30 novemeber

Godmorgon! sitter i soffan och vilar upp mig lite. Vaknade 10 och gick upp efter en stund. Nu har jag tvingat i mig frukost (får inte skippa den idag) Ska ta tåget in till stan klockan 13.00, där inne ska vi tjejer äta och så. Sen ikväll är det lights, är inte alls taggad men det blir nog bättre sen! Sen är det hem och bums i säng innan jag ska ta nästa tåg in på söndagen!
 
Gårdagen då, den var riktigt bra! Såg massa fina hästar, unga som gamla. Det är så mycket roligare och se dessa hästar än att se grand prix dressyren, där det är samma ryttare och hästar samma år (nästan) Clinicen var också bra! den var lärorik. Det handla mycket om mentala delen för alla ryttare, hur man förbereder sig för tävling, hur man löser problmen om det dyker upp problem på framridningen och en massa annat!
 
Shopping vart det också! Ett par skydd, handskar och paddar. Mer ska det nog bli! Ska visa allt när jag handlar klart, för det lär bli mer på söndag. Nu ska jag gå ner och duscha och börja fixa mig. Kläderproblem på G!
 
 
 
 

äntligen

Äntligen är det dags, eller imorgon. Globen Stockholm International Horse Show. Det bästa på året typ. Sa det till mamma idag, undra hur många gånger man faktiskt gått i globen, Kan det vara 10e gången i rad? om inte mer! Hur sjukt? Och vad pengar det egentligen spenderats i det där annexet.
 
Imorgon åker jag som sagt in med mamma och ser förmiddagen, LFC, Vinnares vinnare och Clinic. Spännade med alla unghästar som ska visas och Clinic är alltid så inspirerande. Förhoppningsvis är det inte proppfullt i annexet så man kan få shoppingen lite för sig själv. Annars har jag en andra chans på söndagen, när vi åker in med ungdomsstyrelsen, KNUS. Kommer säkert bli jätteroligt.
 
Imorgon kväll är det kadrilj träning också. Gick bra förra gången, vi måste bara hitta en lösning till en viss del och sen måste vi tjejer prata ihop oss om kosymerna.
 
Gårdagens ridning gick 50% bra 50%sämst, skulle öva byten tillsammans med bom. Och när man har en häst som redan kan byten så blir det svårt när det helt plötsligt ligger ett hinder framför och man ska göra byte 2m framför. När den låg på marken gick det helt okej, men när den låg på 40cm höjd gick det inte alls och jag flög runt som en vante i sadeln. I slutet fick jag trimma byten utan bom, fick lite hjälp hur jag ska försöka få dom kvickare. Kul med lite hjälp, äntligen!... funderar på att ta någon privatlektion på lovet eller om jag ska ta det efter årskiftet!
 
Nu ska jag göra en pytteliten shoppinglista på måsten, sen kommer man säkert gå förbi något as flashigt som man bara måste ha! Sen ska jag upp tidigt och det gäller att vara utvilad.
 
 
 
Lördag morgon förra året, trimmdax för de flesta dressyrryttare!
Kan säga att det var riktigt kul att bara stå och titta när de trimmade, var så avis!

onsdag

effektiv dag! I skolan har vi såkallade temadagar, och vi treor jobbar med gymnasiearbetet. Vi kom igång riktigt bra idag, hitta ett riktigt bra ämne och kom igång bra. Nu ska vi jobba vidare imorgon och sen ska vi försöka jobba med det varje vecka fram tills det är klart!
 
Så vi fick bestämma själva när vi ville åka hem så åkte hem 13.30 och somnade på soffan. Skönt! Inte så smart kanske, eftersom jag somnat otroligt sent de senaste dagarna och har svårt att vakna. Vid 16.00 var jag iväg och fixade mina fransar, så nu känner jag mig hel igen! Och nu är jag hemma och väntar på att pappa kommer hem från affären så vi kan börja med middagen, svinhungrig. -bara för det så kommer han nu, haha
 
Ikväll är det markarbete som står på schemat! Ska åka upp så snabbt som möjligt.
 
Snart är det globen och jag är sååååå taggad, wiho!

helgen

Hej på er! Sitter nere på mitt rum med tända ljus och myser. Dessutom är det istiden i mitt rum, så kallt i hela källaren (bor i källaren, för er som inte vet) Har precis skickat in två arbeten dessutom, har gjort klart 3 arbeten där här helgen. Känns bra!
 
Hoppas på att spendera mer tid i skolan denna vecka, ärligt talat. Saknar att vara i skolan.. Dessutom har vi temadagar, så onsdag-fredag (tror jag) ska vi arbeta med vårat gymnasiearbete.  Ska försöka planera in annat denna vecka så som köpa julklappar. Till helgen blir det fullt ös! Ni kan se min vecka här under texten!
 
Dagens träning gick bra, lite mer fokus på tjejerna så ska det nog gå bra med kadriljen. Spirit tyckte det var riktigt rolig, det märktes verkligen. Han väntade in sin sidokompis och lärde sig snabbt vad som kom näst!
 
Måndag: Skola, gymmet? (beror på om mina halsmandlar blivit mindre.
Tisdag: Skola, träna, plugga
Onsdag: Skola, ev åka och handla julklappar med mamma, rida
Torsdag: Skola, träna
Fredag: Globen Horse Show med mamma, kadrilj träning på kvällen
Lördag: Lights med vännerna!
Söndag: Globen Horse Show med KNUS!
 

Söndag

Godmorgon! Vaknade tidigt idag av min väckarklocka (måste ställa tillbaks dygnet för jag har somnat 3 hela veckan) har suttit i soffan och tagit det lugnt en stund men nu är det slut på det.
 
Ska börja med att städa rummet, kommer nog ta en timme. Sen ska jag börja plugga! Finns så mycket att göra, så det ska jag ägna dagen åt.
 
Ikväll ska jag rida, träning inför kadriljen! 
 
I min morgonrock, ska nog bära den hel dagen! 
 

helgpepp

Trots jag varit "ledig" hela veckan så sitter jag hemma en fredag och är urtrött.. något fel på mig? Finns inte så mycket att göra, men har pluggat en del här hemma.. en fredag kväll ja, men så man får göra ibland.
 
Dagen ridning vet jag inte vad jag har att säga om. Fick inte den där formen jag ville ha, han var lite bråkig men samtidigt sig själv. Han har börjat sparka lite när jag kräver lite mer på honom men tror han testar mig lite. Försökte iallafall gloppera mycket men det släppte inte så mycket som jag ville, men som jag alltid säger jag lär mig fortfarande att rida honom och ibland kommer det stå stilla. Kommer ju inte hitta alla knappar på 2-3 månader.
 
Sen hade vi kadriljmöte, tror det kommer bli riktigt bra faktiskt. Ska nu börja leta efter musik, lovar att ni ska få film på det sen när vi ridit den 14e. Och ni som kommer se lovar jag er en riktig show ;) på söndag ska vi rida och träna!
 
Nu ska jag testa på mig en ny serie! har inte kollar klart gossipgirl så känner mig som en förlorare haha
 
älskar spegelbilden foto:Cajsa Gullström

Godmorgon fredag

Och så var det fredag igen! Igår var jag faktiskt i skolan, vilket var den enda lektionen jag var på denna vecka. Lyckades nämnligen försova mig onsdags och när jag väl vakna så var det ingen idé att åka till skolan, har ju nästan haft lov denna vecka.. haha
 
och idag var jag ledig, ställde klockan på 09.00 men tror jag kom upp eller? nej, stängde av alarmet och sov vidare.. till klockan 11! Det hade väl endå räckt till 10? kände bara hur dålig jag var när jag såg klockan. Men nu är jag uppe och dricker kaffe samtidigt som jag jobbar på ett arbete som ska in idag! och det ska jag göra tills jag ska åka till stallet om en timme!
 
Juste! Lektionen i onsdag gick superbra! Det var en tjej som ridit han innan så han var lösgjord och fin när jag hoppade upp. Nu ska vi försöka få fram det på 20min istället för 1 timme. Men i slutet hittade jag en annan ridning och var bra för både honom och mig!
 
 Foto: Cajsa Gullström
 

Tisdag

Bästa tisdag, idag har jag varit ledig. Min enda lektion var inställd, men det menas inte att man ska ligga hemma och slappa hela tiden utan jag tog cykel till min vän Rebecca och vi försökte fixa med studentskivan, sen tog vi oss till skolan och fixade klart ett arbete! Sen hem till henne igen och gjorde chokladbollar som vi sen fikade med i någon timme, riktigt mysigt!
 
Tisdagar är ju underbara, speciellt med Montazamis med vänner. Maria är ju bara så underbar! Sen är det ju paradise hotel, och det är ju faktiskt kul och underhållande. Tror de flesta kan hålla med mig och dessutom satc efter det!!
 
Men sen fick jag reda på att det inte blir någon tävling för mig i helgen, surt för jag var såå taggad på det. Men vi får fortsätta träna utan att åka iväg och hoppas att det blir lite programträning hemma istället. Nu ska vi trimma hela vintern till våren! Ska dessutom börja med kadriljträningen inför julshowen, ska se programmet imorgon sen ska vi ryttare börja träffas och så.
 
Snart är det Globen också, försöker verkligen spara pengar..
 
 

bilder från 16e november

 

måndag vecka 47

Min måndag började med lunch på donken, sedan skulle vi in till djurgården för en tur på spritmuseumet. Var inte där så länge utan bara någon timme och lärde oss lite. Ska skriva en liten text om besöket på A4 så vi får se hur det går...
 
Väl hemma så pluggade jag på psykologi, fick mycket gjort och den är snart klar. Hade även planerat att träna idag men min hals har svullnat upp och det svider så får hoppa över gymmet och dricka te och knapra vitaminer. Imorgon är jag ledig dessutom så ska försöka plugga mycket imorgon också. Arbeta av det mesta så jag slipper stressa senare, för min helg kommer vara rätt upptagen, för....
 
Jag ska tävla! Ska bli så himla kul! Första tävlingen på Spirit, visserligen är det pay and ride men det känns endå som en tävling!!! Knoppa och fixa ska det göras. Så det ska trimmas fredag/lördag, rida igenom båda programen och träna på det som behövs helt enkelt! Hoppas bara jag är frisk och inte mår värre än vad jag gör nu.
 
 Video från senaste tävlingen!

Projekt oberoende

det var vad vi va på för kurs/konferans/workshop idag.
 
vad ämnet var så var det hur droger, alkohol, tobak och narkotika pågår runt ungdomar och olika statistiker. Väldigt intressant och sedan kom vi in på ämnet hur vi i föreningarna gör för att motverka detta och om man ser det. Isånnafall hur man gör och hur man borde göra om det händer. Alltså att någon helt pltösligt beter sig konstigt och slutar komma på träningar och man inser att de håller på med saker så som droger, alkohol osv. Hur vi ska få ungdomar att kunna välja egen väg, och kunna satsa på sin sport istället.
 
Tyvärr var det inte många olika föreningar med på denna kurs, vilket var tråkigt för jag hade gärna hört av hockeyn och fotbollen i våran kommun hade och säga och hur de gör för att motverka.
 
Det var väldigt intressant iallafall och jag fick många idéer i huvudet. Jag och Katre var faktiskt där som en yngre version, så det fick höra lite hur det faktiskt är. Många vuxna tror att ungdomar faller för grupptryck, vilket jag inte alls kan hålla med om, det var säkert så förr men inte lika mycket längre. Både jag och Katre har gjort vad vi vill enda sen vi var 13år och inte fallit för så mycket grupptryck. Visserligen har jag sett vänner på ridklubben bytt vägar och slutat men inte p.g.a grupptryck, alkohol, droger, narkotika eller tobak.
 
hur som helst det var faktiskt väldigt intressant. Speciellt så fick jag en tankeställare om vad jag faktiskt gjorde igår, ex la ut en bild på alkohol på instagram, där många barn från ridklubben följer mig. Det är egentligen inte bra då jag faktiskt är en förebild för många ungdomar. Jag vill ju faktiskt inte uppmana ungdomarna i stallet att börja dricka sprit, inte i så ung ålder. Man kan förlora mycket på det.
 
 
 
 
 

17e

Lite mer pepp på livet denna söndag! Det har tagit emot att åka till stallet lite den senaste tiden men helt plötsligt vänder det om och man vill åka dit en söndag mer än gärna typ. Konstigt det där.
 
I fredags red jag på kvällen tillsammans med Katre, Det var lugnt och tyst i stallet, alla hade gått hem och tagit fredag men vi satt i ridhuset och pumpade musik. I slutet släppte vi dom lösa så dom fick rulla och gå av sig lite medans vi fixade i stallet. Sen låste vi och åkte hem, så mysigt att natta hästarna.
 
Igår red jag tidigt, Cajsa fotograferade mig samtidigt så förhoppningsvis har jag massor av bilder att visa er snart! Och en ny header! Sen vart det kalas för syster och på kvällen var jag med mina vänner, hade sån sjukt konstig kväll och var hemma 02.00 så det vart inte så sent.
 
Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag faktiskt iväg på en drogkonferans eller något likande och tror vi ska representera ridklubben på något vis. Berättar mer efteråt vad det var för något!
 
 

onsdag och torsdag

Hej! Lite dåligt med uppdatering men när jag kom hem från ridningen igår var jag helt slut, somnade direkt i sängen.
 
Finns inte mycket att säga, försöker överleva dagarna helt enkelt. Så tråkig årstid vi är påväg in mot, visst julen är mysig men det är något jag verkligen inte dödslängtar efter varje år. Gillar verkligen inte maten som kommer vid jul såsom fisk, julskinka, lussebullar osv. Är väldigt kräsen av mig. Och jag tror maten är största orsaken folk längtar till julen. Jag skulle likagärna bo i thailand denna årstid och äta thai till middag. Vilket jag och min familj gjorde ett år och var inget mig emot. 
 
Men har försökt peppa mig och unnat mig lite. Imorgon är det fredag och det ser ut som att bli en bra helg. Måste försöka peppa mig lite till ridningen också, har tappat lite intresse men såfort Horse show gått kommer jag vara back on track igen! Förra året vart jag så pepp efter patrik kittels clinic, så inspirationsrik!
 
Mobilbilder från globen förre året!
 
 
 
 
 
 

12 nov

En väldigt tråkig och seg dag, så grått ute och det började bli mörkt redan vid 15.00
 
Hade tänkt att gå till banken efter gymmet men när jag var klar på gymmet insåg jag att klockan redan var 14.55 och banken stänger 15.00, alltså var det redan försent. Åkte hem och åt lite istället och vilade kroppen. Sen åkte jag upp till stallet, det var tema-dag och jag fick vara med och visa lite på Spirit tillsammans med ridlärare och en annan tjej på ridskolehäst. Vi gick igenom utbildningsnivå på olika hästar och jämförde nivå och krav. Alltid skönt att få ett extra pass på sin häst, och han var väl lösgjord i slutet eftersom vi ridit genom väldigt olika saker, sänkelvikning, öppna, sluta, fattningar, förvänd galopp osv.
 
Imorgon ska vi in på bio med klassen och hoppas vara hemma i tid så jag hinner rida! Dessutom fyller min syster 20år imorgon och ska väl firas lite men tänker inte hoppa över ridningen för det, haha. Hon får firas i helgen!
 
Nej nu ska jag se gossipgirl, är på säsong 4 och den är väl väldigt seg. Måste se klart det så jag kan se alla filmer som kommit. Kan inte bryta mönstret och hoppa över serie tittandet för en film. Jag är konstig jag vet.

helgen

Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg det har jag.
 
I lördags red jag och Katre ut. Ska erkänna att jag var lite nervös men Katre fick med mig ut, tur att jag kan lita på henne och inte gör som andra kan göra dvs säger att vi ska ta det lugnt och tillslut galopperar ifrån mig. Katre vet vart min gräns går men kan alltid pusha mig över den en bit utan att jag blir arg, haha hon är bra hon (vet att du läser hehe så ta åt dig) så en trevlig uteritt fick vi, vintern 2011 var vi alltid ute och red tillsammans. Hade typ 10kg kläder på oss så gick allt!
 
Denna vecka ska jag försöka ta tag i plugg. Min sista lektion imorgon är inställd så ska försöka ta med mig arbete hem och jobba lite. Bäst att få det gjort. Tisdag ska jag rida på kvällen, det är temadag. Onsdag ska vi in på bio med klassen, härligt. Så vill inte glömma bort allt arbete bara för vi har lugnt schema, bäst att arbeta av det helt enkelt.
 
Såhär kunde det se ut efter en uteritt mitt i vintern! haha *dör*
 
 
 
 

fredagsmys

Hej!! Har egen fredagsmys i mitt rum, ser gossipgirl med tända ljus och bara allmänt mys. Det förtjänar jag!
 
Dagens ridning gick inte alls bra, spirit hade en dålig dag precis som jag hade igår. Han var inte heller så sugen på att komma in, tog mig en halvtimme att få in han totalt.. Men det var inte konstigt då han precis blivit utsläppt när jag kom. Gick in i ridhuset och red fram och tänkte fokusera på skänkelvikningar, till vänster gick det utan problem men till höger gick det verkligen inte, varken för mig eller honom. Det tog bara stopp. Måste hitta lösning till det men ville inte bråka med han så var snäll och gjorde små skänkelvikningar, 5steg och sen rakfram.
 
Däremot är han väldigt lik Gulan på ojämnheten, så ska testa lite övningar jag körde med Gulan på honom och se om det släpper för honom också som det gjorde för Gulan. Men det får bli nästa fredag då det blir uteritt imorgon!
 
Ska sätta på tevatten nu och se vidare på GG. Imorgon är det en lång dag som bjuder på alla olika saker såsom ridning, möte, voltige och fest!
 
 
 

7 nov

Slutade som vanligt idag 13.05 men hela dagen kändes bara så otroligt jobbig och seg. Ni vet när man stör sig på varenda lilla sak, att bara tappa en sak på marken kan få en att vilja skrika. Jag har en sån dag på kanske två månader och just den dagen var idag. Det kan vara värre än hur det var idag men det verkligen sved i kroppen av varje ord en människa slängde ut sig. När man väl är påväg att skrika så är det något som säger att det kommer inte lösa sig genom att skrika och då vet man inte vart man ska ta vägen.
 
Kom hem, helt ensam i huset i flera timmar och gjorde inte ett skit. Då undrar man vad man har för liv. Men tillslut bestämde jag mig för att ändra på det. Så nu har jag faktiskt gjort lite vettiga saker. Det gäller bara att orka ta tag i saker och lyssna på bra musik!
 
Nu ska jag försöka planera morgondagen för att få ihop det. Kommer defenitivt sluta i soffan med godis, det är jag värd!
 
 

torsdag

Varje vecka försvånar mig lika mycket varje gång för att det går så fort! Redan torsdag?! imorgon är det fredag?! hänger inte med alls. Läskigt att tiden går så fort och snart är vi inne i december med advent och julkalendern.
 
Gårdagens dressyrlektion gick väldigt bra! Vi red på volter, gjorde alla mjöliga saker, flytta undan, minska volt, öka volt, galoppfattningar från trav och skritt samt sakta av från galopp till trav och skritt. Fattningarna var så sjukt bra! Blir så nöjd med han när han lyssnar, sen tappar han lite i formen från galopp till skritt men just nu är det okej, måste hitta knappen hur jag ska göra där bara.
 
Nu ska jag sätta på gossipgirl och bara vila, är så trött och på dåligt humör. Vi hörs!

Globen horse show

Förra året jobbade som blomsterflicka inne i Globen under horse show. Vilket var delvis kul men ingenting jag vill göra igen. Men det var verkligen kul att kunna gå nere under kulisserna, se varenda show och dessutom vara liten tomtenisse i slutet av föreställningen varje kväll.
 
Iår ska jag besöka globen två gånger, fredag förmiddag ska jag se dressyren tillsammans med mamma. Och söndag ska jag se kvällsföreställningen tillsammans med KNUS (ungdomsgruppen) Kommer nog bli jättebra, lite av varje helt enkelt.
 
och när det kommer till shoppingen är jag ute efter sjukt mycket, även om inte plånboken tillåter det så vill jag ha så mycket i hästväg just nu. Ett par träningskydd, fleecetäcke, tävlingskavaj, träns, pannband, ridhandskar och massa mer. Och om ni skulle känna mig är jag väldigt kräsen, har jag en bild framför mig på hur det ska se ut så köper jag bara det, inget annat. Vilket är väldigt bra förstås för då köps det ju inget onödigt.
 
 
Dressyrkavaj - Kingsland // Träns - Hööks // Täcke - schockemöhle

royals

Hej på er! Hoppas det är bra med er för jag mår verkligen toppen. Har ni hört lorde-royals? sitter typ och lyssnar på den jämt, och tennis court. Ta några minuter och lyssna!
 
Just nu sitter jag inne i mitt rum och väntar på att bastun ska bli varm och klar, vardagslyx. Innan har jag tränat och sen kom jag hem och åt. Träningspasset kommer kännas imorgon, så vi får se hur det kommer gå att rida.. Vi körde rumpa och ben men det värsta att rida med är träningsvärk i magen. Går inte att rida alls då, passa er för det säger jag bara!
 
Men nu ska jag sätta på GG tills bastun är klar. Kommer ett annat inlägg lite senare!

lång sovmorgon

Godmorgon på er! Nu är lovet slut och skolan är igång igen. Tur jag har så börjar jag 13.40 idag, min första lektion är flyttad och när den är 3 timmar blir det lång sovmorgon helt enkelt. Skönt!
 
Har ätit min frukost och kollat ett avsnitt GG, kan det bli bättre start på veckan? Ska nog titta ett till avsnitt innan jag hoppar in i duschen. Efter duschen ska jag fixa med en massa saker, ex alla hästsaker som inte såldes igår. Som sagt så hade vi loppis på klubben igår, det var dåligt med folk men fick lite saker sålt. Men har en hel del kvar som jag bara vill bli av med. Så här kan ni hitta lite saker jag la ut på nätet.
 
Resten av veckan ser bra ut, inga måsten och helgen ser också fri ut. Skönt! Novmeber börjar bra. Sjukt att vi går in i november, snart är det nytt år och grejer! Vart tar tiden vägen?
 

Helgen som gått

Oj! Dagarna går så fort! Tre dagar utan att jag uppdaterat. Hänt väldigt mycket de senaste dagarna och som tur är har jag allt på film så ni kommer få se senare!
 
I fredags var det pay and jump, hoppade 80cm och det gick helt ok. Han var inte helt ärlig på hinderna på framhoppningen utan kom lite fel då och då, men det vart bättre inne i ridhuset sen. Det kändes att han verklien älskade att hoppa, tror inte han gjort det på länge.
 
Igår så var det barnkalas, gick fort och red direkt när det slutat för jag skulle iväg på middag. Jag och Katre busade med han i ridhuset, han verkligen älskar att lek träna och det är så kul när man har en häst som kan så mycket. Fick dessutom en kommentar i slutet av passet av en annan ryttare och hon såg att jag hittat hem och äntligen sitter på en häst som ger mig rättvisa och att vi passar så bra ihop. Kunde inte säga det bättre, jag har äntligen kommit hem i sadeln!
 
Nu är det söndag och jag ska iväg till stallet vid 13 och då är det loppis som gäller! Hoppas att sälja mycket och kanske hitta något annat. Men om jag är smartast sparar man alla pengar till Globen Horse Show!
 

Film från igår!
 

RSS 2.0