Allsvenskan final div2 Dressyr

Sådär, tänkte uppdatera. Har varit i stallet hela dagen. Kom hem vid 20 igår och somnade en timme senare. 
 
LB:1 Iallafall så var vi där nästan först av alla. Kallt och man fick trängas inne i ridhuset under framridningen. Han kändes fin men det finns massor att öva på! Väl inne på banan vart det tvärstopp och han tyckte domaren var riktigt läskig. Kunde rida lite ända till slutet av första serpentinen, där var det stopp igen och jag vart utesluten. Domaren var jätte snäll och lät mig rida där nere vid henne tills "min" tid var ute. Många undrade nog vad jag höll på med när jag bara red på en volt nere vid domaren men tillslut gick han förbi och vi gick ut nöjda.
 
Ni får en video från start. Innan start kom jag inet förbi heller utan jag vi snabbt startsignal så hann inte.
 
 
 
LA:1 Har tyvärr ingen video. Jag var riktigt trött i min kropp och på framridningen var det kaos. Ingen såg vart dom red och jag kände nästan att det var hopplöst att rida. Fick inte alls den känslan jag ville men tillslut gick jag in på banan. Målet var att komma förbi domarna. Nu var det 3 och inte 1. Och vi kom förbi dom där nere. La mig på en volt nedanför dom och berömnde massvis. I hela programet kändes det helt ok. Dock fick jag total black out och gjorde en volt innan sista volten i galoppen... Var endå helnöjd med att vi kom förbi domarna iallafall så gick ut med leende på läpparna. 
 
Laget kom 4a av 10 lag. Alltså en rätt lyckad final! Tyvärr har jag inga bilder alls från dagen. Bara denna lilla filmsnutt här över. Vi från klubben hade en riktigt rolig, alla kämpade på trots omständigheterna som dykt upp innan finalen. 

Taggar

Ligger i sängen, nyduschad och riktigt trött. Varit i stallet sedan 11 till halv 7. Vi har haft en dramatisk tävlingsdag på klubben, dåligt med funkisar och olyckor...

Nu ska jag ladda inför morgondagen genom att lyssna på musik, se på tv och somna. Klockan ställs på 05.00 :(


Braiding Gel

Köpte denna på hööks förra veckan. Som hjälper manen att sitta på rätt plats osv. Ska användas inför tävlingen på söndag. Inte testat än men vi får ju hoppas den är bra!

Torsdag

Fullt ös medvetslös känns det som! Fyfan vad jag inte hänger med i svängarna.
 
Idag var jag i skolan och vid 16 åkte jag till stallet gjorde startlista i onödan och funktionärslista men den var inte i onödan. Skönt att få denna ansvarigatävlingen klar, nog för det är "jobbigt" också.
 
Här får lite schema över resten av dagarna
Fredag: Skolan, direkt till stallet och rida. 
Lördag: Träna 10-11 eller en promenad. Stallet från 12- när all packning är klart och häst.
Söndag: Tävling Allsvenskan final div2 Dressyr
Måndag: Sola solarium, shoppa lite småsaker.
Tisdag: Gotland till fredag. M.Y.S 
 
Känner knappast att jag orkar gå till skolan imorgon. Otroligt skoltrött och lovet kommer i rätta stund. Ska snart hoppa in i duschen och sen fråga olle! 
 
 
 
 

Lite uppdatering

Var rätt längesen jag bloggade här och det är rätt mycket folk här inne har jag sett. tråkigt nog finns det inget speciellt att skriva om.
 
I lördags vart det lite lätt ridning på utebanan då jag inte alls kände mig på topp utan hade späningshuvudvärk som jag ävne levt med hela helgen.. Innan jag red hade vi möte med KNUS och sedan loppis, tyvärr var det inte många som kom på loppisen men vi hoppas på fler nästa gång. 
 
Lördag kväll var det partaj som la sina spår på söndagen. Dock tvingade min mor mig till hööks som jag konstigt nog inte alls ville med på men tillslut kom vi iväg när jag sovit 7 svåra små timmar hittade ett par vita ridbyxor och även ett hjälpmedel till knoppar. Hoppas den fungerar bra.
 
Idag fick jag tyvärr inte min fina gula ponny utan fick rida på en tokig ungponny och dessutom var det hoppning. Trodde jag skulle vara försiktig av mig och neka några hinder men så fort vi var igång tyckte jag själv att det var riktigt kul. I vanligafall gillar jag inte pigga ponnysar men konstig nog var det kalaskul med lite bocksprång. Denna ponny kan även komma rätt stort över hinderna men jag tyckte att de flesta sprången satt rätt bra och hon väntade in mig. 
 
Nu ska jag stänga av datorn och hoppa in i duschen. Om jag inte gör det imorgon och bäddar om sängen för det behövs!
 
 
Fina jullan jag red idag.

Fanny Pettersson

Välkomna till min blogg! Mitt namn är Fanny Pettersson och bor i en stad utanför Stockholm, vid namn Nynäshamn.
Jag är 18 år (f95) och går sista året på nynäshamns gymnasium med samhälls media inriktning.
 
På min blogg får ni läsa om att vara ryttare på Nynäshamns ridklubb, där jag tävlar en av deras lektionshästar. Och får där med rida denna häst 3 gånger i veckan. Jag älskar att vara i stallet, att komma till stallet är som en avslappningszon där man alltid kan vara sig själv och ta det lugnt och vara med världens bästa djur.
På ridklubben är jag dessutom med i ungdomsgruppen där vi håller aktiviter för alla åldrar, jag tillsammans med massor av andra tjejer på klubben.
 
På fritiden så är jag mycket med mina vänner, allt från fest till mysiga hemmakvällar. Och jag har aldrig emot en hemmakväll med familjen heller.
 
Hoppas ni stannar! :)
 
Instagram- Fpettersson // Mail- [email protected] // Facebook- Fanny Pettersson //
 
 
 
 

torsdag

Bara jag som känner att det redan är fredag på torsdag kväll? Älskar det!
 
Har inte varit bra uppdatering här men har rätt fullt upp i skolan och har inget roligt att skriva om alls. Men nu kommer lite planering inför kommande helg och vecka.
 
Fredag: Skola, hööks
Lördag: KNUS möte, loppis och hinna rida någongång också.
Söndag: Massor av plugg
Måndag: Skola, ridning och plugga
Tisdag: Skola, allsvenskanträning, plugga
Onsdag: Skola, hoppas på gymmet, rida. 
Torsdag: Skola och gym hoppas jag.
Fredag: Skola, allsvenskanträning. 
Lördag: Rida massor av finfix på hästarna.
Söndag: Allsvenskan final div 2 på Årsta-runsten.
 
 
Vi har fått in två extra lektioner denna vecka för att ligga i trim inför allsvenskan. Vi har väldigt mycket att öva på och det gäller att rida programmet nästan varje träning så han kan lära sig själv också. Vi behöver nästan öva på alla delar som rygga, travökning, 10m volt i trav och galopp, få in bakbenen och formen ska vara hög. 
 
Kan hoppas att någon kan filma mig någon dag också!
 

Måndag

Idag är det måndag. I vanliga fall har vi jätte långa dagar på måndagar, men idag så slapp vi dom två första och ska ta bussen vid 11 mot skolan.
 
Idag slutar jag vid 17.15 men hoppas på att jag får sluta tidigare så jag hinner ta Basse innan passet, men tror inte att jag kommer göra det så jag får ta han efter jag ridit.  Ska redigera mer bilder på sista lektionen så ni får se mer bilder snart :)

Fotografering 14 oktober del 1

Alla bilder är oredigerade. Ska fixa till som i skolan imorgon!
 
 

Klubbtävling 13 okt

Åkte till gymmet på morgonen så var rätt utmattad när jag redan kom till stallet. Tog in ponnyn som var lerig över hela kroppen men det gick snabbt bort! Knoppade och fixade. Som tur hade jag ingen funkis plats så fotade alla på utebanan. 
 
LB:1 Han var riktigt seg för skänkeln och traven var riktigt svårt att gå igång och bara sega ner hela tiden. Red mycket volter och tränade lite LA delar som vi skulle rida efter. Inne i ridhuset hade dom harvat och underlaget var riktigt tungt, farten gick emot direkt och jag fick kämpa hela programmet för han skulle kunna gå framåt. Det tog lixom tvärstopp. Ingenting gick bra verkligen. Red våran sämsta LB:1 på hemmaplan.
 
LA:1 Direkt efter vi ridit våran LB gick jag ut och galopperade honom, upprepade att han skulle gå fram när jag sa till osv. Sen tränade jag programmet och skrittade tills jag började rida lite till. Tränade skänkelvikningar som inte gick så bra. Tränade galoppdelen, alltså volter och förvänd vilket satt väldigt bra. Inne på banan segade det ut som vanligt och underlaget sa stopp. Gick lite småpanik när jag inte visste vart jag skulle men jag red rätt i sista sekunden. Därför vart det mycket oplanerade vägar och inte så mycket ridning. Men jag är glad att vi tog igenom våran första LA tillsammans.
 
 
 
Alla bilder vart jätte suddiga för min mamma suger att fotografera!

söndag

Sitter i soffan, vakande för någon timme sedan. Är riktigt utmattad i hela kroppen, träningsvärk och bara allmänt trög och svag.
 
Sitter ensam hemma, försöker klura ut när jag ska ta mig mot stallet. Vi hade tänkt att fota hästarna och så. Skulle behöva bilder på mig själv dessutom, till en uppgift i skolan. Kan ju hoppas att hästarna inte är för leriga heller eftersom dom går ute hela dagen idag. 
 
Kommer komma ett inlägg senare om gårdagens tävling som gick pannkaka typ. 
 

Tränar

Nu är jag på gymmet, duktiga jag! Sen blir det hem och äta en fet lunch innan jag drar till stallet. Syster skulle åka dit kvar 1 men känner på mig att jag kommer stressa ihjäl då. Så ska försöka åka ner vid 12 redan.

Nu ska jag kolla igenom programmen för dagen och svettas vidare!


Tävlingstaggar

Fredag kväll, sitter hemma och myser med mig själv. Har rensat lite på rummet och ställt dit mina nya lyktor som jag fick i födelsedagspresent. Orkar inte visa bilder på allt jag fick. Inget är speciellt intressant förutom mitt sims 3 husdjur med hästar som jag fick.
 
Imorgon är det tävlingsdags, en dressyrklubb som går på eftermiddagen. Första start är vid 14. Ska hinna med gymmet vid 10-11 sen hem och äta lunch för att åka till stallet. Måste hinna knoppa innan första start för då sitter jag funkis och rider sedan LB & LA. Riktigt spännade och kan lova bilder!! Roligt och få inviga mina nya inköp som plastrong och hårsmycke.
 
Nu ska jag ner och fixa något gott att äta innan jag sätter igång sims igen, helt beroende!

Onsdag

Nu är min födelsedag slut. Längtar som tusan till nästa år, 18 år. Tror det kommer gå sjukt fort.
 
Skulle åka mot stallet vid 18 men hittade inte mina nycklar, tillslut åkte vi dit utan nycklar och fick klara mig utan. Alltså rida utan mitt träns, inga stövlar eller hjälm men lånade systers stora hjälm och red i stallskorna utan chaps. 
Eftersom jag skulle rida med annat bett så fixade vi fram ett annat träns.
 
ute var det kallt men red igenom lite delar i LA:1, först ville jag ha stöd i handen vid halt och sedan framåt. Fick stå och vänta ett tag tills det gick för han drar helst upp huvudet när jag ber han att gå framåt. Då måste jag hålla mer i handen och tvinga han framåt, låter inte rimligt men det är så han fungerar. Sedan red jag lite småsvängar i galopp, galoppfattningar, övergångar och skänkelvikning. Dock lite svårt utan speglar och väldigt stor ridbana. Han vart rätt svettig så jag vet att han arbetade på även fast det var rätt svalt ute.
 
Ett problem jag måste lösa är att framåt vintern så kommer jag få tvingas rida ute i snön och kyla på onsdagkvällar, ska se om jag kan byta till en annan dag då det verkligen inte kommer fungera, tror jag. Sedan vart det lite småfix i stallet innan jag kom hem. Godnatt påer.

Shopping

Igår åkte jag och mamma och köpte lite saker som vi saknat vid tävlingar. Speciellt plastrongen, köpte en nål och hårsmycke till som matchar min vita hjälm!


10 oktober, birtday

Hej hej! Idag är det min födelsedag, perfekt nog var våran lärare shysst så vi behöver inte vara i skolan idag utan vi ska jobba hemifrån. Ska jag ska ta bussen till jossan vid 1 så ska vi filma hos henne. Familjen väkte mig inte imorse med paket så det får bli senare idag.
 
Annars då, jag får nu rida förklassen på runsten den 28e, först stod jag på reservlistan men som tur fick jag plats nu. Skönt! Ikväll blir det ridning utomhus på banan, ska testa nytt bett och se hur han går med det. På lördag är det tävling, jag rider LB:1 och LA:1, måste plugga in LA:1an för det har jag aldrig ridit förut faktiskt.
 
 

dagens ridning

Har tyvärr inga bilder, förutom efter då han är helt slut efter, men den ligger på mobilen just nu.
 
Red fram självständigt, var lite tjaffsig i munnen men det är ingen idé och bråka för det är helt onödigt. Tyvärr hade de inte haft tid att kolla hans tänder idag men det är nog inget jätte farlig utan jag behöver bara ge ett bättre stöd så fungerar det. Men det ska endå kollas då han haft problem tidigare i munnen. 
 
Vart lite struligt med massor av andra grejer så det blev väldigt mycket självständig ridning innan vi kom igång. Men förövrigt så gick allt riktigt bra. Vi red mycket bommar i olika former, alltså olika uppställningar på bommar. Börjar hitta lite knappar så det går ju iallafall bara bättre och bättre. I slutet tränade vi att rygga men vi fick snabbt ändra på det och öva halter och stöd i handen. Sen får vi ta lördagens ryggning som den blir (på tävlingen)
 
Ska även byta bett på onsdag och se hur det fungerar, ett rakt. Han har gått med det förut och det kan bli bättre så bäst att testa då man får tävla med det i dressyr nuförtiden. 
 
Bjuder på en bild från våras, fina killen!

Ny tävlings skjorta

Beställde lite från Hööks förut. En skjorta och vita ridbyxor, dock ombeställde jag byxorna då dom inte alls var bra. Tröjan var perfekt!


diamanten

 
Bjuder på en favorit i repris, har tyvärr inget bättre att bjuda på. Glömde kameran hemma idag annars hade jag tänkt att mamma kunde fotat mig idag när jag red. Men ridningen blev inte alls som jag ville, men det vart en mysig uteritt i solen vilket har skönt.
 
Har suttit hemma hela kvällen och hela kroppen har känts som en tegelsten. Imorgon har jag många planer, dock inga hästplaner. Men kommer slänga in något inlägg iallafall :)

Gladö RS allsvenskan div2 omg2 foton

 
Känner mig riktigt snygg på 4e bilden...

Torsdag

Har tyvärr inget roligt att blogga om på hästfronten. Igår red jag i tävlingsgruppen med Gulan, för sirpa då fia är på weekendresa. 
 
Vi öva på LA:1ans delar, som skänkelvikningar, liten galoppvolt och förvänd. Gick helt ok för att vara första gången men det blir mycket träning på alla dessa delar nu. Men tyvärr så har de inte hunnit kolla hans mun men det ska göra på måndag. För han markerade lite på lektionen att det gjorde ont men inte så att jag inte kan rida utan bett. 
 
Dessutom märker jag själv av att jag måste träna magmusklerna, orkar inte riktigt sitta kvar i samma postition hela tiden utan kryper ihop efter några sekunder efter jag försökt sträcka på mig.
 
Ska rida igen på lördag, funderar på att öva endast på farten och skänkelvikning. Kanske rida på hacket för att vara snäll mot han :)

Gladö RS allsvenskan div2 omg2

Igår var vi på Gladö RS och red ponny dressyr. Först var det en förklass och sedan en Lag-klass. Båda var LB:1or men med olika domare.
 
När vi kom dit hade han panik när hans kompis inte var med han inne i transporten, det vart mycket ut och in med han. Allt detta gjorde han väldigt spänd och okoncentrerad på framridningen. Han har även ont i tänderna vilket vi märkte för bara några dagar sedan så vi fick lite problem.
 
Första klassen 164p 56,55% 
Han var som sagt väldigt spänd, första gången inne på banan. Jag var lite orolig i handen och fattningarna vart inte alls bra. Halterna var dom enda fina här.
 
Andra klassen 182p 62,75%
Framridningen gick så otroligt bra. Både jag och min tränare såg stor skillnad och jag fick verkligen ett hum om hur jag ska vara. När det var 5 min kvar till start kände jag mig helt redo och koncentrerad. Han var även mycket lugnare nu och lyssnade på mig. Inne på banan var nästan allt bra. Står mjukt på de flesta delarna av domaren och håller med om vad hon skrivit för kommentarer. 
 
Det var så otroligt spännade in i sista stunden. Satt och uppdatera på mobilen varannan sekund för att få reda på våran sista ryttares resultat. Står utanför sekretariat där dom räknar ihop resultaten, hör dom humma där inne och uppdaterar mobilen. Vi vann lag-klassen, sån himla glad och lycklig känsla rös genom kroppen och sprang iväg för att ta ut våra fina ponnysar för prisutdelning. 
 
Nu en massa bilder

RSS 2.0