Torsdag Gårdagens ridning

Hej!
 
Igår hade vi markarbete och det var rätt så kul övning vi red som jag har ridit tidigare. På ena långsidan så hade vi bommar som vi var tvunga att trycka på hästarna mer så de kunde länga på benen och komma in rätt. Sen hade vi upphöjda täta bommar som vi skulle rida skritta över först och sedan trava över med lite saktare trav och sen hade vi upphöjda på runt spår som vi var tvunga att hitta takten på.
 
När jag red denna övning förra gången gick det mycket bättre kommer jag ihåg och vi fick in tekniken snabbare men igår var han lite slö för skänkeln. Och vi körde knappast någon galopp så tog lite galopp ibland för att få upp farten.
 
Dessutom hade jag en riktig otursdag och hade inte humöret uppe alls. Och som vanligt hade jag väldigt ont i höften, benen och rumpan när jag hoppade av så jag bara ville åka hem och böla i min säng för att det gjorde så ont. har dessutom haft ont hela dagen igår och fick nackspärr på köpet. Har verkligen problem så måste hitta en lösnin snart!
 
Världens bästa!
 
 
 

Tisdag

Glömt att updatera lite men finns ingen ork.
 
Iallafall så red jag inte i fredags, hade gått lång och jobbig dag i skolan och det fanns ingen energi. Ska börja ta med mat till stallet på onsdagar (som håller länge) som jag sedan jag äta när jag kommer till stallet på fredagar, måste få i mig något för att piggna till.
 
Lördag så hade vi bokat ridhuset jag, Katre och Tova. Vi ställde upp stuts på 5 hinder och enkel räcke. På stutsen så utmanade vi oss lite och tog utan händerna och blundade. Var riktigt kul och Gulan försökte på till några bocksprång, gulle! Sedan låg vi lite på volt på enkel hindret och sen testade vi lite högre (då jag och tova är feta fegisarna) Men tillslut hoppade jag 90cm.
 
Imorgon är det ridning igen och tror det är mark så det blir spännade vad hon hittar på för något!

Bilder från lördag

Kommer ett gäng bilder från lördags när vi red ute i snön!

 

OnePiece

Nu har vi fått OnePiece till ridklubben. Riktigt snygga med logg på ryggen, namn på benet (där det står ditt namn) riktigt snygga så ska lätt beställa hem. As bra på tävling över vita ridbyxor eller bara hemma en mysig kväll!


i die

Såg att GinaTricot släppt en ny ridkollektion inför Borås Grand Prix.
 
Dog lite inombords när jag såg denna jacka, måste ha! Kan inte bestämma mig om den
gräddvita eller svarta är snyggast...
 

20 januari

Hej! 
 
Igår var jag i stallet nästan hela dagen kändes det som! Vi red ut i kylan, en härlig ritt men det var verkligen kallt ute. Vi galopperade och hade det kul! Mamma har lite bilder som jag kan visa senare. När vi kom tillbaks till stallet fotograferade vi ponnysarna lite, jag fick inte så jätte bra bilder på mig och Gulan men en varmare dag så ska Katre få en liten kurs hur man fotar så det kan bli lite bättre bilder. Jobbigt när man är fotoproffset, blir aldrig bra bilder på en själv och får aldrig vara med på bild.
 
Men på kvällen hade vi KNUS möte hemma hos My, våran ungdomssektion på NRK. Åt godis och planerade en rolig vår. Spännade! 
 
Bjuder på lite bilder från fotograferingen, oredigerade.
 
 
 
 
 

Fotografering

Eftersom jag struntade i stallet idag så är jag verkligen jätte sugen på att åka dit just nu! Funderar på att åka dit extra tidigt imorgon. Jag och Katre ska rida ut vid 12 tiden, och sen ska kameran med också så vi kan fota våra ponnysar lite efter ridningen. Ska vara strålande sol imorgon enligt internet så jag hoppas att vi får riktigt fina bilder! Bjuder på andra bilder sålänge!
 
 
För ett år sedan när jag och Syrran hade blogg tillsammans
 
 
Marika och Tea i våras!
 

fredag

Hej! har verkligen varit jätte dålig uppdateing här! Red i onsdag på lektion, och idag vart jag hemma från skolan = ingen ridning.
 
Har haft extrem huvudvärk sen i onsdag, och idag hade jag ingen ork att gå till skolan med huvudvärk. Så jag stannade hemma, det har inte gått över för den delen och jag har legat i soffan och tagit små powernaps hela dagen. Tillslut ställde jag mig och bakade lite. Det suger att sitta inne hela dagen när det är strålande sol ute, men var ute på en liten promenad med hunden förut.
 
Värdelöst inlägg, ska nog upp och sova i sängen en stund.

Måndag

Nu var det en ny vecka! Borde egentligen sitta och plugga just nu men det är verkligen ingenting som lockar, jag borde verkligen.. Har rätt mycket i skolan just nu, inlämningar och prov.
 
På onsdag blir det ridning nästa gång, då är det dressyr tror jag. Hoppas att det snöar lite mer tills på fredag så kan man rida ute lite lättare. Eftersom schemat i skolan har ändrats efter jullovet så slutar jag nu 15.15 på fredagar istället för 12.20 som tidigare.. Så det lär bli ridhuset på fredagar tills det börjar bli ljusare tider men ska försöka ta mig ut så mycket som det går.
 
Har inte så jätte mycket att bjuda på här just nu. Ska försöka hitta på något roligt inlägg! Bjuder på gamla bilder från sommaras, vill bara ifrån kylan just nu!
 


Dagen

Åkte till stallet direkt efter förra inlägget. Gick och hämta gulan i hagen direkt och började mysa med han lite för att dra ut på tiden, dressyrsadeln var upptagen och det var ett tag tills jag skulle rida men han vart lite ompysslad vilket han älskar, han står verkligen och njuter! 
 
Iallafall så kom Elise och frågade mig om jag ville skritta en bit med henne så då tog jag hans sadel och vi red iväg, var mysigt att komma ut lite vilket han uppskattade, travade på en väg som det låg 1dm nysnö på och skrittade sedan hem till ridhuset. Där fick jag byta sadel och började trimma dressyr. Testade att rida med graman och jag fick en ny ponny! Shit vilken skillnad, red inte så jätte länge med den men Katre ställde upp och filmade lite. Så jag är väldigt glad över min gula frukt idag! 
 
 Ni får stå ut med allt prat, kan inte redigera dessa filmer.
 
 
 
Nu ska jag se på OTH tills jag somnar.

stallet

Hej! Uppdateringen är lite dålig men har inte haft något speciellt att skriva om.
 
Men igår gick jag direkt till stallet efter skolan och Katre gjorde mig sällskap. red inne i ridhuset och det gick faktiskt helt okej. Börjar verkligen hitta knappar nu men vet hur jag ska rida, vad som är hans svagheter osv och han vart riktigt svettig. Han har riktigt lång päls nu även om han är klippt så har det växt på riktigt ordentligt.
 
Ska strax åka till stallet och rida. Står uppskriven i ridhuset klockan 16, det är omöjligt att rida ute tydligen, ishalt överallt kanske går att skritta en liten bit för han har ju broddar. Funderar på att ta med kameran då den åkte med igår men aldrig användes. Kanske får bli en annan gång då det är ljusare ute. Men nu måste jag åka så vi hörs senare!

Årets första lektion!

Hej! Första lektionen avklarad för 2013. 
 
När jag väl hoppade upp och började rida så kände jag hur träningsvärken kom fram och började trycka, så kände mig lite svag i kroppen men annars gick det helt okej. Orkade inte riktigt hålla kvar han där uppe med huvudet så det vart mycket växlande på formen men jag ska träna upp kroppen nu så hoppas jag på att det går bättre sen!
 
Vi red övergångar och halvhalter. Gick helt ok, fattningarna går riktigt bra just nu om man jämnför från i våras.. Men sedan finns det massa andra saker vi måste öva på så nu när fattningarna sitter kan vi gå vidare men får inte glömma bort fattningarna bara. Nästa gång jag ska rida blir fredag och då har jag skrivit upp mig i ridhuset med Katre.
 
Nu måste jag sova, börjar tidigt imorgon men slutar också tidigt. 
 
Jag och min stora påse som följde med idag, vi har rensat hästförådet hemma och det vart rätt mycket som fick följa med till stallet.

v.2

Hej! Nu börjar äntligen rutinerna igen. Imorgon börjar skolan och ridningen början den med. 
 
Jag har fått lite information om vad jag ska tävla. Blir lite dressyr och om jag vill så kommer jag rida Allsvenskan div 3 i hoppning. Dock så vill jag verkligen fundera på om det är värt det p.g.a. olika saker. 
 
Har även fått bytt ridgrupp och rider nu med alla andra på onsdagar. Vi hade ju tävlingsgruppen delad tidigare så vissa red på måndagar och andra onsdagar. Men nu är måndagar utbytt till liten kort lektion där man får rida själv för ridlärare i 30min, så kanske hoppar in där någongång. Ska vänta och se då jag får nytt schema i skolan nästa vecka och får då se vad som passar bäst. 
 
Känns som 2013 kommer bomba mitt huvud men det gäller att planera och hålla sig till planerna. Eftersom jag måste börja jobba bättre i skolan dessutom. Känns inte så jätte bra just nu men jag hoppas att allt ordnar sig. 
 
Första lokala tävlingen på Gulan, Trea med laget Allsvenskan div2 omg1!
 

Ett ridpass jag var nöjd

Tänkte berätta om en lektion då allt faktiskt gick strålande. Det var i mars, på familjens häst Basse. Jag hade fått rida han under en längre period då min syster ramlat av och fick gå på kryckor. Fick även hjälp av en tjej samtidigt att hålla igång då jag hade en annan häst att rida samtidigt. 
 
Jag red på kvällen och stallet var tomt på folk, bara jag och mamma var där. Denna lektion flöt verkligen allt på, han gjorde allt jag bad han om och det var nästan lite "åka med" känsla när han lyssnade på allt jag bad han om. Ville även visa upp mitt nya set med orange schabrak och benlindor. Självklart ser det inte så jätte bra ut men det var verkligen känslan som räknades och mamma fick fånga passet på video. Bjuder!
 
 

Back

Sådär, snart är lovet slut och ridningen drar igång. Var på ridskolan idag för första gången på hela lovet. Gulan fick andra täcken på sig och några tusen pussar. Fick bli termo mer jätte tunt skal, fin blev han.


RSS 2.0