringen men har haft fullt upp! Skolveckan gick så fort och helt plötsligt är det lov. Så otroligt skönt och vakna upp imorse och veta att skolan är långt ifrån på schemat.
 
Denna helg har jag gjort allt möjligt, gått ut på krogen och lyssnat på mange schmidt, vart otroligt besviken då han bara dj:a och inte spelade sina egna låtar.. Lördag var jag i stallet den mesta tiden, hade halloween aktivitet och övernattning. Vaknade obekvämt på söndag med lite nackspärr och sen upp för att fixa inför klubbtävling. Gick snabbt och var hemma vid 12. På kvällen kom mina vänner över och vi myste till det i soffan med solsidan och partaj. Inviga lovet lite!
 
Nu börjar en lov vecka, syster är iväg och hämtar mamma vid båten just nu och sen ska vi se vad vi ska göra idag. Kanske åka ut och köra bil, måste till stallet en snabbig och fixa lite saker. Sen är det lite olika saker som händer i veckan, programridning, barnkalas, pay and jump osv! Ska dessutom hinna och träna.
 
 
Ska fortsätta att titta på greys nu! 

23 oktober

Hej! igår var jag ledig som sagt men idag var det skola som vanligt. Dagen gick fort och slutade vid 13. Kom hem och drack kaffe en stund innan jag skulle till sjukgymnasten.
 
Har besökt min sjukgymnast lite mer än 1 månad nu och känner faktiskt skillad, inte stor men jag är på rätt spår och det märks! Vi gick igenom mina övningar en snabbis och sen satt vi och pratade om livet, så sjukt att man kan komma in på ett annat spår och bara prata vidare om andra ämnen, med en person man inte ens känner. Men var så skönt att bli lite pepp på livet!
 
Ikväll blir det ridning! Hoppning idag igen som förra veckan. Men nu ska jag sätta på mig mina nya stövlar och försöka gå in dom (måste gå in dom innan jag sätter mig på hästen) de ska sjunka ca 2cm.

Kärlek

Låt mig presentera mina nya stövlar! 




Loppis på ridklubben

Hej! Denna dag gick otroligt segt men stod ut och peppade mig själv genom att påminna om min lediga dag imorgon! helt free from school, inte dåligt! Men tillslut kom jag hem och fick lägga mig under mitt mysiga täcke och se GG.
 
Men serie tittandet pågick inte länge, ställde mig och gjorde mat till familjen och åt liten egen mellis innan jag gick ut på en timmes promenad. Så himla skönt att bara vara ute och gå med en vän, bara prata på och inte tänka på hur jobbigt det är att gå. Kom hem och gjorde middag till mig själv, familjens middag var inte lockande...
 
Juste! Nu när jag gått över till storhäst ligger det massor av ponnysaker här hemma och i stallet och skräpar. Och eftersom förslaget om hästloppis var poppis bland medlemmarna på klubben så har vi nu arrangerat en loppis. Så nu ska jag rensa och sälja ALLA ponnysaker, den 3 november på Nynäshamns ridklubb! 
 
 
 
 

Söndag

Ligger nerbäddad i sängen, sovmorgon till 11.00, inte dålig. Men tänkte starta dagen tidigt och fixa saker innan jag ska till skolan! 

Nu är det bara en vecka kvar till lovet! Händer dock mycket på lovet så det kommer inte kännas som lov direkt..


Mina pojkar! 

18-19 okt

Hej på er! Har gjort så otorligt mycket idag, förstår inte hur jag orkar och dessutom har jag svårt att sova på nätterna så det är lite konstigt, borde ju somna utmattad snabbt, men icke sa nicke!
 
Igår åkte jag till stallet tillsammans med Tova, hann åka hem mellan och äta lite. Vi skritta fram ute i skogen, bland alla fina löv som ramlat av träden. Väldigt mysigt. Var dock lite osäker på att ge mig ut.. att ramla av en häst på 177cm (tror jag) låter lite läskigt men han var väldigt snäll. Måste helt enkelt utmana mig och veta att jag kan lita på honom. För mig räcker det inte att höra det från andra, men igår hjälpte det lite på traven! Han var cool lugn.Sen vart det in i ridhuset, känns som jag hittat lite knappar nu och hittat vad jag behöver träna på och det går framåt!
 
Idag hade jag tänkt att rida på förmiddagen men det ändrades. Åkte iväg vid halv 12 för att fira min kusin som fyllde år en dag innan mig (roligt va?, sjukt att hon kunde komma en dag innan min födelsedag, jag var 5år när hon kom) åkte dessutom in på hööks en snabbis men affären i gustavsberg hade inte världens bästa utbud kan jag säga.
 
Kom hem vid 16 och vart lämnad vid stallet direkt. Hade varit ponnycup och våra tjejer vann, Grattis tjejer! Gick sämst för oss när jag red.. haha Har faktiskt en Guld medalj från Täby när vi var där!
 
Dagens ridning vart lite fortsättning från igår, satte igång direkt och galopperade nästan. Det är då det släpper i hans stora älgmuskler. När det släppt lite så jobbade jag på att få han att lyssna framåt direkt, många övergångar. Försöka behålla formen samtidigt dessutom, det är lite klurigt men jag kommer på det mer och mer!
 
Juste! När jag kom till stallet och satte på mig mina stövlar så spack ena dragkedjan... Förra stövels kedja sprack för bara några veckor sedan, så det är bara att lämna in på lagning!
 
Gud vad text ni fick men bättre än inget alls antar jag? Imorgon blir det möte i stallet och barnkalas! Har bakat dessutom ;)
 

Ledtråd

Igår fick jag ett mejl att ett paket är påväg till mig just nu och kommer i början av nästa vecka.

En ledtråd..





gårdagens hoppning

Ovanligtvis var jag peppad inför hoppningen igår, var faktiskt längesen och red Spirit för något år sedan och då var det hopp. Så det var lite spännade! Vi hade lite olika övningar uppe, liten kombination, lite längre kombination och små enkel hinder till en bana. Spirit var taggad och spetasade till hinderna, han älskade det. Gick super bra och hoppade bana på 80cm i slutet, tror dock det var lite högre än så.. haha luras av ridläraren. Kom lite fel på ett hinder så jag tappade tygeln efteråt och det var den enda missen.
 
Idag gick min dag undan, slutade 12 och drog direkt till gymmet. När jag kom hem fixade jag iordning lite saker, ex ett tal inför imorgon. Så har fått mycket gjort idag. Skönt för imorgon är det fredag och då vill jag bara ha det lugnt och skönt!
 
Imorgon är det ridning igen! Funderar på vad som ska tränas på. Försöker fortfarande hitta honom lite men det kan man ju göra i övningar också. Kanske plockar fram lite bommar och rider över.
 
Jag och fina basse, feb 2012
 
 

gårdagens hoppning

Ovanligtvis var jag peppad inför hoppningen igår, var faktiskt längesen och red Spirit för något år sedan och då var det hopp. Så det var lite spännade! Vi hade lite olika övningar uppe, liten kombination, lite längre kombination och små enkel hinder till en bana. Spirit var taggad och spetasade till hinderna, han älskade det. Gick super bra och hoppade bana på 80cm i slutet, tror dock det var lite högre än så.. haha luras av ridläraren. Kom lite fel på ett hinder så jag tappade tygeln efteråt och det var den enda missen.
 
Har varit hemma ett tag. Drog till gymmet vid 12, hade hunnit vara på en lektion och sista lektionen var eget arbete. Så nu ska jag sätta mig ner och planera lite inför ett tal imorgon. Väldigt enkel uppgift så behöver inte planera så mycket.
 
Imorgon är det fredag, veckorna bara rinner iväg. Går så fort och i helgen är det inget speciellt planerat. Ska iväg på kalas och ska hålla i kalas i stallet. Vi hörs!

15 okt

Påvägen till skolan så fick vi tjejer ett samtal att våran första och enda lektion var inställd, kul! Nej inte troligt va? Är så trött på att våra lektioner alltid är inställda, hur kan vi få ihop våra timmar som vi ska vara i skolan? Omänskligt.
 
Men det var bara att sätta sig på nästa buss till gymmet, körde ett armpass. Inte det roligaste men ska det hända något så ska man kämpa för det, arm musklerna kommer inte upp bara sådär heller. Benmusklerna har mot kvällen börjat säga emot, då tog det bra igår alltså!
 
Resten av dagen satt jag bara hemma, kollade GG, PLUGGADE (händer aldrig) men något ska väl göras, gjorde middag till min familj och har varit ute och övningkört i en timme.
 
Imorgon får jag äntligen komma upp i sadeln igen! Och då kommer träningsvärken vara som värst! nej o nej.
 
 
Jag just nu med min mysiga morgonrock som jag fick i present!
 

hösten

Det blir bara mörkare och mörkare ute. Det jag sett fram mest mot denna höst är nu över, jag är 18 fyllda år, jag bestämmer över mig själv. Allt ligger i mina händer. Visserligen är det ingen skillad från några veckor sedan och vad det är nu, men det är endå något som säger att det faktiskt ligger i mina händer nu, alla val.
 
Att jag alltid sett fram mot hösten var för att jag fyllede år, och nu när det är över så kan jag faktiskt inte säga att hösten är tråkig. Jag blir så otroligt tankspridd under hösten, massa idér hoppar upp i huvudet, jag har lätt att slappna av, mörkret är mysigt.
 
Kom hem från gymmet för någon timme sen, körde ett benpass. Otroligt skönt och lär kännas imorgon! Kände redan lite när jag gick ner för trappan. Imorgon börjar jag 12, tänkte dra feta frukosten (om det går, brukar inte äta frukost) och tänkte försöka jobba lite på en skoluppgift också.
 
Nu ska jag se på tv en stund innan jag går ner och fortsätter mitt GG maraton, finns ingen bättre serie!
 
 

söndag

Hej! Har haft fullt upp den senaste tiden, men man fyller bara 18år engång. De senaste dagarna har bestått av massa fika, god mat, presentöppning och bra sällskap. Kunde inte haft det bättre!
 
Nu börjar en ny vecka och hoppas på att denna går lika fort som den förra. Ska avsluta söndagen men lite bastu och annat!
 
 
 

18!!!!

Its my birthday!





slutkörd kropp

Haft en riktigt bra dag! Visserligen var natten värre, har sovit så dåligt de senaste dagarna och vaknar tröttare än tröttast. Inte normalt när jag alltid har sovmorgon och går upp 9-10 tiden oftast. Så idag kändes det att det var dags att ändra på det.
 
Vaknade och fick reda på att min enda lektion för dagen var inställd. Men jag och två tjejer skulle iallafall iväg och filma inför en intervju, i stallet dessutom. Så vi åkte till stallet, körde lite olika vinklar osv. Kul! Ni kanske får se resultatet sen när det är klart!
 
Men väl hemma så hamnde jag i soffan/sängen, men tillslut kom jag iväg och ut på promenad, jätteskönt med bra tempo och sällskap. Tog lite mer än en timme, sen var jag hemma och slängde i mig mat och sen iväg till gymmet. Träffade nästa vän och tränade mage, var fullt med folk så var svårt att hitta övningar. Har varit med om bättre pass men det kommer nog kännas imorgon.
 
Så nu hoppas jag att kroppen gett upp och tänker låta mig sova ordentligt inatt. Det visar sig! Imorgon ska jag till sjukgymnasten och träna lite.
 
 
 

Outfit igår





Schabrak:Schockemöhle
Lindor: Schockemöhle
Boots: Horse Guard
Pannband: Flen Gordon
Resten är okänt! Min vita uvex på det, och vita handskar.

Bilder allsvenskan final

Tog bara på Katre, hann bli mörkt innan nästa skulle rida.
Oredigerade
 
 

ny vecka - planering

Hej! Hoppas ni haft en bra helg, det har jag!
 
Igår var vi iväg på allsvenskan final, laget kommer 3a och det var väldigt bra placering med tanke på de lagen som låg före, sundby hade såklart gjort som vanligt och bytt ryttare.. Tycker det är dåligt att man kan göra så, när vi väl gjort ett lag och satsat lite mer och faktiskt inte bytt ryttare till hästarna..
 
Ny vecka och denna måndag börjar med sovmorgon till 13.40, men tänkte snart åka till skolan iallafall. Inget att göra hemma och kan jobba på en uppgift. Efter skolan går jag direkt till stallet, det är temadag och jag vart frågad om att visa upp gulan, han är ju trotsallt en helt annan ponny när han går med mig ijämnför när han springer nybörjar passen. Så ska nu fixa ihop kläder som jag kan ta med!
 
Så vi hörs senare! Har lite bilder från allsvenskan att visa men det blir ikväll!

Allsvenskan final

Är just nu på allsvenskan final på Enskede gård! Ser bra ut för laget och väntar nu på sista ryttaren ska rida! 



mysig dag i stallet

Nu är jag hem kommen från stallet. Tog det konstigt nog väldigt lugnt där idag, det brukar vara åka till stallet-in med hästen-fixa-rida-fixa-åka hem. Men tog det lite lugnt, fixade i skåpet och rensade så det vart ordning, fixade ihop ett träns till spirit.
 
Ridningen gick bra, försöker fortfarande bara hitta han lite, körde många övergångar från och till alla gångarter. Han måste bli lite kvickare och lyssna fortare, och få upp farten. Men det tar sig med tiden. Sen vart det putsning för (nya) sadeln och träns.
 
Nu är jag hemma, ny duschad och med mjukiskläder. Ska snart byta om för vi ska iväg och äta, mamma fyller år. Såklart ska det firas!
 
Jag och mamma♥

Ny sadel

Nu har jag fått en ny sadel! Verkligen skön och sitter bra på spirit! 



Lördag morgon

Godmorgon! Tänkte ta en långsovmorgon idag och det blev det! Vaknade vid 10 och gick upp, fanns frallor till frukost så det satt gott i magen. Är helt ensam hemma för tillfället så myser framför tvn med kaffe, finns ingen bättre start på lördagmorgon, speciellt när det blåser storm ute och allmänt dassigt.
 
Igår gick det faktiskt bra att rida, fick byta bett för tandläkaren hade kollat i hans mun och den var lite vass. Red på rakt med latex tejp över bettet, hade inte mycket känsla att gå på men den kändes bra. Tyvärr kunde inte någon filma, kanske någon kan ställa upp idag! Ska straxt åka till stallet tror jag, tänkte fixa lite och hoppas på att få plats i ridhuset.
 
Imorgon ska jag iväg och stötta tjejerna i finalen, allsvenskan div2! Tror de har en bra chans faktiskt, men det visar sig imorgon. Tänkte ta med kameran så ni bjuds på bilder sen!
 
Bild från i fjol, final på Runsten!
 

Fredags känsla

Fredagen känns nära nu, otroligt taggad på helg! Konstigt eftersom jag inte har något speciellt inplanerat. Men för engångskull så är jag helt ledig, inga måsten. Bara vilja om att göra roliga saker!
 
Just nu är jag nerbäddad i sängen, tända ljus i rummet, tv är på och visar en ny serie som går på 5an, men lyssnar på musik istället, Melissa Horns nya album kan ingen slå i höstmörkret. Imorgon står endast en lektion på schemat, en lektion är inställd så vi slutar redan vid 10. Då blir det en fika efteråt om jag inte har helt fel!
 
Har nu bytt häst och red Spirit igår, kändes helt okej. Hade inga förväntningar men jag märkte direkt vad vi är tvungen att träna på, så det är bara att sätta igång! Kul tycker jag men min kropp tog väldigt mycket stryck av det och satte sina spår idag. Förhoppningsvis håller jag på att träna kroppen rätt så det är på bättringsvägen. Imorgon ska jag rida så tänkte plocka fram lite bommar bara och känna på han lite. Hoppas någon kan filma så ni kan få se!
 
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=d05349f273&view=att&th=1417512a8fa01574&attid=0.5&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_m9nYrTXTSpsalWc-rSwBI&sadet=1380832404702&sads=fE1BNeUqSf2uo0ylJ-TC-NMxSG4
 
Bild från senaste tävlingen, Huvudsta div2

Shopping till mig själv

Ibland ska man faktiskt köpa lite egna kläder också och inte bara hästsaker. Ärligttalat så har jag inte köpt en väska på flera år! 
 
 

Fotografering, header, design arbete!

Har funderat en stund och beslutat mig för att faktiskt börja ta betalt för fotograferingar, header och design jobb. Blir frågad så många gånger och känner faktiskt att det inte är värt allt arbete om man inte får något för det.
 
Så såhär jag tänkt mig.
 
Fotografering - Jag och personen bestämmer plats (helst endast för ryttarna i nynäs, orkar inte åka långt bort) Kommer överes med idé och bokar tid. 100 kr
 
Fotografering + header - Jag och personen bestämmer plats (helst endast för ryttarna i nynäs, orkar inte åka långt bort) Kommer överes med idé och bokar tid. När bilderna är tagna kommer vi överens om en header, typsnitt, färg och typ. Jag kan inte göra de mest avancerade headerna, jag är självlärd och kan inte allt! 130kr
 
Fotografering + header + design - Jag och personen bestämmer plats (helst endast för ryttarna i nynäs, orkar inte åka långt bort) Kommer överes med idé och bokar tid. När bilderna är tagna kommer vi överens om en header, typsnitt, färg och typ. Jag kan inte göra de mest avancerade headerna, jag är självlärd och kan inte allt!
Endast blogg.se kan fixa lite runt om, så som bild i menyn, bredare blogg, fixa bakgrundsfärg och småsaker. Även här är jag kan jag inte dom anvanceraste sakerna. 150kr
 
Mejla mig om du är intressrad - [email protected]
 

Lite fotograferingar/headers jag gjort
 
 
Header och fotograf - inte min bild när hästen hoppar.
Header
Header
 Fotograf
Fotograf
Fotograf
 
 

Tisdag

Hej! Haft en jättebra dag!
 
Började dagen med att vaknde 08 var så otroligt sugen på scones, haha. Och eftersom min lektion började 12 fanns det gott om tid så jag ställde mig och gjorde scones, gott var det! Resten av morgonen fixade jag lite på rummet och sölade allmänt runt i huset, haha.
 
Efter min enda lektion idag så åkte jag hem en stund. Sen åkte jag ner och fika/plugga på kafet med några vänner, fick inte så mycket gjort men mysigt var det! Resten av dagen har jag pluggat, fick även in en promenad på 80min (tror jag) med en vän vilket var riktigt skönt, fler ska det bli!
 
Nu är det sovdags, imorgon är det skolfoto och spex! En inlämning ska också in (hjälp) haha. Och ridning såklart!
 
 Ta mig tillbaks! På fredag ska vi ha en bildkväll där vi ska kolla på alla bilder från mexico!
 

RSS 2.0