Gårdagens ridpass

Dagen ridpass:

Igår hade vi markarbete och vi bestämde oss för att ställa upp två små hinder med 17m imellan. Med två storhästar och två ponnysar gick det helt okej. Jag (med ponny) skulle rida på 5 galoppsprång först, gick helt ok mellan åt då hon bjöd riktigt bra fram till hindret men sedan får man inte heller släppa skänkeln. Hon ville helst travhoppa sista hindret då hon inte alls kom riktigt fram. Vid ett tillfälle kom vi lite onstadigt in och fick in en liten båge och då kom hon in på 6 galoppsprång. Alltså, om vi kortade stegen mer skulle vi kommit in på ett bra språng.

Sedan höjde vi upp sista hindret så hästen behövde hoppa lite tidigare, där gick det även bra tillslut och fick till några bra språng. Sedan övade vi och korta och fick in 6,5 galoppsprång.

Tycker detta är en väldigt nyttig och bra övning, både för häst och ryttare. För ryttare får man lära sig hästen tempo vilket är väldigt bra på tävling då man kan se om man ska slänga alt. korta galoppen in på nästa hinder. För hästens del så är det bra för att kunna lyssna på ryttarens hjälper och kunna vänta in. Vissa hästar behöver övningen för lugnet skull och lära sig att inte ta över men då gäller det även för ryttaren att veta vad som fungerar, vilket övningen är till för att lära sig utav.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0