give me a freak

åh herre vart ska jag börja?

Min dag vart helt enkelt förstört, helt emot mina planer. Jag med turen på rätt sida. Nej vill glömma denna dag. Den började super dock. Mår illa. Nu har jag bastat och tagit hand om mig.

Mina ögon är jätte trötta och vill smälla ihop. Följer nog deras råd och somnar 23.30 denna kväll. Tävling imorgon, men på eftermiddagen. Åker ner till stallet vid 09.00, lastar 11.00 och åker mot färingsö. Kameran kommer alltid ligga framme för lite roliga och hälriga bilder. Nu ska jag ställa klocka, och somna. Godnatt partynissar!

Mot stallet

Hej på er! Inga inlägg inkommnade idag. Fått lite saker gjort iallafall. Nu ska jag fixa mig, dvs packa sovsäck, kudde, madrass och mat för att åka till stallet för övernattning. Tror kameran får åka med, unagrna blir som tokiga då.

Imorgon blir det jobbigt stessig dag men det ska nog fungera. Var tvungen att ändra planerna helt när jag fick veta att det är lektioner imorgon kväll.. På valborg lixom?!?!?! Aja vi hörs!

planer imorgon

Hej på er! Hoppas ni har det bra för det har jag. Ska helst inte sitta vid datorn men haft den på hela kvällen samtidigt som jag rensat gaderoben lite. Ligger fortfarande kläder på marken. Trodde inte jag hade så mycket kläder när jag slog ner allt på marken, säger bara shit!

Har inga planer om stallet alls imorgon förän till kvällen så vill få saker gjort. Dvs fixa klart min garderobrensning, långpromenad i solen, sola solarium nere i centrum, se en dokumentär på 45 min som jag missade i skolan och massa annat smått. Får inte låta en dag gå förbi utan att få något gjort.

Kan lova lite mer hästbilder på måndag iallafall!

Dagen ridpass

Eftersom jag fortfarande känner av en jobbig hjärnskakning i huvudet så vart jag hetl slut av passet idag.

Red vid 09.00 och solen var uppe och stekte på oss när vi red på utebanan. La upp 3 galoppbommar som var lite upphöjda på ca 30 cm. Jobbade där ett tag tills jag kända att båda varven var näst in till perfekta. Sedan hoppade jag lite på en grind på 70 cm bara för att känna lite. Och sedan oxer som vi höjde max till 85 cm.

Både han och jag var helt slut efter passet och gick stallvägen för hand med mamma och hund i solen. Mys!
Sedan hade jag lekisteorin och barnen fick bara leka och rita, glada barn = glad Fanny.

På tisdag är det dags för lektionsmästerskapen för oss. Åker till färingsö och hoppar 80-85cm klasser. Fint väder ska det bli och tror på en jätte bra dag. Ska pusta honom massor på måndag.


Bjuder på lite bilder sålänge!







Fredag

Okej. Min oturs vecka fortsätter med icke fungerade kontokort och sjuk vetrinär. Men fick fönstershoppa och en riktigt ren häst på köpet..

Har suttit hemma och vilat hela kvällen. Är full av energi just nu men har inget sätt att göra av det på med ett lugnt sätt. Funderar dock på att ta en långprommis med hunden imorgonbitti.

Schemat ser kul ut imorgon iallafall. Åka till stallet vid halv 9 tiden. Rida ett pass intervaller/hopp på Berra. Ha teori lektioner med lekisbarnen. Sen får jag åka hem äta lunch, duscha och liten tur med mamma. Får se vart vi åker. Hoppas på kungenskurva, dags för shopping!




Svenskt Fälttävlansprogram för debutantklass 2011

Nu står det mycket dressyr på schemat. Måste träna på dressyrprogrammet då det är första grunden i fälttävlan. Bra dressyr med lågt straff är alltid en bra början till en placering då jag tycker hoppning inte är ett problem alls. (kanske inte borde säga så)

Dressyrprogrammet till kinda fälttävlan innehåller mycket bågar med serpentiner och volter i både trav och galopp. Mycket att öva på kan jag ju säga!

1.  A  Inridning i arbetstrav      C  Vänster varv 2.  CM  Arbetstrav      MK   Vänd snett igeom med förlängd steglängd               (lättridning eller nedsittning)      KA   Arbetstrav 3.  AC  Serpentin med 3 bågar 4.  CHEX  Mellanskritt 5.  XBF  Arbetstrav 6.  Mellan F och A  Höger arbetsgalopp 7.  A    Volt till höger med 20 m diameter      AK  Arbetsgalopp 8.  KH  förlängd språnglängd 9.  HM  Arbetsgalopp 10.  MBX  Arbetstrav        X       Halt - stillastående ca 6 sek -                  framridning i arbetstrav        XEK  Arbetstrav 11.  Mellan K och A  Vänster arbetsgalopp 12.  A    Volt till vänster med 20 m diameter        AF  Arbetsgalopp 13.  FM  Förlängd språnglängd        MH  Arbetsgalopp 14.  H     Arbetstrav        EBE  Ett varv på mittvolten (20 m diameter); lättridning                 och längning av hästens form genom att låta                 tygeln glida ur handen 15.  E      Nedsittning och korta tyglarna        EKA  Arbetstrav        A      Vänd rätt upp

shopping

Har beställt lite från hööks. Bett, ridbyxor och en grön huva som jag tänker matcha i terrängen med mitt gröna schabrak och ridbyxor. Wey!



Huvan, med röd kant jag också kommer matcha med!


sös

Idag var vi inne på sös med mig och hjärnskakningen. Har haft huvudvärk sen jag ramlde av. Satt väl där i 3 timmar innan vi fick åka hem för jag var helt frisk förutom att jag hade hjärnskakning som kan ha olika symtomer, vad jag har så är det yrsel, huvudvärk och lite minneförlust.

Ska nu stänga av datorn och vila helt ikväll och imorgon skippar jag skolan. Har ju endå en lektion och då åker jag och shoppar istället. Slappna av utan dator och tv helt enkelt.

Hoppas på att återställa mig helt så snabbt som möjligt!

Veckans planering

Vill inte blogga förän jag får tag i mitt liv först. Allt känns så förvirrande och vet inte alls vad jag känner för. Jobbigt. Men måste sätta saker på plats.

Fick iallafall ordning på det mesta i stallet idag. Skönt säger jag! Har även hunnit med att basta och känner mig som en baby på kroppen.


min söndag

Suddar ut för tredje gången. Vad jag än gjort idag så har det alltid slutat i soffan. Nu ligger jag i sängen och svettas med mjukskläder på. Fresh.

Blir jag som får ta mig till stallet. Vet inte när dock. Finns så mycket jag skulle behöva göra. Det skulle underlätta mitt liv så mycket men måste ha en push. Får väl slänga mig ur sängen snart.. Bloggen ska ju fan handla om hästar och här snackar jag om helt fel saker. Får ångest, hejdå innan jag ångrar mig


börjar bli mycket

Eftersom det börjar bli mycket nu så var jag nere och tänkte köpa almanacka idag men såklart var de slut. Måste ha en för att kunna skriva i prov, läxor, träningar, tävlingar osv. Lite blir så mycket enklare. Så nu måste jag hitta en. Fundrar på en stalldagbok. Vi har en redan men den är ju syrrans också, vill ha en egen där jag kan planera. Men vi är ju mitt inne i en säsong. Vill bara hitta en med stora utrymmen på dagarna.

För övrigt så har min oturs vecka fortsatt med spilld kaffe och även vaniljvisp så vi får ju se när turen vänder. Usch, det är verkligen ren oturs vecka med meningen. Har iallafall haft terrängmöte och varit på kalas. Även en god middag med grillat. Men huvudet spänner, känns som någon trycker på det hela tiden. Nu stänger jag ner och hoppas allt blir bättre när jag skaffat almanacka.


lördag 21 april

Liten uppdate.

Ramlade av iförrgår, basse körde rodeo. Han vart rädd och jag flög av mitt i ett hinderstöd. Perfekt lixom. Så nu har jag blåmärke på armen, brevid ett annatblåmärke där berra bet mig. Haft en riktigt oturs vecka helt enkelt. Fick även en liten hjärnskakning.

Var meningen att det skulle vara terrängträning idag men det är för blött på terrängbanan så det flyttar upp hinderna men jag hoppar över det. Tänkte rida dressyr ikväll istället. Men det är ett terrängmöte 14.00 och sedan åker jag på kalas. Lillkusse fyller 3 hela år. Tiden går fort.

snyggt

Detta kallar jag snyggt. Bäst till dressyren. Hade även kört på dubbla om det hade fungerat på tävlingen. Någon som vet om det godkäns? -Från hööks


ny dag nya möjligheter

Har väl fått leva på det där mottot ett tag. Går även runt och sjunger hakuna matata.

Sitter i soffan. Försöka planera min dag i tidsuppfattning. Skolan, gymmet, hem och stallet ser det väl ut. Försöka peppa mig till gymmet verkligen på alla olika sätt och känns som jag är snart igång på riktigt. BEACH 2012, yey!


Ridandet och hästarna lägger jag bakom mina tankar tills det blir dags att åka dit idag. Känner ingen pepp alls, men har ändrat mina tankar och vet vad jag kan göra för att det ska bli bättre. Måste bara skaffa ett block först.. Hoppas att inget är förstört än och min rädsla inte är tillbaks eftersom jag tänker på det så mycket nu så är trycker jag fram alla tankar jag kan tänka på. fan

we are young

Vet inte hur jag sätta ihop dagen. Gick i skolan åt när jag kom hem och åkte till stallet.

Vill inte ge mig in på dagens ridpass då jag själv måste tänka vad som kanske gick fel. Blir så arg på mig själv nu i efterhand. Gick dock as bra i slutet.

Åkte sen på clinic till jursta för Anna Nilsson. Fick mycket inspiration till att rida mer dressyr och träna på vissa saker. Men måste försöka prioritera bättre. Kan väl börja med att köpa en almanacka, haha. För nu går allt igång, prov i skolan, inlämningar, träningar och tävlingar. Fullt ös medvetslös.


Sjukis igen

Hej på er!

Idag har det verkligen varit ny dag för mig. Försökt tänkt allt positivt. Tänk ut massa saker och satt punkter på saker. Skönt men det återstår och ser helt enkelt.

Fick reda på att vi har en ny febrig häst i stallet, nu är det babsan så det måste vara någon bakterie som finns i stallet, jobbigt. Så det blir ingen tävling i helgen troligtvis. Så himla in the ass alltså.

Imorgon blir det tajt dag och heldag i stallet, mysigt tycker jag endå. Ska rida två hästar och sen blir det dressyrclinic uppe vid jursta (ett stall där vi stod förut) Tycker min blogg är väldigt tråkig just nu så hejdå

17onde

Godmorgon! Min buss går om 40 minuter så har lång tid på mig nu att sitta i soffan eftersom jag gick upp rätt tidigt och gjorde pannkakor till frukost, haha. Nu väntar jag bara på att kaffet ska bli klart.

Idag har jag lång dag i skolan. Amanda ska ta Basse till mustang och prova sadlar, men hänger inte med. Drar istället till gymmet. Idag ska jag pumpa hårt! Ska vara så glad så jag hoppar från gymmet.

Orkar inte ta upp gårdagensträning. Gick väl bra men småsaker jag verkigen stör mig på. Orkar inte ta upp det här.

Söndag

Hej på er! Ni som vill ha uppis från dagens tävling. Hande på 60,någonting procent. Godkänt iallafall, lite missar som jag kunde gjort bättre, exempel ökat mer i förlängningen och gjort halten senare. Shit goes wrong.

Nu är jag jätte trött, har inte haft sovmorgon på hela lovet, skäms! Ska vänta på paus i BB och sedan gå och duscha. Direkt efter blir det sängen. Imorgon har jag skola hela dagen.

Lördag

Go kväll på er!

Har varit tajt dag. Kom till stallet 07 och gjorde morgon stallet. Vid 10 tog jag och gick in med basse i ridhuset. Var ett he*vete att rida, tyrvär. Han blir vädligt fyrtaktig i vänster galopp och det satt jag och arbetat i 10 min minst utan att det släppte. Sen var tiden slut så travde av snabbt och gick i ridhuset tills lektislektionen satte igång.

Vid 13 kom vi upp till ösmo för jätte bra möte. Tycker att vi juniorer i klubben går ihop jätte bra, är positiva och säger till om vi vill något. Sedan tillbaks till stallet, rida intervaller med Berra. Gick jätte bra, min fina. Kom in och putsade allt och åkte hem.

Nu ligger jag i sängen. Klockan ställd på 06.00, nu taggar vi tävling. WWWWWWWEY. fanny loggar ut.

fredag den 13onde

Hej på er! Tänke säga hej och säga hur schemat ser ut över helgen, ganska fullt.

Ska upp 07.00 för att stalljobba fram till 10 sedan måste jag hoppa upp och rida ett dressyrpass på basse. Gå igenom det mesta som är i programet. Sen när jag är klart kommer jag hjälpa till lite i stallet fram till 13.00 då jag åker upp och ska gå på en kurs - team building, blocket och pennan hänger med!

Sedan tillbaks till stallet, rida Killberry, putsa och fixa inför tävlingen. Får se vad som blir först eftersom jag kanske hänger med Elise ut på uteritt. Men just nu är det snöstorm ute så vi får se hur underlaget ser ut helt enkelt!

Söndag blir det tidig morgon. Måste rida fram 08.30, så det blir stallet vid 07.00 igen, alltså ingen sovmorgon förän tisdag..




Bilder terrängläger














Här till det knäppa hoppet. Ni ser bromsen i bilden över, men tillslut kom vi över. I lite obalans bara men glad att vi kom över! Usch vad jag älskar honom!

Fälttävlans Läger dag 4

Sista träningen.

Vi gav oss ner på terrängbanan, lite torrare i marken idag men fortfarande upptrampat eftersom det var 4 grupper där nere igår.


Vi fick direkt hoppa en liten bana, då våra hästar gick gruppen innan. Fick hoppa banken åt annat håll och ner från en lite högre höjd, hade ridit alla dessa hinder tidigare så inga problem. Bara ett nytt hinder, ett hus på 85 cm.

Sedan fick vi gå över och hoppa två andra hinder och sedan satte vi ihop en lång bana på 11 hinder. Kulverten som först låg på 60 cm hoppade istället den större som är 90 cm, det hindret var sist. Jag red hela banan, vart helt slut, genom vatten, bank, upphopp, stock, diket. Tog verkligen på min energi.

Tillslut, kulverten då haha. Kommer full fart men som vanligt vill han hoppa så mycket han kan åt höger, därför hoppar han halva 60 cm och 90 cm eftersom dom står ihop. Ska komma igen men ramlar av, vet inte alls hur det gick till men han bromsade, drog ner halsen men hoppade endå tillslut. Tappde lite luft, han sprang iväg, förstörde tygeln och jag satt upp igen med andra tyglar. Hoppade 60 cm´s kulverten två gånger och sedan 90 cm. Vi kom över med ett konstigt språng, haha. Ser verkligen kul ut på bilden men vi kom över! Skulle aldrig hänt att jag skulle hoppat upp igen om det var för två år sedan, stolt över mig själv.

Slut på detta läger, vi har ridit och haft teori. Eftersom jag hängt med syrran antal gånger på fälttävlan kan jag väl den mesta men några nya saker har jag lärt mig!

vilar upp mig

Sitter hemma och vilar upp mig. Hoppade över att följa med familjen på middag hos några vänner. Har kanppt haft lov så nu vill jag bara mysa ner i soffan och se film. Men måste tyvär läsa mitt tal hundra och fixa power point.

Kommer skriva nytt inlägg nu och skriva om dagens terrängpass. Hade en som fotade så måste bara få bilderna och sen visar jag här så fort jag kan!


Grattis världens bästa på födelsedagen!

Idag fyller min prins hela 8 år, älskar honom min älskade häst! Nu har vi ägt basse i 1 år, tiden går fort när man har roligt!

Best for you
 aka best for me














Fullt upp i tio händer

Måste klicka mig in och säga att det blir rätt fullt i mina händer denna helg.

Har massor att göra kan ju börja med att vi har ridläger imorgon fram till 14.00-14-30 sedan ska jag rida Basse innan lektionerna börjar i ridhuset, dressyr står på schemat!

Sen är det bara hem och plugga, två tal ska vara klara, en är klar men måste fixa powerpoint och lära texten mer. Den andra ska skrivas om eftersom jag fick F som betyg.. haha För sedan så stalljobbar jag 07.00-18-00 på lördag, ska rida två hästar, putsa och gå på kurs. F*n för hur det här ska gå, jag som har haft lov, eller?

Söndag är det tävling hela dagen, punkt. Så det är fullt för mig, ska försöka hitta någon som kan stalljobba för mig istället då det bara blir för mycket! så ni kan inte vänta mycket bloggning!


/Fanny

Närmaste planerna

Efter några dagar på läger jag nu fått mer ett öga på hur jag ska lägga upp min träning på Killberry.
Kommer skriva upp datumvis då jag rider honom 3 dagar i veckan.

16 april: Hoppträning
18 april: Markarbete med intervaller.
21 april: Dressyrpass
22 april: Hopp allsvenskan Blåkulla
23 april: Hoppträning
25 april: Konditionsträning
28 april: Startfälttävlan på klubben
30 april: Dressyr (osäker)
2 maj: Konditionsträna / även rida i tävlingsgruppen istället för syrran.
5 maj: Stilterräng 60 - 80cm på klubben

Resten får vi se. Som sagt blir det massor med kondtionsträning inför terrängritter. Dessutom blir det massa Basseridning och skola. Men nu har jag planerna uppsatta!

Nu ska jag även skriva packningslista för både dressyr, hopp och fälttävlans tävlingar. Bäst att skriva nu då man har tid att tänka så man har det berätt, underlättar alltid!


Träning för Anna Nilsson


Fälttävlans Läger dag 3

Idag tog vi oss ner på terrängbanan. Har inga bilder alls, vilket är jätte synd.

Vi tog det lugnt i ridningen och valde att rida på "banhoppningstempo" Hoppade alla möjliga hinder, banken, upphopp,nedhopp, stock osv. Allt flöt på riktigt bra. Kom in i obalans några gånger då han gärna kör på korsgalopp och det stod nissar och jobbade i skogen brevid som var lite farliga. Han stannade aldrig och han hade verkligen kul. Han blev rätt flåsig tillslut eftersom han gått två pass där nere, det tidigare var lite enklare a pass.

Imorgon är det sista dagen på lägret. Firar det med att ta med pannkakor som lunch, mmmums! Då ska vi rida en bana på terrängbanan. Dessutom ska jag rida dressyrpass på basse då vi ska tävla lite på söndag!



Fälttävlans Läger dag 2

Dagen ridpass var temporida.

Var meningen att vi skulle rida nere på våran gräsbana men eftersom det har regnat som på tok så vart det inte så. Vi byggde fram lite hinder på utebanan. Vi började med att testa lite temporidning.

Våran tränare räknade ut att vi skulle rida 3 varv på 1.08 min. Killberry som kan springa men har svårt att få fram den galoppen red först på 1.22 och nästa gång 1.11 så det var rätt bra jobbat endå. Vi hade även höjt våra läder 4 hål extra, pain men nyttigt.

Sedan fick vi hoppa lite lådor, vatten och smalhinder. Även skritt hoppa och låta hästen ta tag i hindret själv och lösa problemet. Roliga övningar tycker jag och fick lite planer över hur jag ska planera min ridning lite.

Imorgon taggar vi terrängträning förhoppningsvis.

Dåligt med bilder

Videos 80 - 90cm

Här kommer två videos från payn jumpn vi var på för några veckor sedan. Fick filma av tv då det inte går att lägga in videorna på datorn, konstigt.. Första videon fick ni med på ljud andra satte jag in musik.

Är väldigt nöjd över dessa rundor, lite saker som kunde blivit bättre men våran första uteritt så inga stora förväntningar.






Egen träning

Eftersom ridsporten är en sport som inte bara kräver hästens kondition, utan även ryttaren. Tränar ni något utöver ridpassen?


Jag själv har börjat med att åka till gymmet när jag kan. Dock har det blivit dåligt med det den senaste tiden då hästarna har tagit för mycket tid, konstigt nog. Men nu med en syster tillbaks till sadeln är jag tillbaks till gymmet. Dels för att vara hälsosam, lite snyggare till sommaren och ha den uthållighet jag behöver för att rida så pass mycket som jag gör.

Fättävlan är något som drar mycket kondtion och ork av ryttaren. Du ska orka fixa häst, åka till tävling, rida dressyrprogram, hoppa en hoppbana, och en terräng ritt. Som våran tränare sa idag. Du ska ha sån pass bra kondition så att efter du ridit klart terrängbanan ska du orka rida en hel till runda ute i terrängen utan problem. Då är du redo för en högre nivå!

Även för dressyrryttare och hoppryttare anser jag att det är bra med en bra kondition.

Kommer komma ett inlägg om vad jag tränar och hur jag lägger upp det. Var ett tag sen jag var på gymmet som sagt men ska försöka skriva vad jag strävar efter.






Fälttävlans Läger dag 1

Eftersom jag var sen till stallet (var på ön) så missade jag en timmes teori men det gjorde inget. Var bara att byta om och hoppa upp på hästen när jag förstagruppen ridit klart.

Vi hade plockat fram 3 olika övningar. Först värmde vi upp med massa volter och lite flytta undan. Sedan red vi dörst 3 små hinder på ca 30 cm då vi skulle först rida på 4 galoppsprång och sedan 5, eller 5 och 6. Gick helt okej och fick nästan in 6 på sista. Han var väldigt svårt med det.

Sen hade vi 6 st stuts hinder. Låg lite snea, lite olika upphöjningar, här kan man se tydligt att han helst åker mot höger över hindret. Har inget speciellt sätt hur jag löser ut det men mest att styra och ha pisken på högerbogen. Tror det kommer bli bättre när vi börjat träna mer ordentligt.

Sista övningen var den oxer på en lång sträcka. Vi skulle lätta lite nu när vi fått ridit dom andra övningarna med lite mer kontrollerad kortare galopp. Det gällde att stå upp och lätta i handen. Vilket jag har ett JÄTTE problem med, vill helst sitta ner och ha mer kontroll i tygeln vilket är fel. Om jag låter bli och skulle låta tygeln vara så skulle de gå riktigt bra och han skulle klara av det själv.

Går inte att ladda upp bilder, fel på blogg.se säkert.


Tisdag

Hej på er!

Hemma efter en dag i stallet. Kort och snabbt gick det. Ska gå igenom mer invecklat senare. Nu ska jag ta en liten powernap på soffan innan middagen, försöka ta in all information från dagen. Gick trotsallt upp klockan 05.00 imorse. Idag blir det bara att vila upp sig här hemma, kanske rensa rummet lite och plocka fram lite vårkläder och plocka in vinterkläderna längre in i garderoben.

Blir mycket vardag i inläggen men vi hörs senare! :)

Imorgon

Hej på er! Sitter i sängen och ska straxt hjälpa till att städa klart huset lite. Imorgon åker vi hemifrån 06.00 för att komma till båten som går 07.00 Sedan blir det ju båt 3 timmar och när vi kommit hem så åker jag direkt till stallet. Det är terrängläger pågång. Eftersom jag blir 1,5 timme sen så missar jag teori men det var okej för min tränare.

Ingenaning hur hela lägret ser ut (planer osv) men det får vi se då. Kommer ladda kameran och mamma får filma med mobil så mycket hon kan, om hon nu hänger med men det tror jag. Hoppas på en mycket lärorik tredagars träning på ridklubben. Ska försöka fixa massa andra saker när jag kommer hem igen. Tur att det är lov!




Min fina ponny <3

HV POLO

älskar HV POLO, så himla snygga saker. Håller ni inte med?





Ny vecka

Nu räknas det väl endå som måndag? Ska straxt lägga ner datorn och somna. Nu är det ny vecka och nya mjöligheter eller hur? Ska upp tidigt och gå ut med hunden innan frukost, måste komma igång nu på rikigt. Bara sätta på sig kläder efter väder och köra!

Idag (måndag) ska jag försöka skriva lite på mitt tal, hoppas på att skriva klart det på båtresan hem imorgon.
Imorgon när vi kommit hem blir det upp direkt till stallet på läger. Hoppas morsan är med och kan filma/fota det mesta. Nu är jag trött så vi hörs!


Blandade videos


Bilder på mig och Basse







7 april

Ligger i sängen nu och beredd på att sova, dock sov jag 1 timme på soffan förut så kommer inte kunna somna på ett tag tror jag.

Idag har jag gått hela två prommisar. Kan ta bild sen på våran omgivning här. Älskar verkligen att vara på vårat "sommarställe" varför (") är för att vi är här mer än på sommaren, det är mer som vårat andra hus. Har också slängt i mig massa gottegodis så nu ligger jag på plus minus noll helt enkelt. Blir mer promenader imorgon eftersom det blåst stor idag.

Nu får jag ligga här ett tag och kolla massa hästsaker. Delvis läsa lite TR och leta träns, är så sugen på att köpa träns just nu.. :)


Snart ett år gammal bild, tiden går fort!

Fälttävlans läger

På lovet är det dags för Fälttävlans läger på ridskolan. Jag är jätte taggad med att komma igång och rida terräng just nu. Vi har dom flesta roliga terräng typerna nere på våran bana. Vi kommer markarbeta, temporida och hoppa terränghinder såklart.

Jätte nyttigt. Så nu får vi se hur framtiden på terrängbanorna ser ut för mig och Killberry. Har även anmält mig till den första fälttävlans tävlingen, p70 i kinda.



Fina ponny <3

6 april

Kom till stallet och hämtade en blöt häst i hagen. Snö/regnade och samtidigt så busade dom i hagen. Men söt är han som kommer när man ropar. 
 
La fram 4 travbommar, 1m mellan är perfekt avstånd för D-ponny. Hade dressyrsadeln på så arbetade först på att få han lösgjord och han var verkligen fint i båda siderna. Fortsatte och övade övergångar på böjt spår, bäst att börja så. Ibland får han till en riktigt fin rund form men tappar den fort då han inte orkar.

Travade lite på bommarna, inga problem så sket i dom och red mer på volt och övade övergångar. Det finns verkligen mycket vi måste träna på. Nästan glad att det inte blev någon tävling då det skulle gå sämst. Fick ingen film eller bilder då jag var helt ensam. Bjuder på gammal bild!


Mina planerade tävlingar



Såhär ser det ut framöver. Även Klubbmästerskap, Hoppning 19 maj och Dressyr 2 juni. Sedan blir det någon terräng tävling till innan Lag-Sm. Gäller att tjäna massa med pengar och spara nu så allt kan gå runt. Detta är något jag verkligen vill satsta på!


Dagarna framöver.

Hur mina dagar ser ut framöver.

Fredag: Dressyr på Killberry i ridhuset. Syrran tar Basse.
Lördag: Vi åker iväg med familj, elise tar hand om Basse.
Söndag-Måndag: Marika tar Basse.
Tisdag: Fälttävlans läger
Onsdag: Fälttävlans läger
Torsdag: Fälttävlans läger.

När familjen och vi är iväg på Gotland ska jogging skorna åka med så det blir mycket promenader i det fina landskapet. Måste komma igång med träningen nu, specillet innan fälttävlans säsongen.


Nu skaffar jag eget

Nu skaffar jag egen blogg. tidgare hade jag blogg med min syster Amanda på Hastsystrarna.blogg.se

Känns mycket bättre med egen blogg och egna regler.


Min fina Killberry


RSS 2.0