Gotland

Flydde till ön eller något. Kommer hem på måndag och då ska jag försöka planera veckan eftersom jag skulle vilja ta ut mina fodervärds dagar den här veckan. Men nu påskmys och shopping!


26 mars

Hej hej!
 
Har gått två skoldagar, två kvar. Hade utvecklingsamtal idag, är aldrig nervös för sånt längre. Man dör ju inte direkt..
Skoldagen gick fort, glömde spanska papper i skolan som jag har prov på imorgon (duktig jag är) Nu är det två dagar kvar sen är det lov.
 
Imorgon står ridning på schemat, som tidigare sagt är våran ridlärare borta så det blir egen ridning i ridhuset. Fredag och lördag missar jag mina ridningar tyvärr. Har verkligen många fodervärdsdagar att ta ut. 4 st för jag var utomlands i mexico och sedan missar jag två nu, ha även missat flera stycken tidigare. Surt.. Får rida på lovet som tur är och då kan jag rida innan lektionerna börjar varje dag... Hårdträning under påsklovet alltså. Lika bra för mig ponny är tjock som en shettis gått på bete.
 
Ska även besöka gymmet direkt efter skolan, hur taggad som helst! Ska bli så skönt att komma igång igen. Idag har jag fått klart ett skolarbete dessutom, fick även reda på en annan uppgift jag ska behöva göra men ska prata mer ingående om det på torsdag med läraren. Känner mig så himla igång just nu. Ska ner och hoppa in i duschen, kanske plocka fram kläder till imorgon så jag kan sova länge.

Stalljobb

Hej! Ligger hemma i min stora säng, äntligen!
 
Jobbade i stallet idag som sagt, det ingår, in/utsläpp, mocking, fodring, och soppas. Dagen gick rätt fort och vi hade tur eftersom 4 st hästar är borta. Passade på att putsa lite när jag endå var där, skulle fixat massa annat men det var för kallt för att stå uppe på loftet och fixa, tar det när det blir varmare! Tog inte med kameran eftersom jag visste att jag aldrig skulle ta mig ut endå.. haha
 
Imorgon är det skola och nästa gång jag rider är onsdag, självständigt eftersom våran ridlärare är bortrest och kunde inte ersättas. Nu ska jag duscha, fixa mina naglar (som gått sönder av allt arbete idag) är för övrigt helt mör i kroppen. Får se hur den mår imorgon, hoppas att jag kan träna imorgon!!!
 
Bjuder på en bild på Gulan och Katre som rider. Bilden är till ett fotoprojekt i skolan, ni får se reslutatet senare!

Videos


heldag i stallet

Blev en heldag i stallet (kändes det som iallafall) Först hade vi möte inför aktiviteter på påsklovet, blir påskäggsjakt och cupcake tävling där man får dekorera en cupcake hur man vill! Hoppas på att det är givande och många vill vara med!
 
Sen fixade vi fram ett dommarbord i ridhuset och jag fixade ponnyn snabbt. Vi var tre ryttare så det vart inte så mycket panik när hästarna var där inne tillsammans men lite läskig var det iallafall. Red igenom lb:1 men det var nog den sämsta ritt jag gjort, bäst att börja öva och kanske rida det varje gång jag är i ridhuset och kan. Katre filmade lite och jag tränade mycket på att få fram traven. Har iallafall ett litet speciellt sätt jag rider på där jag försöker få fram det, men det största problemet är att jag ska orka sitta ner och hålla igång den och det gör jag inte för tillfället. Måste börja träna så fort jag blir frisk!!!
 
Imorgon stalljobbar jag så det blir en till heldag i stallet, funderar på att ta med kameran och fota lite mellan pauserna. Ta med min älskade bok så jag kan läsa ut den och börja med skolboken istället.
 
För tillfället sitter jag hemma i soffan med godis skålen, bara jag och pappa hemma. Ska straxt hämta ett papper om en idrottsuppgift och se hur jag ska göra den. Sen blir det nog sims spel resten av kvällen. Bjuder på filmer imorgon!

lördag

Godmorgon! Uppe tidigt idag för syster skulle ha kunder i sin salong brevid mitt sovrum så det var bara att hoppa upp. Är verkligen jättetrött och det kan bero på att jag somnade väldigt sent igår kväll, men tog en kopp kaffe nu så hoppas på att piggna till. 
 
Vid 12 ska jag gå till stallet, det behövs efter all godis jag åt igår. Får sällskap så det blir skönt! I stallet blir det möte för ungdomns gruppen och sen ska jag rida i ridhuset. Det står bordsträning på schemat, att rida förbi dommarbord kan vara det läskigaste som finns enligt gulan. Bra träning!
 
Söndag ska jag stalljobba hela dagen så det blir en heldag i stallet. Är inte helt frisk än men får hoppas att jag klarar mig, är ju inte helt ensamn.

Torsdag

Hej! Hade ingen lust med bloggning igår men nu är jag hemma. Slutade tidigt i skolan idag för vi vart klara med vårat arbete, är även ledig imorgon också så det blir lång helg för mig!
 
Kom hem för någon timme sedan och började städa här hemma, såg ut som ett helve*e. Hunden fäller som aldrig förr så det ligger hår överallt. Gick även ner till mitt rum och städade lite, hoppas på att få upp hyller därnere ikväll. Har dragit ut på tidne lite...
 
Men iallafall så hade vi ridning igår, det var markarbete. Hade fram upphöjda travbommar på runt spår, även galoppbommar med en upphöjd bom på runt spår. Allt gick verkligen jättebra och Gulan gjorde inga fel alls, allt var så klockrent! Räknade sen galoppsprång mellan 3 små hinder (standard på våra träningar) Men det är alltid lika kul att rida tycker jag! Och Gulan verkade uppskatta lite annat arbete än dressyr, han tyckte det var så kul!
 
testade en dressyrsadel efter lektionen men det visade sig att den inte alls satt bra (komplicerade till lite och orkar inte förklara) men idag får jag den "rätta" sadeln så jag är riktigt glad. Mina föräldrar är bäst!
 
 

Mer bilder - Gustavsberg


Sadel provning

Idag var vi iväg på sadelprovning med Gulan. Lastningen gick jätte bra och vi körde iväg i snöstormen.
 
Väl framme gick vi in i ridhuset och höll oss där. Kollade många sadlar men 3 stycken jag testade att rida med. Gulan var helt ensam i ridhuset och ofokuserad, körde några stegringar och bock serier istället så det var väldigt svårt att känna på sadlarna. Men alla kändes helt ok, fick ingen wow känsla men valde en begagnad Morris & Nolan Cold Collection. Får hem den imorgon och får 3 dagar öppet köp så jag kan känna på den mer hemma. Valde även helt fel ridbyxor idag (tjocka vinterridbyxor) så var svårt att komma ner i sadeln och det distraherade också väldigt mycket!
 

Fler bilder

Vi var ett härligt gäng när vi åkte iväg. Verkligen jätte glad att vi har så bra känsla när vi åker iväg och peppar varann, det blir så mycket roligare att åka iväg då! Vissa bilder är lite suddiga men ni ser ju :)
 

Gustavsberg Resultat

I lördags kväll så vart det snabba ändrade planer och jag fick snabbt förbereda mig inför tävling. Vi skulle lasta vid 05.30 på söndagen och i stallet stod ponnyn ofixad och inga saker framplockade. Jag har nog inte ridit lisa på ett år, tror det kan vara förra våren. Men hon är inte så kompicerad ponny om man säger så.
 
Första klassen LC:2. 76.07%  På framridning kände jag bara på hur hon var, och kände igenom alla gångarter och övergångar.Programmet är väldigt enkelt med många övergångar. Fick rätt många rätt många åttor igenom programmet, 3 nior och femma på förlängda traven (vilket är hennes dåliga sida) Låg etta genom hela klassen från min start förutom D-ponny som slog mig med halv poäng.
 
Andra klassen LC:1 73.88% Hon var trött och lite springig. Hade inte lika bra känsla på framridningen som förra men kändes inte dåligt. Även jag var trött och utmattad eftersom jag var förskyld och hostig hela dagen) Så det slutade med lite slarvig ridning inne på banan och en springig ponny. Men det räckte med en vinst där med!
 
Lite bilder men bjuder mer senare!
 

Måndag

Hej! Nu är det så att jag har rätt mycket att göra. Kom nyss hem från skolan och dra plugga en snabbis innan jag ska fixa saker från gårdagens tävling.
 
Ska visa er bilder senare, resultat osv. Så vi hörs när jag fixat upp allt!

helg

Hej!
 
Drog direkt till stallet efter skolan idag. Kände mig rätt dålig i skolan men kunde inte hålla mig från stallet när jag endå var så nära. Min lille ponny var på konstig humör, antingen är det för dom fäller så mycket eller så hade han bara en dålig dag vilket alla hästar kan ha. Bad en ridlärare kolla om han såg konstig ut när han gick men inget konstigt så jag red på.
 
Arbetade för det mesta med galoppen, öka/samla och fattningar. Jobbade på och försökte sitta kvar i den lilla sadeln jag red i (rider utan stigbyglar jämt så jag kan komma ner mer) men det är så krångligt och massor av olika andledningar varför jag har ont i kroppen och de stoppar all ridning med en dålig sadel, känner mig så låst. Men gjorde det bästa och visst kändes det bra i slutet!
 
Imorgon så har jag ställt klockan på 09. Ska hoppa upp ur sängen och sätta i mig stor frukost innan jag tar mig till stallet. Blir en heldag där då jag lovat Katre att hjälpa henne i stallet och ska ju endå rida någon gång under dagen. Tar med kameran så jag kan underhålla mig lite och sen kan ni få lite bilder!
 
Nu blir det film!

utmattad

Hej på er! Sitter i min säng och glor på tv samtidigt som jag läser lite bloggar. Tycker dock det börjar på glest den fronten. Måste alltid ha någon som är ett måste att gå in på men när jag väl varit beroende av en blogg i en vecka så måste jag hitta en ny. Tipsa mig!!
 
Skoldagen idag gick relativt fort, var snabbt hemma i soffan igen kändes det som. Har bara suttit i soffan hela kvällen, min kropp har känts så utmattad hela dagen. Vet inte om det är för jag är sjuk eller att kroppen känner av övningarna jag gjort. Men imorgon har jag långsovmorgon så jag hinner sova ut länge, känns nästan som fredag och man ska kliva upp ledig en lördag morgon nästan.
 
Men om jag känner mig bra imorgon så ska jag nog rida, men får se helt enkelt. I helgen stannar jag nog inne och försöker få mig frisk. Nu ska jag läsa min bok så vi hörs!
 
Basse och Dante förra vintern!

Gårdagens lektion

Hej! Orkade verkligen skriva något igår, var helt slut i kroppen och somnade riktigt fort!
 
Men iallafall, gårdagens gick helt ok, inte världens bästa lektion men helt okej. Vi började med att rida fram självständigt som vanligt. Red mycket galopp för det är när farten han är framme som han tar stödet bättre. Sen gick vi in på volterna och skulle rida på liten volt i trav, vilket är vårat största problem i vänstervarv. Kände även när vi skulle flytta undan och han inte lyssnade på min skänkel (var tvungen att trycka på mer) så fick jag ont i höften. Så försökte ta det så lugnt som möjligt.
 
Sen fortsatte vi på spåret och skulle göra som öppnor och slutor fast åt andra håller så huvudet in mot väggen. Gick helt okej men gulan var så otroligt seg så fick galoppera på han rätt ofta och då var det svårt att hitta en bra plats när vi var så många i ridhuset. Men övningen gav iallafall lite och gulan började släppa lite i ställningen och började ta stöd mer och mer. Blir så kul när man hittar en bra övning som fungerar så nu ska vi träna, träna, träna!
 
Nej nu ska jag till skolan och göra prov. Sen har jag två lektioner och sen är det slut för dagen!

Tisdag

Godmorgon! Sitter i soffan och ska straxt sätta i mig frukost. Ingen ridning idag men imorgon är det dags igen!
 
Igår var jag hos naprapaten och fick ett nytt schema. Först behandlade hon, alltså klämde knutar vid höfterna. Det gör så himla ont men efteråt är den så skönt. Fick sedan ett program som jag ska följa och göra så ofta jag kan. Testade lite igår och det ska nog fungera jätte bra, kände dock att jag var otränad och orkade inte exakt så mycket som jag skulle behöva men det kommer tränas upp.
 
Har dock gått och blivit sjuk så ska göra allt för att bli frisk nu. Ska sätta i mig en apelsin nu och äta frukost till det.
Har prov i svenska idag så ska plugga lite också, försökte igår men det är så svårt när det rinner snor ur näsan hela tiden..
 

måndag

Slänger in ett snabbt inlägg innan jag åker till skolan. Har varit rätt upptagen hela helgen så har inte haft tiden.
 
Men jag kan säga att lördagens pass med gulan gick över förväntan. I fredags gick det inte alls bra och det lsutade med att jag gav upp för jag hade så ont i kroppen av min ridning. Men i lördags kämpade jag på och det slutade med en jätte fin ponny som jag vart otroligt nöjd över. Hade suttit bättre men en annan sadel så jag når bättre runt om honom men jag var endå rätt nöjd. Fick även en trevlig kommentar på köpet som gjorde min dag! Lever på det passet tills på onsdag då det är dags igen.
 
Annars då, ska till naprapaten idag. Idag ska jag få ett program som jag ska göra varje dag. Hoppas verkligen att det ska fungera bra och det blir någon skillnad. Vill inte ha ont längre så hoppas verkligen att det kommer fungera, vilket jag tror starkt på.
 
Har även hunnit att flyttat ner till mitt nya rum! Inte riktigt klart än men när det är så får ni bilder på det! Nu ska jag ut till bussen!

Kunde inte vänta

Köpte ett nytt tävlingsschabrak i Globen. Det har legat nere i källaren väldigt länge och nu kunde jag inte vänta längre. Så igår fick Gulan bära det fins schabraket, dock rörde det sig lite men hoppas på att det kan ändras när jag får en ny sadel.
 
Visst är det snyggt?
 

Egen sadel

När jag började rida Gulan så började jag använda ridskolans ponny dressyrsadel mer. Ridningen vart också en helt annan på Gulan jämfört med den tidigare ponnyn jag red. Jag är tvungen att sitta och trycka på mer för att få fram hans riktiga och fina trav. Vilket jag också vill kunna för att få fram han bättre.
 
Enda sen i sen höstas har min kropp börjat tagit stryk av sättet jag rider. Därför besökte jag naprapaten för ca 1 månad sedan. Vi kom fram till att jag belastar framsidan av höften, lite längre ner/in mot ljumsken. Istället för att sitta på min rumpa. Och bara för det så känner jag nu att min rumpa är väldigt benig och jag har fortfarande ont i mina rumpben sen onsdagens ridning. Rumpan består av 3 lager muskler (om jag inte har helt fel) så tror inte att det finns någon muskler på min rumpa just nu. Det är därför jag får väldigt ont när jag rider och det är inte lite ont heller.
 
Vi kom även överens om att min sadel jag rider i är inte riktigt bra för mig utan det är även den som är problemet och gör det lite värre. Ridskolans ponny dressyrsadel är väldigt liten för mig just nu, får knappt plats med rumpan eller ben utan allt går utanför "ramen" Ridskolan dressyrsadel för storhäst passar inte Gulan utan det bästa vi kan göra just nu är att passa ut en egen sadel åt mig. Det är inte lång tid kvar tills jag ska gå över till storhäst men att sitta och slita på mig kropp känns väldigt onödigt, även om det gäller 5-8 månader så är det väldigt lång tid.
 
Nu har ni fått en förklaring varför jag har väldigt ont. Nu ska jag träffa naprapaten på måndag och få ett träningsschema som jag ska göra för att bygga upp min kropp. Kommer gräva tid men det är det värt. Ska även köra igång och träna på gymmet nu så hoppas på att få en förändring!
 
 Passande bild till
 
 
 

fredag

Hej på er! Vad bra väder stockholm bjuder på idag! Hade varit mysigt med uteritt i solen men så vart det inte för mig. Har haft en lång skoldag och slutade vid 16 = ingen idé att åka till stallet förän ikväll, och så blir planen. Det blir dressyr i ridhuset och mamma följer med så då kan hon filma!
 
I helgen ska jag fira en vän som fyller 18 år, ska även hinna med att rida och fixa andra småsaker. Men det ska nog fungera. På söndag ska jag följa med Katre och fota henne när hon tränar, får se hur det går efter en natt med fest men träningen är vid 16 så det ska jag nog klara av.
 
Inte så mycket hästrelaterat inlägg men bjuder på videos senare!
 
 

GinaTricot jackan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beställde hem jackan för några veckor sedan men det visade sig att det var alldeles för stor.
Den satt verkligen inte snygg, så jag skickade tillbaks den utan att beställa ny. För nu äger
alla denna jacka vilket är väldigt tråkigt. Jag klarar inte av att ha samma sak som någon annan har, konstig jag är..

Träning

Träningen gick över förväntan idag. Fick rida i hans vanliga obekväma allround sadel, får stolsits och kommer inte åt han ordentligt med skänkeln. Dessutom trodde jag att han skulle bråka lite med handen men istället tog han snabbt stöd och travade på bra. Tränade på skänkelvikningar och för mig gäller det att hålla igång farten, som faktiskt fanns där men när vi också är så många i gruppen så kan man oftast inte rida i sin egen takt och måste hitta en bra plats. Körde också skänkelvikningar i galopp vilket också gick bra.
 
Hade som vanligt väldigt ont i kroppen efter jag ridit och strechade. Missade min naprapat i måndags så ska dit nu på måndag istället. Hade också håll så hade problem att sitta ner ordentligt men kan sammanfatta att ponnyn ställde upp och var 100% arbetsvillig medans jag var lite av och på.
 
Kom hem och märkte en otroligt jobbig sak så ska ta ett snack med mamma när hon kommer hem. Det är inte meningen att jag ska tävla något det här våren.. Berättar mer senare om det, hörs senare!

Gamla filmer

 
 
Bjuder på två gamla filmer jag hittade på mobilen. Basse är ibland väldigt ofokuserad (därför han drar upp huvudet) dessutom var jag i en ridsvacka mitt i sommaren. Filmen på Gulan var precis när jag börjat ridit honom.

Hemma igen

Hej alla häst läsare! Nu är jag hemma igen efter två veckors semester i Mexico. Var i stallet idag och det var hur mysigt som helst att vara tillbaks. Efter två veckor utan ridning och hästlukt så är det så himla skönt att komma till stallet, finns inget bättre än hästar!
 
Men eftersom jag inte landat helt än och ligger rätt mycket efter i skolan så vill jag ta tag i det först innan jag börjar blogga som en tok igen. Så vi får se när vi hörs igen!

RSS 2.0