Träna mig själv

Visserligen tänker man ofta bara på att träna hästen och lägga upp schema för övningar osv. Men sig själv då?

Vi ryttare (speciellt fälttävlans ryttare) behöver också våran träning, visst underlättar en lättare och bättre kondition rörligheten och energin mer för ryttaren.

Jag har inte besökt gymmet på 4 veckor snart, låter hemskt. Har varit ute och sprungit en gång och det var verkligen skönt. Får vara på gymmet fram till halva juli tror jag så känns väldigt dumt att inte gå dit och använda mig av det men finns ingen inspiration till detta.

Träna vill jag göra för att bygga upp kondition (märker att jag tappat det den sista tiden) och även bygga muskler. Ska försöka hitta suget igen och ta mig ut och springa varje gång jag är i stallet då det finns en slinga nära stallet som många i våran stad använder. Ska även försöka byta min kost också, visst får man lite beach 2012 panik...

Bjuder på inspirations bilder på kost enligt mig



Godbitar till sommaren!

Video från igår

Medans jag är på runsten med kameran i högsta hugg bjuder jag på video från igår. Släppte hästarna vid 73an och dom minsta var riktigt taggade då dom inte gått där tidigare iår och dom fick fart på alla helt enkelt. Förlåt för dåliga kavlitet och min bebis röst...

dagens ridning och bilder

Tillslut hoppade vi lite inne i ridhuset. Vilket gick skit, hon var inte alls med på noterna. Tog tillslut av min martingal men kände inte direkt någon skillad. Hon blir riktigt framtung och får inte alls fram farten på rätt sätt. Verkligen en motgång. Jag med oturen så vart riktigt less. Hoppade lite vanliga hinder och det låg på max 0.75m


stallkatten alice checkar in mina nya "smågrejs" lådor

Dante och Katre hänger vid skolbuss hållplatsen och äter gräs.

Rensar grejer på loftet, inte lite saker heller..

Rid videos

Här kommer video från ridningen i onsdag, väldigt korta filmer dock. Då jag klippte fram dom fina studerna typ.

ser lovande ut?

eller hur? Blir att ta med regnkläder imorgon till Runsten!

inte vad jag planerat

Min dag vart inte alls som jag planerat och blir så sjukt irriterad och detta kan inte fortsätta. Tänker inte ta upp allt här men kan säga att jag har varit i stallet hela 5 timmar idag och det var meningen att jag skulle vara där 2 timmar. Men vi löste det genom att stänga upp oss på loftet och ta promenad med häst så fungerade det tillslut men så sjukt irriterad på detta.

Ska sätta på kaffe nu, läsa bloggar och sedan fixa lite inlägg till er så det blir uppdatering. Är ensamn hemma och det är väl likabra efter denna tuffa dag.


lördag

Inte alls sugen på att blogga idag. Vakande för en timme sedan och vädret ser inte så lockade ut. Vill bara krypa ner i sängen och sova igen. Men det går inte för om 2 timmar åker jag mot stallet och rider. Sedan ska jag ligga soffan med feta godispåsen resten av dagen.

Imorgon åker vi till runsten på morgonen och kollar lite klasser och sedan ska vi kanske till ikea. Men nu orkar jag inte skriva mer utan ska äta lite godis och kolla tecknat på tv.


natti

Sådär, nerbäddad i sängen så ska jag se lite one tree hill nu. Bloggar mer imorgon!

15 juli

Hej på er! Är verkligen sliten idag. Inte gjort mycket på jobbet men det jag gjort var jobbigt, ex klippa 1 meters högt gräs med gräsklippare. Slutade endå rätt tidigt men hårt vart det.

Nu är jag nersutten i soffan resten av kvällen med familj och godis, det är jag värd! Ska nog upp i sängen och kolla one tree hill istället, börjat gilla den serien och inne på 2 säsongen nu. Mysigt att bädda ner sig i sängen istället tycker jag.

Imorgon är det våran sista fodervärdsdag denna termin. Förra veckan var det sagt att vi skulle rida ut imorgon men det ska tydligen regna hela dagen imorgon så det blir nog markarbete i ridhuset om det inte är fullt ös medvetslös med andra ryttare där inne. Mamma ska vara med och filma också.

Nu blir det nog att fixa lite innan jag hoppar ner i sängen, mys!

Video från Malins view

Tycker detta är rätt coolt och från min förvåning ser inte hinderna inte så höga ut men en liten skräck finns för mig endå den där sekunden precis innan hindret då man väntar på att hästen ska hoppa av och det kan bli helfel.


Godmorgon

Godmorgon på er! sitter i soffan och väntar på att jag och pappa ska åka mot jobbet. Syster och jag var iväg och köpte mat för en timme sedan så nu är det problemet löst. Pappa har varit på island måndag-torsdag natt så det är därför vi åker lite senare.

Hästmässigt just nu ser det väldigt mycket ut, syster åker iväg så jag får väl ta Basse varje dag nu. Jämnar ut sig när jag åker iväg på midasommar, dessutom beställde jag en mega snygg klänning igår som jag ska ha på midsommar, ooooh.

Nu ska ja fixa mig innan vi åker!

perfekt läge



Sådär! Nu är jag med och tävlar om en bloggdesign hos Linn Sterlin. Vilket verkligen behövs just nu!


13 juni

Idag red vi i ridhuset, jobbigt nog. Så svårt att rida ute i hagen när dom är fylda med tjocka hästar som går och äter. Och ikväll kan jag inte rida, så det vart bäst i kalla ridhuset.

Tänkte mest på framåt och jobbigt nog ville hon bara springa ut genom ridhus dörren som stod öppen. Försökte även flytta undan lite på rakspår vilket hon har jätte svårt för. Så himla outbildad ponny så man måste nästan börja om från början. Hon flyttar lite undan höger men inte vänster, något att jobba på.

Försöker tänka henne mer upp med nacken och hals, då hon lätt hamnar framåt och är framåt tung. Stundvis kan hon hålla sig där uppe och blir jätte fin. Det gäller bara att hålla farten också...


Tyvär fungerar det inte att ladda filmer så snart går jag in i väggen, ciao!

Tråkigt med dagens ridpass

Hej på er! Riktigt sommarväder i stockholm idag. Börjar tycka det är väldigt tråkigt att blogga just nu för det finns inget roligt att skriva om. Blir bara tråkiga dagens ridpass inlägg, men kan försöka göra det lite mer roligt. Dock blir det inte lika mycket ridning framåt sommaren.

Har iallafall redan varit i stallet och ridit. Red mest de vanliga, tänka rätt, tänka framåt. Hon var lite små grinig och ville helst vara ute och äta sig tjock i hagen. Två av mina vänner jobbar i stallet tre veckor framåt så jag fick hjälp av att filma lite. Så det dyker upp film snart!

Min blogg ser inte heller så lockande ut men ska försöka se vad jag kan göra. Är inte så peppad då inget går längre som jag vill utan får massa motgångar hela tiden, då är det ju inte konstigt att man blir lite tung på axlarna. Ska försöka finna lite inspiration.


Går inte en dag utan att tänkta på vad vi förlorat <3

Dagens ridpass - Hoppning

Idag var det hoppning på schemat. Vi var endast två tjejer i våran ridgrupp så vi fick bestäma mestadels vad vi ville hoppa.

Det stod massor med hinder ute på utebanan redan så vi passade på att ta det som fanns där ute. Vi byggde ihop en 5 och halvan. Och lämnade resten kvar på samma plats då allt såg riktigt bra ut.

När vi värmde upp såg jag till att hon gick fram för sänkeln, vilket hon inte alls ville även om vi var utomhus. Men varje gång hon lyssnade fram så berömde jag henne antingen med rösten eller klapp på halsen, jag föredrar rösten. Sedan värmde vi upp hoppningen med en 8volt med två väldigt låga hinder, hästarna klev bara över men fick till något vanligt fint språng tillslut.

Sedan red vi på 5 och halvan, Benita ville inte alls hoppa då hon insåg rätt snabbt att det var totalt fel avstånd då jag hade ponny och andra tjejen storhäst så blev det fel och tyvär så stod vi där rätt länge och försökte men hon totalvägrade, hon klev över istället. Sedan byggde vi upp en egen 5 och halvan till mig som inte var med oxer som sista hinder utan ett vanligt räcke. Då flöt allt på bra och det stod väl på 0.75m som sist. Hon är trots allt bara bebis.

Sedan avslutade vi med 8volt igen och höjde till 0.75m där också. Alla dessa sista hinder fungerade super och jag kände verkligen att hon bjöd fram till hindret och jag blev väldigt lycklig. Alla möter motgångar men vi löste detta rätt snabbt. Duktig bebis.

tisdag

Hej på er!

Har varit på kurs hela dagen idag, och är verkligen övertrött just nu. Kursen var verkligen långsam och tråkig.

Imorgon har jag tagit ledigt, var lite problem med skjuss från jobbet och imorgon så slutar alla nior Grundskolan i byn så jag kände att jag likagärna kan stanna hemma och se på det. Sedan har jag även en ponny att rida innan högstadiets "fest" börjar, för då vill jag med och se alla småttingar fulla, HAHA.

Ska straxt skriva ett inlägg om gårdages ridning på Benita. Har inget bild matrial alls tyvär men skriver mest för att kolla tillbaks för min egna skull. :)

RunstensHoppet

Om 4 dagar börjar runstenshoppet. Vi bor ca 30 min bilväg där ifrån så jag är väldigt sugen på att åka och titta lite på de större klasserna. Syster åker iväg till Gotland över helgen så ska försöka övertala mor om att åka dit. Tror hon faktiskt kommer nappa och då får kameran också hänga med.

Är sugen på att se 130-150 på söndagen och då är den även 5- och 6års final. Älskar att åka och kolla på lite större tävlingar, man får sån känsla att se allt live och från samma höjd som alla andra ser det på.


Syster på Runstens stora gräsbana

Jobbvecka

Hej på er! Har lite söndags ångest men skönt att börja jobba nu. Grundskolan här i byn går fortfarande i skolan vad jag vet så jag skrattar lite åt det och börjar jobba imorgon. Har gjort mig en pastasallad till lunch och åker redan vid 05.45 imorgon.

Följde med mamma och syster till stallet och sprang en bit på slingan, skönt. Så nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis och hoppa i sängen. Har lite saker att ordna till innan jag kan somna. Sov ut jätte länge imorse så vaknade imorse och var riktigt pigg så finns ingen chans att jag är trött imorgon.

Imorgon efter jobbet blir det ridning, sista lektionen och vi ska hoppa :D Riktigt kul ska det bli då jag bara hoppat benita 2-3 gånger.
 


Gårdagens ridpass

Gårdagens ridpass får komma upp idag!

Vi samlade ihop ett gäng och red ut. Vi har en större "runda" vi kan rida som tar ca 90 min men sedan har vi hittat en ny på andra sidan stan som vi kan rida. Så det var 2 st tjejer som aldrig hade ridit där.

Det är mycket roligare för hästarna och komma ut på ett nyare ställe där dom aldrig varit, speciellt när vi hade två ungponnysar med oss.

Stigen består av lång sträcka som är tillfälle för att galopperna, skog där man kan skritta lugnt, stigar där vi kan trava brevid granar, små broar som vi får hoppa över och tillslut kommer vi fram till en plats dit vi fick med skolan när vi var små, där vi kunde gilla korv och leka i med pinnar och plaska i vattnet. Finns massa med busiga saker vi kan göra där med hästarna och det var så härligt att kliva ner med hästarna i vattnet och alla hästar ser så lyckliga ut. Då blir man själv så himla lycklig. Sedan gjorde vi massa med andra busiga saker som gör att man blir mer lyckligare. Här är ett par bilder!




9 juni, förjävligt bra dag

åh vad jag gillade denna dag alltså. Har fått ett nytt underbart minne som jag kommer stanna upp och tänkta på resten av livet. En stund i livet faktiskt va bra. Då man faktiskt kan glömma bubblan utanför och man bara tänker på nuet, den timmen ska jag aldrig glömma.

Ska blogga mer om dagens ridpas som faktiskt blev jävligt bra. Kan inte sluta le och tänka på hur bra man kan må över att få komma ut och rida. Nu ska jag hjälpa till med maten för jag är jätte hungrig!

8 juni

Hej på er! Hade en tok rolig natt och sov 5 timmar. Vid 10 åkte jag till jobbet en stund. Jobba 5 timmar innan vi fick sluta och vi hann med rätt mycket.

Ska straxt hoppa i duschen och dra iväg på student firande. Har inga andra planer för helgen förutom att jag ska ta ut Benita på lång uteritt imorgon, mysigt! Vi hörs senare!

Gårdagens ridpass

Dagen ridpass:

Igår hade vi markarbete och vi bestämde oss för att ställa upp två små hinder med 17m imellan. Med två storhästar och två ponnysar gick det helt okej. Jag (med ponny) skulle rida på 5 galoppsprång först, gick helt ok mellan åt då hon bjöd riktigt bra fram till hindret men sedan får man inte heller släppa skänkeln. Hon ville helst travhoppa sista hindret då hon inte alls kom riktigt fram. Vid ett tillfälle kom vi lite onstadigt in och fick in en liten båge och då kom hon in på 6 galoppsprång. Alltså, om vi kortade stegen mer skulle vi kommit in på ett bra språng.

Sedan höjde vi upp sista hindret så hästen behövde hoppa lite tidigare, där gick det även bra tillslut och fick till några bra språng. Sedan övade vi och korta och fick in 6,5 galoppsprång.

Tycker detta är en väldigt nyttig och bra övning, både för häst och ryttare. För ryttare får man lära sig hästen tempo vilket är väldigt bra på tävling då man kan se om man ska slänga alt. korta galoppen in på nästa hinder. För hästens del så är det bra för att kunna lyssna på ryttarens hjälper och kunna vänta in. Vissa hästar behöver övningen för lugnet skull och lära sig att inte ta över men då gäller det även för ryttaren att veta vad som fungerar, vilket övningen är till för att lära sig utav.






5 juni

Godmorgon på er! Nu är det sommarlovets första dag och jag gick upp 06.40, inte så normalt kanske. Men gav mig iväg 07.00 och hjälpte syster med att fixa en student vän och göra sig iordning. Körde sedan runt massa och njöt i solen.

Nu har jag klippt gräsmattan och tycker att jag borde få vila lite i soffan. Idag blir det lite fix här hemma inför systers student. Syster är iväg och rider hästen just nu och pappa är påväg upp från sängen. Vid 14.00 så ska vi se utspringet och sedan hänger jag med mina vänner resten av dagen.

Dåligt med uppdate men jag lovar det blir bättre! Slänger in jätte få bilder på mig och benita igår, ridhusbilder som inte är så skarpa direkt.

en dag av nytta

Idag har jag gjort massa nytta faktiskt! Ovanlig söndag helt enkelt.

Började på morgonen med att åka till granngården med mamma, köpte lite olika saker som betfor, nummerlappar, och spån. Stannde till på SORK och kollade på deras dressyrtävling dom hade idag. Såg några ekipage och pratade med lite folk. Sedan har jag även bakat och varit i stallet.

Har min sista dag i skolan imorgon, bara fika och så med klassen. Sedan slutar 3orna på tisdag och då ska jag agera fotograf och lite assistent åt syster. Denna vecka kommer vara fullt igång med student fixade så får se hur mycket uppdatering ni kommer få!

Utrustning: Cavallo winner plus

Mina stövlar, ett par Cavallo winner plus.

Fick special beställa dom i och med att jag har smala vrister. Har haft dom i ca 5 månader och är totalnöjd. Tog några veckor innan dom hade format sig men det är värt allt lidande.

Köpte dom från lyckås ridsport och dom var jätte duktiga på att mäta benen så specialbeställningen inte gick fel!


Outfit



Här är en outfit jag älskar.

Benlindor och schabrak från BR
Mina stövlar är cavallo
Sadel är Barnsby
Resten vet jag ej tyvär.


sugen på att blogga

Har jätte sug på att blogga så kommer "sno" lite gammla inlägg från min förra blogg tills jag hittar nytt så får ni lite roligare inlägg. Ska försöka fixa en header så småningom. Känns som jag kommer kunna blogga mer och mer snart, har jättesug att vara i stallet just nu också på något konstigt sätt.

Alltså har jag inte varit där tillräckligt ;)

Dom närmsta dagarna

Sitter i soffan och myser men en äcklig chips påse. Hunden ligger nedanför så jag sitter och vaktar så han inte kliar sig på sina sår som han fått, börjar klia extra mycket nu på kvällen så han sitter och suckar min lille älskling.

Känns redan som sommarlov då jag inte ens kommer ihåg vad det är för dag längre. Men imorgon, är det ju söndag och då ska jag baka. Booom. Har inga andra planer så nu ska det göras efter om och men. Måndag har vi liten avskedsfika i klassrummet och så. Sen har jag ridning på kvällen. Tisdag är det student firade och har lite planerat med mina vänner om vad vi ska hitta på. Onsdag är det start fälttävlan i stallet och bestämde mig för att inte tävla utan kommer stå och hjälpa till på dagen lite. Sen blir det massa student fix inför torsdag då syster tar studenten och det firas massor!

Dagens tävling

Idag var det som sagt tävling.

Vart ut som 2a start och red fram ca 30 min. I början var hon helt knäpp, så fort jag tog tygeln ställde hon sig i ÖT och hoppade med frambenen. Men släppte tygel och travade runt i ridhuset så hon gick framåt och sedan tog jag först yttertygel försiktigt och tillslut travde vi runt i helt okej form. Sedan rullade allt på förutom att han segar ihop ibland och man får verkligen säga åt.

Gick tillslut ut på banan i spöregnet och usch, det var inte roligt där ute! Men runt kom vi, om vi inte hade fattat fel galopp och det varit så ojämnt och lerig underlag hade det gått bättre. Slutade med 155 poäng och 57,41 %, inte det bästa men slutade på 3:de plats. Tjejen som red Benita efter mig vann dessutom så tror jag värmde upp bebisen bra ;)



Kort video!


hemsk dag

Hej på er! Ska först berätta om min hemska dag sedan pratar jag om ridningen osv.

Vaknade upp med regn utanför fönstret, och det skulle fortsätta hela dagen i samma visa. Åkte till stallet vid 10 och var inte alls sugen på att rida. Kom till stallet och fixade lite. Knoppade och drog mig sedan ut i spöregnet med andra tjejer och fixade staketet i spöregnet, och då menar jag spöregn!

Sedan red jag, var funktionär, avslutade tävlingen, plockade undan och hämtade hästar. Allt i detta spöregn. Inte alls kul och dessutom var det storm. Äntligen hemma och jag ska sätta mig under filten och mysa.

my hometown

Hej på er! Kom nyss hem från stan. Så himla tårkigt väder och traska runt där med. Beöskte de flesta butikerna men hittade inget. Vissa gick jag till och med in 2 gånger i. Hittade ingen klänning utan köpte istället en topp och åkte hem. Var i vårat centrum och köpte en klänning som resten av hela våran stad äger men den är fin.

Nu ska jag kolla massa bloggar och vila. Stod i mitt horoskop att jag ville ha frid och fröj men det skulle tydligen bli helt tvärtemot så vi får väl se om jag stället mig och gör bullar ikväll (äntligen)

RSS 2.0